Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ξεκινά μια συνεχής σχέση...

"Σήμερα, ξεκινά μια συνεχής σχέση - μια συστηματική συνεργασία..." ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, στην πρώτη μας συνάντηση στα γραφεία του, με πρωτοβουλία του ιδίου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.

Περισσότερα

Το ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ 11 π.μ. με 2 μ.μ. στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα εκδήλωση με τίτλο “Το καράβι της ένταξης” για τα παιδιά Μεταναστών, Προσφύγων και Ελλήνων.

Περισσότερα

ΕΝΤΑΞΗ, για εμάς, είναι...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2017

Ένα καράβι συμβολίζει πολλά. Από το ταξίδι προς το άγνωστο μέχρι την ελπίδα για νέους δρόμους και ασφαλείς ορίζοντες. Αφιερώνουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που παλεύουν τόσα χρόνια να σαλπάρουν με το «καράβι της ένταξης» προς το μέλλον τους.

Περισσότερα

Συμμετοχή στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση 2017

To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση "The Migration Conference 2017" που πραγματοποιήθηκε, στις 23 - 26 Αυγούστου 2017, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα.

Περισσότερα

#ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ; Ανθρώπινες ιστορίες

Ο Αμπάς από το Ιράκ, η Σαγιάν από τη Συρία και η Ζωή από την Ελλάδα, φανερώνουν μέσα από τις ιστορίες τους, τον αποκλεισμό και την μη ένταξη που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά στην Ελλάδα του 2017. 

 

Περισσότερα

Όχι άλλα `χάρτινα` καραβάκια, ασφαλές πέρασμα για τους πρόσφυγες!

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα επιλέγει να τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την κακουχία με μια δράση διαφορετική.

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκδήλωση με στόχο να προβάλει το έργο των μεταναστευτικών κοινοτήτων, την ενημέρωση της κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα αλλά και για να δώσει τον λόγο στις μεταναστευτικές κοινότητες να συζητήσουν με φορείς και αρμόδιους για θέματα που τις αφορούν. 

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ