Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάνε ΤΑΚΛΙΝ στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ - Δράσεις Ποδοσφαίρου FARE 2017

Οι εβδομάδες δράσης κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο κάνουν πρεμιέρα στις 05 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19 Οκτώβρη 2017.

Περισσότερα

Δράση Καθαρισμού στην οδό Καποδιστρίου

Καθαρίζουμε τη γειτονιά μας, γνωριζόμαστε με τους γείτονες! Ελάτε μαζί μας, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στην οδό Καποδιστρίου 4 (τέλος Σόλωνος), στα Εξάρχεια.

Περισσότερα

ZAGEL - η πρώτη οργάνωση προσφύγων

Η ομάδα Zagel είναι η πρώτη οργάνωση νέων προσφύγων που δημιουργήθηκε στο Alef School, του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, αποτελούμενη από 22 πρόσφυγες.

Περισσότερα

Συμμετοχή στο 3rd SDSN Μεσογειακό Συνέδριο

Το ΕΦΜ συμμετείχε στο 3ο συνέδριο SDSN, Sustainable Development Solutions Network Mediterranean Conference & official launch of SDSN Greece, που πραγματοποιήθηκε 7 - 8 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα

Περισσότερα

Σιωπηλή πορεία - Όχι στην τρομοκρατία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία, το Σάββατο 19 Αυγούστου, η ομάδα Zagel και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών καλούν σε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας, από την πλατεία Συντάγματος στην Ισπανική πρεσβεία.

 

Περισσότερα

Συμμετοχή στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση 2017

To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση "The Migration Conference 2017" που πραγματοποιήθηκε, στις 23 - 26 Αυγούστου 2017, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα.

Περισσότερα

#ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ; Ανθρώπινες ιστορίες

Ο Αμπάς από το Ιράκ, η Σαγιάν από τη Συρία και η Ζωή από την Ελλάδα, φανερώνουν μέσα από τις ιστορίες τους, τον αποκλεισμό και την μη ένταξη που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά στην Ελλάδα του 2017. 

 

Περισσότερα

African Fest 2017 / 14 Ιουλίου ΑΘΗΝΑ

Μια πρόταση από το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος έρχεται να δροσίσει το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουλίου, και να δώσει στους πολίτες της Αθήνας την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά αφρικανικά ποτά. 

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 16η Γενική Συνέλευση του ENAR

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετείχε στην 16η Γενική Συνέλευση του δικτύου ENAR, του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες στις 28 - 29 Ιουνίου.

Περισσότερα

ΕΡΓΟ: Περίπατος κατά των Διακρίσεων

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, αναδεικνύει τα αιτήματα όλων των ομάδων που γίνονται αντικείμενο διακρίσεων στη χώρα μας διοργανώνοντας κάθε χρόνο έναν `Περίπατο κατά των διακρίσεων`. 

Περισσότερα

ΔΡΑΣΗ: Όχι στις Διακρίσεις, Ναι στην Ισότητα

Με το μήνυμα «Όχι στις διακρίσεις, Ναι στην ισότητα» το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ένωσε τη φωνή του με όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.  

Περισσότερα

ΕΡΓΟ: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκδήλωση με στόχο να προβάλει το έργο των μεταναστευτικών κοινοτήτων, την ενημέρωση της κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα αλλά και για να δώσει τον λόγο στις μεταναστευτικές κοινότητες να συζητήσουν με φορείς και αρμόδιους για θέματα που τις αφορούν. 

Περισσότερα

ΔΡΑΣΗ: Μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες ηλικίας 15-26 χρόνων στο πλαίσιο του προγράμματος Alef. 

Περισσότερα

Δράση: Ας επαναπροσδιορίσουμε τις διαφορές μας (TEDxAthens)

Ο συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών παρουσιάζει το έργο της οργάνωσης στο TEDxAthens

Περισσότερα

Tιμητική διάκριση από το ΕΝΑR FOUNDATION.

Το Ίδρυμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας (ENAR Foundation),στο πλαίσιο των ετησίων βραβείων που απονέμει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τίμησε στις 30 Οκτωβρίου 2013 στο Παρίσι, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για το έργο που επιτελεί στην προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και για τη συνεισφορά του στην προσπάθεια εδραίωσης μιας Ανοιχτής κοινωνίας, αλληλέγγυας & ισότιμης προς όλους.

http://www.enarfoundation.eu/ef-awards/article/enar-foundation-awards-2013

Περισσότερα

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα που αφορούν μετανάστες-τριες

migrantfest2012
Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα που αφορούν μετανάστες-τριες
Κυριακή 24 Ιουνίου
1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Δημητρίου
Στρατάρχου Παπάγου 23
173 43 Άγιος Δημήτριος


Περισσότερα

Δράσεις της Συμμαχίας ενάντια στη φτώχεια

Μαζί για την Ισότητα

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ