Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ένα βήμα μπροστά

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών πραγματοποίησε το Σάββατο 25/6 το πρώτο σεμινάριο με θέμα την εισαγωγή στα social media, στο πλαίσιο του έργου «One step forward».

Περισσότερα

Υλοποίηση του ερευνητικού έργου

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιρειών & ΕΠΕ υλοποιεί το ερευνητικό έργο «Εξαλείφοντας τα εμπόδια προς μια πολυπολιτισμική κοινωνία» το οποίο χρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό ΕΟΧ στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαφορετικότητα, Ανισότητες και Κοινωνική Ενσωμάτωση - Ακαδημαϊκή Έρευνα στους Τομείς Προτεραιότητας».

Περισσότερα

Fight hate crime now

Greek Forum of Migrants in cooperation with the Norwegian Centre Against Racism will implement a project, named “fight hate crime now” from November 2014 to August 2015.

Περισσότερα

«Πάνω από το 60% των μεταναστών που βρίσκονταν στην Ελλάδα έχουν ήδη φύγει»

O συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, κ. Αχμέτ Μοαβία, μιλάει στη LΙFO για το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, την ψήφιση της τροπολογίας για την ανέγερση του τεμένους, τα κέντρα κράτησης και την εποχή των προσφύγων που έχει διαδεχτεί αυτή των μεταναστών.

Περισσότερα

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγειας

To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Απριλίου, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από μεταναστευτικές κοινότητες, καθώς επίσης εκπρόσωπος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα που αφορούν στους μετανάστες. Η ατζέντα κινήθηκε στα ακόλουθα ζητήματα:

Περισσότερα

ΗΜEΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ- Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις κατά των διακρίσεων

Συλλαλητήρια εκδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Περισσότερα

Ενωμένοι σε έναν «Περίπατο κατά των διακρίσεων»

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και ΑμεΑ, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών έστειλαν το μήνυμά τους.

Περισσότερα

Δηλώσεις δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη στον "Περίπατο κατά των διακρίσεων" κατά την ημέρα κατά του ρατσισμού

Στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων», που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και διοργανώθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, με τη συμμετοχή 60 οργανώσεων, συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Περισσότερα

Περίπατος κατά των διακρίσεων

«Περίπατο κατά των διακρίσεων» διοργανώνουν το Σάββατο, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, εκπρόσωποι ομάδων που αντιμετωπίζουν ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία (ΑμεΑ, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες κ.ά.). Την πρωτοβουλία πήρε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με στόχο να υπάρξει η ευρύτερη συμμετοχή.

Περισσότερα

Περίπατος κατά των Διακρίσεων

Βαδίζοντας μαζί για ένα καλύτερο μέλλον…

Περισσότερα

Περίπατος Κατά Των Διακρίσεων

Δεν αποτελεί πρόβλημα το γεγονός, ότι κάποιος γεννήθηκε λευκός ή μαύρος, ότι κάποιος έχει διαφορετική θρησκευτική, γλωσσική, σεξουαλική ή άλλη ταυτότητα από τη δική μας. Μέγιστο πρόβλημα όμως είναι, ότι μεγάλωσε μέσα σε ένα κοινωνικό καλούπι αντιλήψεων, στερεοτύπων, το οποίο επιτρέπει τις διακρίσεις, εκπαιδεύοντας αντίστοιχα τους ανθρώπους να παλεύουν μέσα από ρατσιστικές συμπεριφορές τους αόρατους «εχθρούς» της κοινωνίας, που δεν είναι άλλοι από τους «διαφορετικούς».

Περισσότερα

To KINHMA στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ- Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
«Περίπατος κατά των Διακρίσεων»
Βαδίζοντας μαζί για ένα καλύτερο μέλλον…
Ώρα: 12:00 μ.μ.
Σημείο Συνάντησης: Βουλή των Ελλήνων (μνημείο αγνώστου στρατιώτη)

Περισσότερα

Πως μπορείτε να βοηθήσετε backup

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών είναι ένα άτυπο Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο 2002 από 9 Κοινότητες.

Περισσότερα

ΕΝΤΟΣ/Αθήνα: «Αόρατοι» οι λεγόμενοι μετανάστες δεύτερης γενιάς (Βίντεο)

Γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μεγάλωσαν και σπούδασαν εδώ. Ωστόσο, θεσμικά και εμφανώς υποκριτικά λογίζονται ως μετανάστες. Ακόμη κι αν δεν ταξίδεψαν, οι πιο πολλοί από αυτούς, ποτέ, πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Περισσότερα

«Σκέψου Αλλιώς» στον 9,84

Η ομάδα νέων «Σκέψου Αλλιώς», που δημιουργήθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, φιλοξενήθηκε σήμερα στο studio του Αθήνα 9,84, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Εννιά δέκα» με τον Τάκη Καμπύλη.

Περισσότερα

Η Μανωλάδα είναι...ο κανόνας

Ο συντονιστής του Ελληνικού Forum Μεταναστών εξηγεί πού κατά τη γνώμη του στηρίζεται η συντήρηση του καθεστώτος της μαύρης εργασίας

Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας* σάς καλεί σε Συνέντευξη Τύπου, με σκοπό την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή πράξεων βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012.

Περισσότερα

BORDERS (03) - Interview Moawia Ahmed - Coordinator Greek Forum of Migrants

Περισσότερα

Moawia Ahmed 2 What are the main problems migrants face in Greece

Περισσότερα

Ahmed Moawia s Impression of the #remember24april1915 2014 initiative

Περισσότερα

African Immigrants in Greece: Moawia Ahmed Interview

Περισσότερα

Αχμέτ Μοαβία - Κοινωνική αλληλεγγύη: Προσωπικές μαρτυρίες

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο
Εμείς και οι Άλλοι – Εμείς ως Άλλοι Παλαιότεροι και νεότεροι κάτοικοι της Αθήνας, άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή ή μητρική γλώσσα που διάλεξαν να κάνουν σπίτι τους αυτήν την πόλη, αφηγούνται τις προσωπικές ιστορίες τους: μιλούν για τις συναντήσεις μεταξύ τους, για τις δυσκολίες ένταξης σε ένα νέο τόπο, για την απόρριψη, αλλά και για τις νέες ευκαιρίες, τις φιλίες και τη χαρά της αλληλεγγύης. 
Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Εμείς και οι Άλλοι – Εμείς ως Άλλοι που έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση. Το ζήτημα απασχολεί όλη την Ευρώπη και οι ευρείες συζητήσεις που θα γίνουν θα επικεντρωθούν τόσο στην ελληνική διάσταση του ζητήματος, όσο και στη διεθνή. Ομιλητές:
Άννα Δαμιανίδη: Δημοσιογράφος, εθελόντρια διδάσκουσα ελληνικά σε μετανάστες
Νικόδημος Μαϊνά Κινιούα: Πρόεδρος της μη-κυβερνητικής οργάνωσης Asante, που ασχολείται με τους μετανάστες δεύτερης γενιάς 
Αχμέτ Μοαβία: Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών
Συντονίστρια: 
Ξένια Γεωργοπούλου: Θεατρολόγο

Περισσότερα

Τα μέλη μας

Περισσότερα

Οι άνθρωποί μας

Περισσότερα

Προφίλ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (Ε.Φ.Μ.) είναι ένα Δίκτυο Μετανατευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2002 και τα μέλη του σήμερα είναι 40 περίπου οργανώσεις. Είναι μια μορφή αυτοργάνωσης των μεταναστών, με βάση ένα συλλογικό πρόγραμμα δράσης που διαμορφώθηκε μέσα από συνεχείς διαβουλεύσεις με στόχο την εκπροσώπηση και την ενδυνάμωση της φωνής των μετανναστών, των οργανώσεων και των κοινοτήτων τους στην Ελλάδα και την ισότιμη ένταξη και συμμετοχή τους στην ελληνική κοινωννία.
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών αναγνωρίστηκε ως σωματείο δευτεροβάθμιας οργάνωσης το 2008 με την απ’ αριθμ. 991/08 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στα ειδικά βιβλία με αυξ. Αρ. 27301 στις 14/4/2008

Περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2011-2014

Δείτε μέσα αναλυτικά

Περισσότερα

Τι κάνουμε

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών είναι Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων (Κοινοτήτων).Ίδρυθηκε τον Σεπτέμβριο 2002 από 9 Κοινότητες. Τα μέλη του σήμερα είναι 40 οργανώσεις.

Περισσότερα

Πρακτικά 1ου Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων

Περισσότερα

ΟΔΗΓΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Φυλλάδιο

Περισσότερα

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - Φυλλάδιο

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (Ε.Φ.Μ.) είναι ένα Δίκτυο Μεταναστευστικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων.

Download PDF here

Περισσότερα

Information Guide for the Organisation of Migrant Communities at First and Second tier Levels

Migrant organisations in Greece that have legal, non-profit aims are able to be legally registered, in the form of an ‘association’ (‘somateio’) or ‘non-profit company’ (‘mi kerdoskopiki etairia’). They can also take the form of a ‘union’ (‘enosi’). The most common and practical form is the association. The following pages provide basic information on the establishment and operation of these various forms of organisations, as well as useful contact information for local courts and agencies responsible for overseeing associations in the regions of Attica and Central Macedonia and template documents for the operation of an association.

Download PDF here

Περισσότερα

Οδηγός Ενημέρωσης για την Οργάνωση των Μεταναστευτικών Κοινοτήτων σε Πρωτοβάθμιο & Δευτεροβάθμιο Επίπεδο

Οι οργανώσεις μεταναστών εφόσον επιδιώκουν σκοπούς μη κερδοσκοπικούς και νόμιμους, μπορούν να λάβουν νομική προσωπικότητα, συγκροτούμενες σε σωματειακή μορφή ή λαμβάνοντας τη μορφή της αστι- κής μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Μπορούν ακόμα να σχηματίσουν ενώσεις προσώπων. Η συνηθέστερη και πρακτικότερη μορφή είναι το σωματείο. Στη συνέχεια παρουσιάζονται βασικές πληροφορίες σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των σωματεί- ων, των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών και των ενώσεων προσώπων, ενώ στο τέλος παρατίθενται χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας ειρηνοδικείων αλλά και υπηρεσιών αρμόδιων για την εποπτεία των σω- ματείων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και υποδείγματα εγγράφων για τη λειτουργία του σωματείου.

Download PDF here

Περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη 16/12/2014

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και την PRAKSIS έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ, στο αμφιθέατρο του 9,84 FM (Πειραιώς 100 – Τεχνόπολη Γκάζι) σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση & ο σχολιασμός του νέου κώδικα μετανάστευσης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Download PDF here

Περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί μεθοδολογία καλής πρακτικής συντονισμού μιας εκδήλωσης. Περιγράφει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν με σκοπό τη σωστή και καλοσχεδιασμένη οργάνωσή της. Τονίζουμε ότι το παρόν εγχειρίδιο δεν περιορίζεται στην περιγραφή των διαδικασιών μιας συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά αποτελεί χρήσιμο και απαραίτητο οδηγό για την οργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης.

Το εγχειρίδιο είναι δομημένο ως εξής:
Μέρος Α: Διαδικασίες πριν την εκδήλωση
Μέρος Β: Διαδικασίες κατά την ημέρα της εκδήλωσης
Μέρος Γ: Διαδικασίες μετά την εκδήλωση

Download PDF here

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στα ΜΜΕ

Περισσότερα

Τι κάνουμε

Περισσότερα

Διακρίσεις

Περισσότερα

Καταστατικό Φόρουμ

Περισσότερα

Τα μέλη μας

Περισσότερα

Οι άνθρωποί μας

Περισσότερα

Προφίλ

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη - 18 December 2014

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών γιόρτασε στις 18 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη όπως ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
« Διαφορετικότητα, διαπολιτισμός & κοινές πολιτισμικές αξίες»

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου & με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Δικτύου (ΕΝΑR), έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΚΑΥΚΑΣΟΣ» Πατησίων 81 (στοά Χέυδεν) – 1ος όροφος, στην εκδήλωση με θέμα «Διαφορετικότητα, διαπολιτισμός & κοινές πολιτισμικές αξίες».

Περισσότερα

Fight Hate Crime Now

Greek Forum of Migrants in cooperation with the Norwegian Centre Against Racism will implement a project, named “fight hate crime now” from November 2014 to August 2015.

Περισσότερα

Συνέντευξη στο ισπανικό κρατικό κανάλι Canalsur από τα παιδιά του ραδιοφωνικού μας σταθμού.

Την Παρασκευή που πέρασε το Canalsur ήρθε στο χώρο του Φόρουμ και πήρε συνέντευξη από τα παιδιά του ραδιοφωνικού μας σταθμού.

Περισσότερα

Think Differently

Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.

Περισσότερα

Think Differently

Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.

Περισσότερα

Think differently

Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.

Περισσότερα

Think Differently

Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.

Περισσότερα

Think Differently

Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.

Περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
6:00 - 8:00 μ.μ.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 9.84
Πειραιώς 100

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτιστικό κέντρο ΚΑΥΚΑΣΟΣ, Πατησίων 81
Ώρα έναρξης 18:00

Περισσότερα

Όροι χρήσης

Περισσότερα

Επικοινωνία

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Πατήσιων 81, Αθήνα
Τηλ.: 2108831620

Περισσότερα

«Διαφορετικότητα: το Παρόν και το Μέλλον»

Το Ελληνικό FORUM Μεταναστών, ως συμμετέχων Φορέας υλοποίησης των έργων «1.1.γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2011 του Ευρωπαικού Ταμείου Ένταξης υ.τ.χ. στην Ελλάδα (Ε.Τ.Ε.), διοργανώνει την εκδήλωση με πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο και τίτλο: «Διαφορετικότητα: το Παρόν και το Μέλλον».
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 26η Ιουνίου 2013  και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Καύκασος",  Πατησίων 81 & Χέυδεν, Αθήνα.

Περισσότερα

Εκδήλωση «Εν λόγω, εν έργω»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 20η Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Μεικτό Κέντρο Καλαμάτας, Αγία Τριάδα -Δυτικό Κέντρο, Καλαμάτα.

Περισσότερα

Δημιουργία Μεικτών Κέντρων Νεότητας

Το Έργο εντάσσεται στην  Προτεραιότητα 1: «Υλοποίηση Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών  Βασικών Αρχών για την πολιτική ένταξης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» -Δράση 1.1/11: «Πληροφόρηση - Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα»  και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά  25% από Εθνικούς Πόρους.

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - FORUM

Ιούνιος 2013

Πρόσκληση σε Διαδραστική Εκδήλωση με ψυχαγωγικό, καλλιτεχνικό-πολιτιστικό περιεχόμενο με τίτλο "Workshop : Παράθυρα σε Νέους Δημιουργούς"- Θεσσαλονίκη Σάββατο 8 Ιουνίου - Διοργανωτής Φορέας Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - Δράση 1.1γ/11 Δημιουργία Μεικτών Κέντρων Νεότητας - Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης ΕΤΕ 2011

Περισσότερα

Διαδραστική καλλιτεχνική- ψυχαγωγική- πολιτιστική εκδήλωση: «Σχολεία του Κόσμου εν δράσει» 25 Μαίου 2013

Έργο 1.2δ/11 «Προώθηση διαδραστικών ενημερωτικών εκστρατειών στα σχολεία με ομάδες στόχου μετανάστες και γηγενείς μαθητές καθώς και τους γονείς τους μέσω δραστηριοτήτων.

Περισσότερα

Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό...

Περισσότερα

Κοινοτικά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες

Περισσότερα

ΕΤΕ ΔΡΑΣΗ 1.1.α/2011: Νομική και Διοικητική υποστήριξη υπηκόων τρίτων χωρών που διαβιούν νόμιμα στην χώρα

Περισσότερα

Παράταση Αιτήσεων για συμμετοχή στο Σχέδιο Δράσης με τίτλο Φόρουμ για την Ισότιμη Ένταξη

Καταβάστε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Τύπου για το Φόρουμ για την Ισότιμη Ένταξη

Περισσότερα

Ανακοίνωση για το Φόρουμ για την Ισότιμη Ένταξη.

Περισσότερα

Βίαιη επίθεση από την Χρυσή Αυγή στην Κοινότητα της Τανζανίας στην Κυψέλη το βράδυ της Τρίτης 25/09

Το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου η Κοινότητα της Τανζανίας, η οποία στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στην οδό Λεμεσού στην Κυψέλη και δραστηριοποιείται ως κοινότητα από το 1999, δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα 80 Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια συνάντησης των μελών της.

Περισσότερα


Είσαι μετανάστης, αιτών άσυλο ή πρόσφυγας;
Είσαι καταγεγραμμένος άνεργος στον ΟΑΕΔ;
Ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις τα προσόντα σου για

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΑΝΤΑΙΟΣ ξεκινά την εφαρμογή Σχεδίου Δράσεων διετούς διάρκειας με τίτλο «Φόρουμ για την Ισότιμη Ένταξη» στο πλαίσιο του προγράμματος ΤοπΕΚΟ που συγχρηματοδοτείται από το την Ε.Ε. - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει στόχο την παροχή εφοδίων για την ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας 90 πολιτών τρίτων χωρών που ζουν στην Αθήνα και απειλούνται από το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Περισσότερα

«Προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και ιστορίας σε αναλφάβητους μετανάστες»

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΑΤΤΙΚΗΣ» σε συνεργασία με τη «Μ.Κ.Ο PRAKSIS» και την «Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ», στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των «Κοινών Βασικών αρχών της πολιτικής ένταξης μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόκειται να υλοποιήσει στην Αθήνα κατά το διάστημα Απρίλιος–Ιούνιος 2012, Πρόγραμμα εκμάθσησης Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, που απευθύνεται σε αναλφάβητους μετανάστες, Υπηκόους Τρίτων Χωρών, για τους οποίους η έλλειψη γνώσης της Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, λειτουργεί ανασταλτικά στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Περισσότερα

Δημιουργία δικτύου συνεργασίας εκπροσώπων των ενώσεων μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Τι επιδιώκει;
Τη δημιουργία και εδραίωση μιας ευρύτερης πλατφόρμας συνεργασίας & διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων μεταναστευτικών ευρωπαϊκών φορέων και οργανώσεων.
Τη διάχυση γνώσεων και εμπειρίας σε σχέση με αποτελεσματικές ενταξιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερα

«Δημιουργία δικτύου συνεργασίας εκπροσώπων των ενώσεων μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοργάνωσαν την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31/05 τρία εργαστήρια σχετικά με ζητήματα ένταξης μεταναστών. Τα εργαστήρια οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία δικτύου συνεργασίας εκπροσώπων των ενώσεων μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», με τη συμμετοχή πολλών μεταναστευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων.

Περισσότερα

Εμείς μαζί με τους «άλλους»

migrantfest2012
Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα που αφορούν μετανάστες-τριες

Εμείς μαζί με τους «άλλους»
Κυριακή 27 Μαϊου 2012, Βύρωνας (Πάρκο Καραολή)

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γ.Σ.Ε.Ε., η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη διαπολιτισμική συμβίωση & αλληλεγγύη την Κυριακή 27 Μαϊου 2012 στο πάρκο Καραολή του Δήμου Βύρωνα.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα

Γραφεία Υποστήριξης Μεταναστευτικών Κοινοτήτων

Περισσότερα

Migrantfest2012: Ο μετανάστης και η οροθετική τοξικοεξαρτημένη εκδιδόμενη στον βωμό του προεκλογικού συμφέροντος

Κρίση, μετανάστευση, ο μετανάστης και η οροθετική τοξικοεξαρτημένη ιερόδουλος στον βωμό του προεκλογικού συμφέροντος, η απόπειρα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το "περιθώριο" με ξενοφοβικές και σεξιστικές πρακτικές και η πριμοδότηση της ακροδεξιάς ατζέντας που οδήγησε στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στα βουλευτικά έδρανα απασχόλησαν τη συζήτηση με την οποία έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης το διήμερο φεστιβάλ migrantfest2012 για την αλληλεγγύη και τη συμβίωση που διοργάνωσε στην Τεχνόπολη το κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το ΕΚΑ.

Περισσότερα

Γραφεία ενημέρωσης και παροχής υποστήριξης μεταναστευτικών κοινοτήτων

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Υπηκόων Τρίτων Χωρών και συγκεκριμένα της Δράσης 1.3./10 «Υποστήριξη των μεταναστευτικών κοινοτήτων για την οργάνωσή τους σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο»  που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Μεταναστών πρόκειται να δημιουργηθούν 2 γραφεία  για την ενημέρωση και την παροχή υποστήριξης των μεταναστευτικών κοινοτήτων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Περισσότερα

migrantfest2012

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα που αφορούν μετανάστες-τριες

Τρίτη 8 & Τετάρτη 9 Μαΐου 2012,

Τεχνόπολη (Γκάζι)

Ένα διήμερο για τη συμβίωση και την αλληλεγγύη

Περισσότερα

Γραφεία Νομικής και Διοικητικής υποστήριξης υπηκόων τρίτων χωρών που διαβιούν νόμιμα στην χώρα

Περισσότερα

Έναρξη λειτουργίας των γραφείων Νομικής και Διοικητικής υποστήριξης υπηκόων τρίτων χωρών που διαβιούν νόμιμα στην χώρα.

Κάντε κλικ εδώ

Περισσότερα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στελεχών για τα «Γραφεία Νομικής και Διοικητικής υποστήριξης υπηκόων τρίτων χωρών που διαβιούν νόμιμα στην χώρ

Κάντε κλικ εδώ

Περισσότερα

Σεμινάρια για νέους

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια που διοργανώνει το Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών μέσω του προγράμματος  «Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή», με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».  Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που απευθύνεται σε νέους με μεταναστευτικό  υπόβαθρο, ηλικίας 16-25 χρόνων

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Αναστασία Γεωργίου στο τηλ. 210- 8831620

Περισσότερα

Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή

Το  Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει το πρόγραμμα «Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή», με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».  Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που απευθύνεται σε νέους με μεταναστευτικό  υπόβαθρο, ηλικίας 16-25 χρόνων.  Απώτερος στόχος είναι η διευκόλυνση της ισότιμης, δομικής ένταξης των νέων με μεταναστευτική καταγωγή στην ελληνική κοινωνία μέσω της εφαρμογής δράσεων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Περισσότερα

Γεωργιανά Μπαλέτα στο Θέατρο «Αθηναίων»

Πανηγυρική Συναυλία Συμπαράστασης

Περισσότερα

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων (ΕΦΠ) το οποίο θα  αποτελέσει ένα άτυπο δίκτυο προσφυγικών οργανωσεων και κοινοτήτων.
Η ιδέα της ίδρυσης του γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη και ύστερα από πρωτοβουλια του συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Περισσότερα

ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α κ. Δημήτρης Παξινός στο χώρο του ΕΦΜ

Σε μία σεμνή γιορτή γιορτή που διοργανώθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Ελληνογεωργιανού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καύκασος» σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α κ. Δημήτρης Παξινός μοίρασε δώρα σε μικρούς αλλοδαπούς μαθητές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότερα

Φόρουμ Κρήτης: εθελοντική δράση καθαρισμού κεντρικού δρόμο των Καλυβών

Την Κυριακή 18 Ιουλίου με απόφαση της συνέλευσης των μεταναστών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή των Καλυβών Αποκορώνου, μια ομάδα αποτελούμενη από 15 μετανάστες, πραγματοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού του κεντρικού δρόμου, της πλατείας και της παραλίας των Καλυβών.

Περισσότερα

Φόρουμ Κρήτης: Εκδήλωση ενημέρωση για την Ιθαγένεια

Την Κυριακή 18/7 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, η εκδήλωση ενημέρωσης και ανάλυσης του νέου Νόμου σχετικά με την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας από Αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα, αλλά και του δικαιώματος συμμετοχής τους στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές...

Περισσότερα

Φεστιβάλ Βύρωνα 2010

Περισσότερα

Ανακοίνωση από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ και το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή 30/7 μια πενταμελής οικογένεια Αφγανών αστέγων ξύπνησε από τις φωνές και τα κλάματα του 3,5 χρονών παιδιού τους. Οι γονείς σοκαρισμένοι αντίκρισαν το παιδί τους μέσα στα αίματα, χωρίς ρούχα και με βαριά χτυπήματα. Αυτή τη στιγμή το μωρό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων για τα τραύματα του. Η οικογένεια του δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη αφού κοιμόντουσαν την ώρα του συμβάντος. Το παιδί ισχυρίστηκε ότι κάποιος άγνωστος «κύριος» το πήρε ενώ κοιμόταν σε κοντινό θάμνο και το χτύπησε.

Περισσότερα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων

Με δεσμεύσεις για θετικές δράσεις σε ότι αφορά στη μεταναστευτική πολιτική που σχεδιάζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έκλεισε το 1ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, που έγινε 3- 5 Οκτωβρίου από το Δήμο Βύρωνα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ SAOUD SALEM ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με τον Λίβυο εικαστικό Σαούντ Σαλέμ παρουσιάζουν την έκθεση
Saoud Salem «Τα καράβια»

από τις 14 έως τις 23 Νοεμβρίου 2008

ώρες 15.00- 20.00
στο χώρο του Ε.Φ.Μ. ,Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας

Περισσότερα

1ο φεστιβάλ αλληλεγγύης και πολιτισμού

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 1ο φεστιβάλ αλληλεγγύης και πολιτισμού που διοργανώνει η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, στις 26-27/09/2008, στην πλατεία Αμερικής.

Περισσότερα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ- ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ- ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και οι κοινότητες από την Ασία και τον Αραβικό κόσμο σας προσκαλούν στην τελευταία για φέτος εκδήλωση της σειράς διαπολιτισμικών εκδηλώσεων Γνωρίστε τον κόσμο μας- Γνωρίστε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Σάββατο 28 Ιουνίου, από τις 19.00 ως τις 24.00 στο χώρο του ΕΦΜ Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας.

Περισσότερα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ- ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και οι κοινότητες από την Αφρική σας προσκαλούν στη δεύτερη από τη σειρά διαπολιτισμικών εκδηλώσεων:
Γνωρίστε τον κόσμο μας
Γνωρίστε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών,
το Σάββατο 31 Μαΐου, από τις 19.00 ως τις 24.00,
στο χώρο του ΕΦΜ, Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας.

Περισσότερα

Επίσκεψη μαθητών στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Την Παρασκευή 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών εκπαιδευτική διερευνητική επίσκεψη των μαθητών των εκπαιδευτηρίων Δούκα με επικεφαλής τον καθηγητή τους Βασίλη Τάτση.

Περισσότερα

Πικετοφορία διαμαρτυρίας από τα παιδιά της «δεύτερης γενιάς μεταναστών» στα Χανιά

Μια εβδομάδα μετά την πετυχημένη εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε το Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Στέκι και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα μέσα από συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στον τοπικό τύπο, μια σημαντική εκδήλωση πικετοφορία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 έξω και μέσα από το δημαρχείο Χανιών.

Περισσότερα

«Ένας στους δέκα» στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Αγαπητοί φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του θεατρικού Φεστιβάλ «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» που ξεκίνησε στον Δήμο Καλαμαριάς στις 7 Μαΐου, θα παρουσιαστεί και το έργο «Ένας στους δέκα» του Λαέρτη Βασιλείου, με τους ηθοποιούς Δαβίδ Μαλτέζε, Κρις Ραντάνοφ και Ένκελέντ Φεζολλάρι.

Το έργο έχει παρουσιαστεί – και παίζεται ακόμη – στο Θέατρο του Νέου Κόσμου της Αθήνας με ιδιαίτερη επιτυχία.

Περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στη συνάντηση μετά την αναβληθείσα πορεία στις 5 Απριλίου αποφασίστηκε μια ενημερωτική συνάντηση – εκδήλωση, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και λεπτομέρειες ως προς την τωρινή κατάσταση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών και τι δράσεις θα αναλάβουμε.

Περισσότερα

Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις του ΕΦΜ το Σάββατο 17/5/08

Αθήνα 9 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Περισσότερα

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΛΕΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΣΤΕΡΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περισσότερα

Γνωριμίας με τις κοινότητες μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, η Ουκρανική κοινότητα «η Γη του Πελαργού» και ο Ελληνομολδαβικός Σύλλογος Ορφέας σε συνεργασία με τις κοινότητες της Ρωσίας, της Γεωργίας και της Βουλγαρίας σας προσκαλούν σε μία πολύ-πολιτισμική εκδήλωση

Περισσότερα

Εκθεση φωτογραφίας FOTO Exhibition

Σας προσκαλούμε στην Εκθεση φωτογραφίας FOTO Exhibition, των πολυεθνικών Μαθητών Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ – Γλυφάδας.

Περισσότερα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ την Τρίτη 15/4, 10 π.μ.

Εκατοντάδες Μαροκινοί που ζούμε στην Ελλάδα, εδώ και πολύ καιρό δεν μπορούμε πλέον να ανανεώσουμε τις άδειες παραμονής μας, καθώς η αρχική άδειά μας δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Περισσότερα

Παράσταση παραδοσιακών ενδυμασιών και χτενισμάτων της Αιθιοπίας

Ο Σύλλογος Αιθιόπων Εργαζομένων στην Ελλάδα διοργανώνει το Σάββατο 5 Απριλίου πολτιστική εκδήλωση με στόχο να παρουσιάσει παραδοσιακές ενδυμασίες και χτενίσματα της Αιθιοπίας.

Περισσότερα

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την Αλβανία

Οι τραγικές συνέπειες της έκρηξης χιλιάδων τόνων πυρομαχικών την 15 Μαρτίου στο Γκερντέτς (Gerdec) της Αλβανίας που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τα Τίρανα περιλαμβάνουν καταστροφές σπιτιών, σχολείων, πολλούς τραυματίες αλλά και νεκρούς.

Περισσότερα

ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιτρέπεται η επανείσοδος των αλλοδαπών που θέλουν κατά την περίοδο του Πάσχα να ταξιδέψουν προς τις χώρες τους τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΗ

Η αντιρατσιστική-αντιφασιστική συναυλία στην οποία καλούσαν δεκάδες φορείς και συμμετείχαν εθελοντικά εξίσου δεκάδες καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη Παρασκευή 28 Μάρτη, στην πλατεία Συντάγματος, με ώρα έναρξης τις 6.00 μμ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην συντριπτική του πλειοψηφία θα υλοποιηθεί ως έχει.

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

Αρχές 2008 και με λύπη παρατηρούμε ότι οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι ο κύριος στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών πιστεύει ότι η καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων ξεκινάει από τα προβλήματα νομιμοποίησης, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα κοινωνικής ένταξης και φτάνει μέχρι ακραία επεισόδια οργανωμένης ρατσιστικής βίας προς ομάδες μεταναστών.

Περισσότερα

οι Αφγανοί της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την πρωτοχρονιά του 1387

Το Σάββατο 22/3 στις 19.00 οι Αφγανοί της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν τον ερχομό του 1387!!!

Περισσότερα

Εθελοντική αιμοδοσίας από Αφρικανούς πρόσφυγες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΟΥΔΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΜΑΛΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ,

Περισσότερα

Αντιρατσιστική Συναυλία για την Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μάρτη)

Παρουσίαση της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα 20/3/2008 από καλλιτέχνες και διοργανωτές της Αντιρατσιστικής Συναυλίας στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού(21 Μάρτη). Επίσης δημοσιευεται το αναλυτικό τελικό πρόγραμμα της αυριανής Συναυλίας

Περισσότερα

Μία ακόμη ρατσιστική επίθεση εναντίον πακιστανών

Μία ακόμη ρατσιστική επίθεση εναντίον πακιστανών μεταναστών στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Περισσότερα

Πρόγραμμα της Καμπάνιας "Οχι στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ"

Συνάντηση της επιτροπής πρωτοβουλίας "Οχι στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ"

Η συνάντηση θα γίνει στις 5 Μαρτιου 2008, ώρα 19μμ.

Περισσότερα

«Ουκρανικά τραγούδια»

Στις 3 Φεβρουαρίου 2008 η Ουκρανική Κοινότητα «Η γη του πελαργού» οργάνωσε τη γιορτή «ουκρανικά τραγούδια».

Περισσότερα

Κοπή της πίτας από Ουκρανία!

Στις 13 Ιανουαρίου 2008 σε μια χαρούμενη γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας από την κοινότητα των Ουκρανών στην Ελλάδα «Η γη του πελαργού».

Περισσότερα

Παράρτημα του Φόρουμ Mεταναστών Κρήτης στο Pέθυμνο

Συνάντηση με εκπροσώπους του Φόρουμ Μεταναστών στο Ρέθυμνο είχε χθες 21/2/2008 ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Περισσότερα

ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν το βάζουμε κάτω!

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σας προσκαλεί σε ένα πάρτι οικονομικής υποστήριξης για τη συνέχιση της λειτουργίας των γραφείων του.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλες γι’ αυτό προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να συνεχίσουμε την υποστήριξη που προσφέρει δωρεάν το γραφείο μας σε μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ζητούμε τη συνεισφορά σας σ’ αυτή την προσπάθεια και σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη και χαρούμενη βραδιά.

Περισσότερα

Εκδήλωση Οργάνωσης Αφρικανών Γυναικών

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 (ώρα έναρξης:17:00 ) «ΙΣΤΟΣ», Εμμανουήλ Μπενάκη 93-95

Περισσότερα

Το Φ. Μ. Κρήτης διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης για τους ανήλικους Αφγανούς πρόσφυγες

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί , θα διεξαχθεί στα Ανώγεια , στο γήπεδο του Αετού Ανωγείων , ποδοσφαιρικός αγώνας Αλληλεγγύης , μεταξύ των ομάδων του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης και των ανήλικων Αφγανών προσφύγων του Ξενώνα Φιλοξενίας Προσφύγων που λειτουργεί εκεί.

Περισσότερα

Οι Σουδανοί και οι Σομαλοί πρόσφυγες διοργανώνουν συναυλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα

Η εικόνα του -άλλου-

Η παρέμβαση του Εκπροσώπου του Ελλνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Καγιού Λιγκοπόρα - KAYU LIGOPORA στην ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 2 Φλεβάρη 2008 στα πλαίσια του Money Show

Περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ολομέλεια του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στην έκτακτη συνεδρία που έγινε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008 κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα:

Περισσότερα

800 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ

Εδώ και 13 περίπου χρόνια, η Πάτρα αποτέλεσε τον τόπο συγκέντρωσης αρκετών χιλιάδων προσφύγων, Κούρδων στην αρχή, Ιρακινών και Αφγανών στην συνέχεια. Χιλιάδες άνθρωποι, ξεριζωμένοι από την χώρα τους λόγω των πολέμων που διεξήγαγαν εκεί Η.Π.Α. και Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα τυφλά ακολουθούσε, διακινδύνευαν τις ζωές τους καθημερινά στην προσπάθειά τους να μεταβούν στον «παράδεισο» της κεντρικής Ευρώπης. Τον ίδιο δρόμο κάποια χρόνια πριν ακολουθούσαν χιλιάδες Έλληνες.

Περισσότερα

ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΟΦΙΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ παρουσίασε το πρώτο του έργο

Φιλοδοξούμε ότι ό Σύλλογός μας θα αποτελέσει μια "Γέφυρα" ελληνορωσικής φίλιας και συνεργασίας, σημειώνουμε πως η ιδέα του Συλλόγου μας, που είναι νεοσύστατος και λειτουργεί μόνο επτά μήνες, Γεννήθηκε αυθόρμητα από μια κοινή ομάδα ρωσόφωνων και Τρικαλινών πολιτών αφενός για να φέρει κοντά και να ενώσει όλους τους ρωσόφωνους – μετανάστες, Ρώσους, Ουκρανούς, Λευκορώσος και λοιπούς ρωσόφωνους που προέρχονται απ’ τις 15 Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ζουν στα Τρίκαλα και αντιμετωπίζουν λίγο ή πολύ κοινά προβλήματα και, αφετέρου, να είναι σημείο αναφοράς για τους Τρικαλινούς Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που ενδιαφέρονται και νιώθουν φίλοι του ρωσικού πολιτισμού με την ευρύτερη έννοια.

Περισσότερα

το Εθνικό Παρατηρητήριο του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Τετάρτη 23/1/2008, ώρα 12:30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (ΕΝΩΣΗ-KEMO).

Περισσότερα

νομικές συμβουλές σε μετανάστες

H ομάδα νομικών για τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τη δωρεάν παροχή νομικών συμβουλών σε μετανάστες-πρόσφυγες, κάθε Τετάρτη 7.30 με 9.00 μ.μ. στο στέκι μεταναστών στη Φιλίππου 51.

Περισσότερα

Οι Πακιστανοί στην Αθήνα διαδηλώνουν για την Μπεναζίρ Μπούτο

Το Συμβούλιο και τα μέλη του Ελληνο-Πακιστανικού Συλλόγου Ελλάδος έχουν σοκαριστεί από την τραγική δολοφονία της BENAZIR BHUTTO πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν. Το έγκλημα αυτό είναι μεγάλη ήτα για τη δημοκρατία στο Πακιστάν. Θρηνούμε για την τεράστια απώλεια του λαού του Πακιστάν και καταδικάζουμε την άνανδρη αυτή πράξη. Θεωρούμε ότι η δολοφονία αυτή εμποδίζει την Δημοκρατία και την ευημερία της χώρας μας.

Περισσότερα

Καλές γιορτές

Ευχόμαστε στα μέλη και τους Φίλους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Καλά Χριστούγεννα , Eid Mubarak και καλή χρονιά.

Περισσότερα

Γιορτή Μαθητών και δασκάλων του τμήματος Ελληνικών του ΕΦΜ

Το τμήμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών οργάνωσε γιορτή το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επιθυμεί για άλλη μια φορά να τονίσει την ύπαρξη πλήθους διακρίσεων και οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι μετανάστριες σε όλους τους τομείς του κοινωνικού και δημόσιου βίου.

Περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: παγκόσμια ημέρα για τους μετανάστες,Δε γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε!

Η κατάσταση για μας τους μετανάστες δεν έχει αλλάξει καθόλου από τα πρώτα μας χρόνια στην Ελλάδα. Η καθυστέρηση έκδοσης αδειών παραμονής, δηλαδή η ομηρία μας, είναι και θα μείνει το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι και ίσοι αν δεν έχουμε ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα. Ζητάμε άδειες παραμονής για όλους, χωρίς προϋπόθεση τα ένσημα και τα παράβολα.

Περισσότερα

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου, Ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Για εμάς τους Έλληνες, που επί δεκαετίες ολόκληρες έχουμε στείλει κύματα μεταναστών σε άλλες χώρες, ήδη από τον 19ο αιώνα και μετά, είναι, εκτός από διεθνής μας υποχρέωση, και υπόθεση τιμής και συλλογικής μνήμης να σεβόμαστε τους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στη χώρα μας. Οφείλουμε να αποδεικνύουμε διαρκώς την ευαισθησία μας και να μην ξεχνάμε ποτέ όλα όσα έχουμε υποστεί οι ίδιοι παλαιότερα, ως μετανάστες σε άλλες χώρες.

Περισσότερα

Το τμήμα Ελληνικών οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις με τους δάσκαλους .Η τελευταία συνάντηση ήταν το Σάββατο, 8-12-2007 και αποφασίστηκαν από κοινού ορισμένα πράγματα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Περισσότερα

Οι δράσεις του ΕΦΜ για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στις 18 Δεκεμβρίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, ηχεί η φωνή των μεταναστών σ όλο τον κόσμο για να πλησιάσουν τις κοινωνίες υποδοχής ζητώντας την υποστήριξη τους για τα δικαιώματα τους και την ένταξή τους ισότιμα βάσει αξιών και κανόνων εθνικών και διεθνών συνθηκών.

Περισσότερα

Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης: Ομάδα Νομικών στην διάθεση των μεταναστών

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Τετάρτη από τις 7.30μμ μέχρι τις 9.00μμ,

Περισσότερα

Ο Φώτης Κουβέλης θέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την επίθεση κατά των Πακιστανών

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα : Ρατσιστική επίθεση βίας κατά μεταναστών στο Αιγάλεω

Έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα οι ρατσιστικές επιθέσεις συμμοριών εναντίον μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Το φαινόμενο αυτό λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, δεδομένου ότι οι οπλισμένες συμμορίες δρουν οργανωμένα και ανεξέλεγκτα, ενώ χτυπούν απροειδοποίητα και απρόκλητα φιλήσυχους ανθρώπους του μεροκάματου.

Περισσότερα

Ρατσιστική επίθεση εναντίον πακιστανών μεταναστών στο Αιγάλεω

Πέρασε ένας μήνας από τη βίαιη επίθεση ακροδεξιών ομάδων εναντίον πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη και τα ρατσιστικά κρούσματα κατά των συνανθρώπων μας συνεχίζονται αυτή τη φορά στο Αιγάλεω.

Περισσότερα

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Οι φοιτητές παιδιά μεταναστών ή φοιτητές από χώρες με μεταναστευτικό πληθυσμό στην Ελλάδα, αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα ή οποία έχει περισσότερα προβλήματα πέρα από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία και ειδικότερα η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μερικά από αυτά είναι :

Περισσότερα

Το πρώτο προπαρασκευαστικό συνέδριο του Ε.Φ.Μ

Το πρώτο προπαρασκευαστικό συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών έγινε πραγματικότητα στις 23 και 24 Νοεμβρίου του 2007. Η προσέλευση από εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων υπήρξε μεγάλη και δεν ήταν μόνο από οργανώσεις της Αθήνας. Παρόντες στο συνέδριο ήταν εκπρόσωποι από το Βόλο, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά , το Ρέθυμνο και την Καρδίτσα.

Περισσότερα

Bazaar των Αφρικανών Γυναικών

Η ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-BAZAAR ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2007 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 42, ΚΥΨΕΛΗ) ΑΠΟ ΤΙΣ 6-12 μ.μ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΝΑ ΦΑΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Περισσότερα

Ανακοίνωση- Κάλεσμα: Συγκέντρωση διαμαρτίας στα Προπύλαια- Υπέρ της Δημοκρατίας στο Πακιστάν.

Με πρωτοβουλία του Ελληνο-Πακιστανικού Συλλόγου Ελλάδας πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτίας στα Προπύλαια, οδός Πανεπιστημίου, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007, στις 15.00μμ. Η συγκέντρωση γίνεται κατά της δικτατορίας και του χάος που επικρατεί στο Πακιστάν, για τους χιλιάδες δικηγόρους και μέλη των πολιτικών κομμάτων που έχουν συλληφθεί από τις αρχές, για τις απαγορεύσεις κατά των Μ.Μ.Ε και κάθε μηχανισμού του λάου του Πακιστάν ενάντια της δικτατορίας και υπέρ της δημοκρατίας.

Περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007

Στις 11 Νοεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ, πιστό στις δημοκρατικές διαδικασίες, θέτει το θέμα της εκλογής του προέδρου του στη βάση του κόμματος. Η εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια κορυφαία στιγμή δημοκρατίας για το πολιτικό μας σύστημα γενικότερα και αφορά το σύνολο των φίλων ή μελών του Κινήματος, είτε είναι εγγεγραμμένοι είτε πρόκειται να εγγραφούν.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 / 11 στις 11 π.μ.
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ιεζεκιήλ 44

Περισσότερα

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απαντά στα ερωτήματα του ΕΦΜ

O κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στα θέματα που έθεσε προς τους υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ το Ελληνικό Forum Μεταναστών με άρθρο στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (21/10/2007) :

Περισσότερα

Μέγας Αλέξανδρος, η εικόνα του στην πρώιμη αραβική ιστοριογραφία

Ένα καινούριο πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7 η ώρα το βράδι, στον χώρο του Κεμεαπ, θα παρακολουθήσουμε την διάλεξη της Θεοδώρας Ζαμπάκη : "Μέγας Αλέξανδρος, η εικόνα του στην πρώιμη αραβική ιστοριογραφία".

Περισσότερα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά στις ερωτήσεις του ΕΦΜ

Προς
Κύριο Αχμέτ Μοαβία
Πρόεδρο του Φόρουμ Μεταναστών
Αγαπητέ κύριε Μοαβία,
Με αφορμή το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας σας παραθέτω τις απαντήσεις μου στα σοβαρά ερωτήματα που ετέθησαν και θα ήθελα για άλλη μια φορά να δεσμευτώ προσωπικά όπως και στο παρελθόν, για την τήρηση όσων έχουμε και μέσα από το πρόγραμμά του κόμματος μας υποσχεθεί για την μεταναστευτική μας πολιτική.

Περισσότερα

οι Δήμοι αποσπούν εκατομμύρια ευρώ πουλώντας φρούδες ελπίδες στους μετανάστες

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ , εκτός απ την προσπάθειά του να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους μετανάστες που ζουν στον τόπο μας , κινήθηκε το τελευταίο διάστημα και στην κατεύθυνση της αναζήτησης λύσεων σε καθημερινά προβλήματα μεταναστών, που ζήτησε επιτακτικά εκτός των άλλων και από το Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

Περισσότερα

Μπαζάρ Λατινοαμερικανών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ» ASOCIACION CULTURAL EL SOL DE CUBA El sol de cuba στο Μπαζάρ Λατινοαμερικανών Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Ο Ηλιος της Κούβας» στην Ελλάδα, συμμετέχει με περίπτερο στο Μπαζάρ Λατινοαμερικανών που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Λατινοαμερικανών και Ισπανών «Asclaye»,

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Ελληνοπακισταικού Συλλόγου

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστάνικης κοινότητας Ελλάδος στις 12.10.2007, με τίτλο «Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες της πρεσβείας του Πακιστάν» και ειδικότερα για τα μέλη της επιτροπής του Έλληνοπακιστανικού Συλλόγου, μετά από τη συνεδρία της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου, και Παρασκεύη, 19 Οκτωβρίου 2007, και με ομοφωνία , αναφέρει τα εξής:

Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

δεν είναι εύκολο να είσαι ξένος σ’ αυτήν τη χώρα, να είσαι αφρικανός, τσιγγάνος, κινέζος, αλβανός, ή γενικά και κόσμια, αλλοδαπός (αν δεν προέρχεσαι από χώρα του G8)... …είναι όμως πολύ εύκολο να γίνεσαι ανά πασά στιγμή θύμα μιας ξενοφοβικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς του κάθε επίσημου και ανεπίσημου οργάνου αυτού του κράτους, είτε αυτό είναι η αστυνομία, ο εισαγγελέας, οι παντός τύπου φύλακες και συνοριοφύλακες (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ή Αθήνας της υπάρχουν άραγε περιφραγμένα σύνορα; ), είτε οι αστυνομικοί του δήμου, είτε και κάποιοι πολίτες έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο του αστυνομικού…

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Η Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης κατά της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σας προσκαλεί στις παρακάτω εκδηλώσεις:

Περισσότερα

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στις 12/10/2007 με τίτλο "Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες της πρεσβείας του Πακιστάν" και ειδικότερα για το μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Τον Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο, η Γραμματεία του ΕΦΜ μετά από την συνεδρία της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2007 και με ομοφωνία αναφέρει τα εξής:

Περισσότερα

Για την αντιρατσιστική κινητοποίηση στο Ρέντη, την Κυριακή 21 Οκτώβρη

Καλούμε καθέναν και καθεμιά που θέλει να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε βάρος μεταναστών του Ρέντη, σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Ιεραρχών (Θηβών και Μαρμαρά), την Κυριακή 21/10 στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει διαδήλωση επί της οδού Θηβών με κατάληξη τη γειτονιά που υπέστη την επίθεση, όπου θα γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης.

Περισσότερα

2o Aντιρατσιστικό Φεστιβάλ στα Χανιά

και φέτος, στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων, στις 29 και 30 του Σεπτέμβρη, εμείς, οι Έλληνες και μετανάστες του Στεκιού, σας προσκαλούμε όλους να έρθετε να διασκεδάσετε, να χορέψετε, να γευθείτε. Κυρίως όμως να γνωρίσετε μαζί μας ανθρώπους, που οι αφέντες αυτού του πλανήτη δεν τους άφησαν καμία άλλη επιλογή από το να ξενιτευτούν. Πιο κάτω το πρόγραμμα:

Περισσότερα

Ανακοίνωση από το Φόρουμ μεταναστών Θεσσαλονίκης

Πρώτη συνάντιση του Φόρουμ μεταναστών την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο στέκι

Περισσότερα

Εκδήλωση συμπόνιας και συμπαράστασης

Οι οργανωτική επιτροπή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και οι μεταναστευτικές κοινότητες μέλη του ΕΦΜ εκφράζουν λύπη και οδύνη για τον άδικο χαμό δεκάδων συμπολιτών και συνανθρώπων μας στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότερα

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 18/8

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ TONY ONUOHA Βιώνοντας την απίστευτη καταστροφή των τελευταίων ημερών, την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας καθώς και το τεράστιο πλήγμα στο περιβάλλον, οι μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις που καλέσαμε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του Νιγηριανού μικροπωλητή Tony Onuoha, αποφασίσαμε την αναβολή της.

Περισσότερα

Οι Πακιστανοί γιόρτασαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Χώρας τους.

Οι Πακιστανοί που διαμένουν στην Ελλάδα, γιόρτασαν στις 14 Αυγούστου 2007, την Εθνική Ημέρα του Πακιστάν στην Αθήνα και στην Ελευσίνα με μεγάλες εκδηλώσεις. Στην Πλατεία Κουμουνδούρου ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας οργάνωσε, σε συνεργασία με άλλες 5 οργανώσεις, εκδήλωση από τις 7.00μμ μέχρι 12.00 μ.μ. όπου συμμετείχαν γύρω στις 4000 άτομα.

Περισσότερα

Πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο βράδυ 18.8 σε καφετέρια στον πεζόδρομο Καλαμαριάς η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο, δυο άτομα αγνώστου ταυτότητος μέχρι τώρα ντυμένοι με πολιτικά αλλά με συμπεριφορά αστυνομικού, πλησιάζουν τον Τόνι Όνουα και τον ακινητοποιούν. Ο Τόνι ο οποίος λίγες εβδομάδες πιο πριν είχε υποστεί ξυλοδαρμό από αστυνομικούς (πιθανολογείται ότι ήταν οι ίδιοι) ξεφεύγει από τον έλεγχο τους και κατευθύνθηκε στο μπαλκόνι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο πεζόδρομο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Περισσότερα

Ομάδα Μεταναστών & Προφύγων Θεσσαλονίκης: Θα απελαθούν 93 πρόσφυγες με συνοπτικές διαδικασίες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προώθησε στην Αλεξανδρούπολη τους περισσότερους απο τους 93 πρόσφυγες που συνελήφθησαν την Παρασκευή 3/8/07 κοντά στο Βελεστίνο, ενώ οι υπολοιποι ανήλικοι κρατηθηκαν στο Κεντρο Υποδοχης Μεταναστων Βολου. Η προώθηση αυτη έγινε παρόλο που πολλοί από τους προσφυγες υπέβαλαν αίτηση πολιτικού ασύλου μετα τη συλληψη τους.

Περισσότερα

Συνθετική τριμηνιαία Αναφορά - Ιανουάριος / Μάρτιος 2007

Συνθετική τριμηνιαία Αναφορά στο πλαίσιο της λειτουργίας των Γραφείων Υποστήριξης Μεταναστών –Προσφύγων Ελληνοσουδανικός Σύνδεσμος Φιλίας –Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών Όνομα Συμβούλων : ΑΝΤΛΑ ΣΑΣΑΤΗ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΛΙΟΥ -ΑΝΟΥΑΡ ΙΚΜΠΑΛ-ΦΡΕΝΤΥ ΤΣΙΜΠΑΝΤΙ -ΓΙΟΥΣΕΦ ΑΖΕΡ ΣΑΜΟΥΗΛ. Χρονική περίοδος: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2007 1. Αναφέρετε δικτυώσεις που αναπτύξατε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με : α) Φορείς Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Υπουργείο Εσωτερικών, Συνήγορος του Πολίτη, Περιφέρεια Αττικής, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Γραμματεία εκπαίδευσης ενηλίκων

Περισσότερα

Ο άγνωστος τύπος

Ευχαριστώ. Εγώ δεν θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα. Οι προηγούμενοι ομιλητές νομίζω ότι κάλυψαν τα περισσότερα, αν όχι όλα. Γι αυτό θα περιοριστώ μόνο να σας πω δυο λόγια για έναν άλλο τύπο άγνωστο, τον τύπο των μεταναστών στην Ελλάδα, ως μια εμπειρία. Οι προσπάθειες να εκδίδονται εφημερίδες με ξένες γλώσσες στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούριο. Έχει ξεκινήσει από πάρα πολύ νωρίς. Κυρίως οι Άραβες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν κάποιες προσπάθειες τη δεκαετία του ΄70. Οι προσπάθειες όμως εκείνες έγιναν στα πλαίσια μιας μόδας, ας το πω έτσι. Εκείνη την εποχή στον αραβικό κόσμο το ονομάζαμε «ο μεταναστευτικός τύπος». Από αυτήν την προσπάθεια έμειναν πολύ γνωστές εφημερίδες σήμερα, όπως για παράδειγμα η «Αλ Χαγιάτ» που εκδίδεται στο Λονδίνο.

Περισσότερα

2o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου: 5 - 6 Οκτώμβρη 2007

θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι λόγω των εκλογών, η ημερομηνία διεξαγωγής του 2ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου άλλαξε και τελικά θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Οκτώβρη 2007. Το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου, 5 - 6 ×Οκτώμβρη 2007, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που άρχισε πέρυσι. Το Συντονιστικό μεταναστευτικών, κοινωνικών, πολιτικών οργανώσεων και πολιτών που διοργανώνει το φεστιβάλ, έρχεται για μια ακόμα φορά να φωνάξει απερίφραστα ότι οι μετανάστες δεν αποτελούν πρόβλημα, αντίθετα έχουν προβλήματα.

Περισσότερα

16 ομάδες παίζουν για το Κύπελλο Συνύπαρξης

Ξεκινάει στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης Μεταναστών» μεταξύ των κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας. Το Τουρνουά Ποδοσφαίρου συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων, με το Ελληνικό Forum Μεταναστών κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος, και την υποστήριξη της οργάνωσης Συμμαχία Ενάντια στη φτώχια.

Περισσότερα

Στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης»

Ξεκινάει στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης Μεταναστών» μεταξύ των κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας. Το Τουρνουά Ποδοσφαίρου συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων, με το Ελληνικό Forum Μεταναστών κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος, και την υποστήριξη της οργάνωσης “Συμμαχία Ενάντια στη φτώχια”. Σκοπός του Τουρνουά, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάληψης και της ενίσχυσης πρωτοβουλιών απάλειψης φαινομένων ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών, είναι η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών από τις τοπικές κοινωνίες και η σύσφιξη σχέσεων.

Περισσότερα

Κύπελο συνύπαρξης

από τον Ο.Ν.Α. Δήμου Αθηναίων, την Ένωση Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος και το Ελληνικό Forum Μεταναστών. O Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνει με την Ένωση Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος και σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Μεταναστών και την υποστήριξη της οργάνωσης “Συμμαχία Ενάντια στη φτώχια”, Τουρνουά Ποδοσφαίρου με τίτλο Κύπελλο Συνύπαρξης μεταξύ των κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας.

Περισσότερα

Ίδρυμα Ν. Γ. Παπαδημητρίου: υποτροφίες σε 5 αλλοδαπούς αριστούχους τελειόφοιτους Λυκείου το 2007

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Το Ίδρυμα Ν. Γ. Παπαδημητρίου ανακοινώνει ότι χορηγεί υποτροφίες: Α1) σε 22 αριστούχους τελειόφοιτους Λυκείου που θα αποφοιτήσουν το 2007 από Λύκεια της Αράχοβας του Νομού Βοιωτίας (2 μαθητές) και των Νήσων Λέσβου (11 μαθητές) , Χύδηρα Λέσβου (1 μαθητής), Άνδρου (2 μαθητές), Κόρθι Άνδρου (2 μαθητές),Σπετσών (2 μαθητές) και Ύδρας (2 μαθητές)και θα εισαχθούν το ίδιο έτος σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Βασικό κριτήριο επιλογής των υποτρόφων θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου του Λυκείου και σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο βαθμός (μόρια) που έτυχαν στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις διαιρουμένου δια του αριθμού των μαθημάτων στα οποία διαγωνίστηκαν.

Περισσότερα

Ανήκουστο περιστατικό ρατσισμού!

Προς το Συνήγορο του Πολίτη
Τέτοιες συμπεριφορές μας ντροπιάζουν όλους.
Την Τρίτη 26 Ιουνίου, καθώς επέστρεφα από την Σχολή μου με το λεωφορείο (με τον αριθμό 544) που έφερε τις πινακίδες ΥΜΙ 1144 στις 16.10 μ.μ. (διαδρομή από Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου-Κέντρο) συνέβη το εξής κραυγαλέο περιστατικό που έκανε πολλούς από τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένης της ομιλούσας να αισθανθούμε ντροπή και οργή: στα μισά της διαδρομής, ο οδηγός κάνει στάση και εισέρχεται ένας αλλοδαπός κρατώντας ένα καροτσάκι-αποσκευή μεσσαίου μεγέθους γεμάτο με πράγματα και με ψώνια.

Περισσότερα

Οι ασιάτες μετανάστες στην Ελλάδα και η Ελληνική γλώσσα

Στην Ελλάδα η ελληνική γλώσσα είναι απαραίτητη για τους αλλοδαπούς που μένουν και εργάζονται στην χώρα. Στο πιο κάτω κείμενο αναφέρεται το πως βλέπουν οι εκπρόσωποι των ασιατικών οργανώσεων αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα για τους μετανάστες από το Πακιστάν. Ποια είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες για να νομιμοποιηθούν , και ότι αφορά την σχέση τους με την κοινωνία σε καθημερινή βάση π.χ. για να ενοικιάσει κανείς σπίτι , όταν πηγαίνει στο νοσοκομείο και άλλα πολλά.

Περισσότερα

Η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας τριπλασιάστηκε

Ο αριθμός των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας συνεχίζει να ανεβαίνει σταθερά. Μέσα σε δέκα μήνες και χωρίς διαφήμιση η επισκεψιμότητα τριπλασιάστηκε

Περισσότερα

Οι Αλβανοί μετανάστες & η Ελληνική γλώσσα

Οι αλβανοί μετανάστες φέτος κλείνουν τα 16 τους χρόνια με την παρουσία τους στην Ελλάδα. Από τους 800.000 καταγεγραμμένους επίσημα μετανάστες που αριθμούνται σήμερα στην Ελλάδα οι μισοί περίπου κατοικούν στην Αττική με το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρωμένο στο Δήμο Αθηναίων (44%). Το 51% των μεταναστών είναι Αλβανοί, το 5% Πολωνοί, το 3,8% Βούλγαροι και ακολουθούν άλλες εθνικότητες από Ασία και Αφρική. Τα σχολεία έχουν μεγάλο ποσοστό μαθητικού πληθυσμού από δεκάδες χώρες κυρίως αλβανούς μετανάστες, που τους τροφοδοτούν με έναν πλούτο πολιτισμικών προτύπων. Η τοπική οικονομία αναζωογονείται από την κατανάλωση και την αυξανόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα των μεταναστών.

Περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι κατακτητές, εισέβαλαν σε υποανάπτυκτες χώρες και επέβαλαν στους ντόπιους τη γλώσσα τους, έτσι αντί να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα ή διάλεκτο τους επέβαλαν τη γλώσσα του κατακτητή. Οι μετανάστες ήταν εκείνοι οι οποίο μάθανε οικειοθελώς τη γλώσσα της χώρας στην οποία μετανάστευαν. Μ αυτό το τρόπο κατάφεραν να επικοινωνούν με τους ντόπιους. Έτσι η καθημερινή τους ζωή έγινε πιο ευχάριστη, εύκολη και βελτιωμένη.

Περισσότερα

Η παγκόσμια φτώχεια και ανισότητα σήμερα

Η Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια σας καλεί σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Η παγκόσμια φτώχεια και ανισότητα σήμερα. Οι σχέσεις μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών Την Τρίτη 10 Ιουλίου 2007 στις 20.00 στο κέντρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Φερών 18, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα

Περισσότερα

Κύκλος Ενημέρωσης - Επιμόρφωσης Στελεχών Κοινοτήτων Μεταναστών και Προσφύγων

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ), στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL ΙΙ και του έργου «Παρατηρητήριο και Δίκτυο Δομών για την Ενδυνάμωση των Οικονομικών Μεταναστών και Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας»,

Περισσότερα

Μεταναστευτικές οργανώσεις και Συνδικάτα: μπορούν να σηκώσουν το βάρος της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών;


Δείγμα η δομή του ΕΦΜ στα πλαίσια της Α.Σ.

Ένα από τα μεγάλα παράπονα των εκπροσώπων των μεταναστευτικών οργανώσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι πολλά χρήματα ξοδεύονται μέσω Ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων στο όνομα των μεταναστών χωρίς να υπάρχουν πραγματικά οφέλη για τους ίδιους τους μετανάστες , οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ή απλώς δείγμα για μελέτες.

Περισσότερα

ΕΦΘ: Εργαστήριο - ΟΧΙ στον ρατσισμό από την κούνια

Στα πλαίσια του 10-του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση το Σάββατο 30 Ιουνίου στο 4ο πάρκο παραλίας (Σχολή Τυφλών). Η έναρξη της συζήτησης έχει προγραμματιστεί στις 19.30.

Περισσότερα

2.000 υπογραφές από την Πάτρα υπέρ των παιδιών των μεταναστών

Η καμπάνια " Όχι στο Ρατσισμό από την Κούνια" πήγε στην Πάτρα Την Πέμπτη 21/06/07 διοργανώθηκε εκδήλωση της καμπάνιας μας, με το σύνθημα «η Καμπάνια Oχι στο Ρατσισμό από Κούνια έρχεται στην Πάτρα». Η εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Πάτρας στην καρδιά της πόλης

Περισσότερα

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το έργο

Με επιτυχία η Πολυθεατρική Ομάδα του ΕΦΜ παρουσίασε χθες Σάββατο 23/6/2007 στη κεντρική αίθουσα του κέντρου του ΕΦΜ το πρώτο της έργου "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Μποστ.

Περισσότερα

Δρομολόγιο συνύπαρξης

ΜΙΚΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΕΣ έστειλαν το δικό τους μήνυμα με το τρόλεϊ «14» «Λεωφορείο ο πόθος» το τρόλεϊ 14 της γραμμής Πατήσια - Αμπελόκηποι. Μόνο, που εν αντιθέσει με το ασπρόμαυρο αριστούργημα, το «14» γέμισε χθες από πολύχρωμα πρόσωπα. Πόθος των επιβατών η διεκδίκηση μιας δίκαιης θέσης σε αυτή την κοινωνία για τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας.

Περισσότερα

Είναι επιτακτική ανάγκη να επανεξεταστεί ο μεταναστευτικός νόμος

Η παρέμβαση του Συντονιστή του ΕΦΜ στην συνάντηση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, με εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, καθώς και Ανεξάρτητων Αρχών, για θέματα διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας 20/6/2007 στην Αίγλη Ζαππείου

Περισσότερα

Νότες και μετανάστες στο τρόλεϊ το 14

Μια διαφορετική διαδρομή θα κάνει αύριο, Διεθνή Ημέρα Προσφύγων, το τρόλεϊ της γραμμής 14. Στις στάσεις του θα ανεβαίνουν μόνο μετανάστες και μουσικοί. Μ αυτό το χάπενινγκ, τονίζουν οι διοργανωτές, θέλουν να πληροφορήσουν τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και είκοσι πέντε χρόνια οι μετανάστες.

Περισσότερα

Η εμπειρία μου ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα

Θα προσπαθήσω να γράψω γενικά για την εμπειρία μου στα ΜΜΕ, αφού στο κανάλι είμαι λίγο χρόνο.
Θεωρώ καταρχήν, τον εαυτό μου τυχερό, όχι μόνο γιατί το κανάλι δέχτηκε αμέσως την πρόταση μου, αλλά και γιατί το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα φιλικό, και οι συνθήκες εργασίας ανθρώπινες.

Περισσότερα

BIG MATATA

Mandingo started out as a six piece band,in the mid eighties,playing cover versions of European and American chart music,for tourists in hotels on both the north and south coast of Mombasa, Kenya.

Περισσότερα

Μαθαίνω ελληνικά παίζοντας θέατρο

Πρόσκληση
Μαθαίνω ελληνικά παίζοντας θέατρο

Η Πολυθεατρική Ομάδα του ΕΦΜ. στα πλαίσια του προγράμματος EQUAL β’ κύκλος υλοποίησης με συντονιστή το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ

Περισσότερα

Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Θεσσαλονίκη, 5 Ιουνίου 2007 Το Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας. Παρά τα τεράστια προβλήματα πιστεύουμε ότι καταφέραμε αρκετά για «νεογέννητο».

Περισσότερα

Το 10ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μετά από εννέα χρόνια προσπάθειας, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί πια ως το σημαντικότερο αντιρατσιστικό και ταυτόχρονα μεταναστευτικό γεγονός της Θεσσαλονίκης. Παρά την έλλειψη στήριξης από την πολιτεία και τα εκλεγμένα όργανά της, παρά τα σύννεφα της ξενοφοβίας, υπάρχει η <<άλλη>> Θεσσαλονίκη που μας στηρίζει, πιστή στις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ έγινε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007 μια ενημέρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων και μίλησε ο Σπύρος Ριζάκος εκ μέρους της οργάνωσης Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων.

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στην συνέντευξη τύπου θα παρευρίσκονται όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που υποστηρίζουν το Tunnel 14. Η δημόσια  δράση θα πραγματοποιηθεί στο τρόλεϊ και τις στάσεις της γραμμής 14, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, Διεθνή Ημέρα Προσφύγων.

Περισσότερα

Γενική Συνέλευση της Σουδανικής Κοινότητας

Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007η Γενική Συνέλευση της Σουδανικής Κοινότητας , όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εσωτερική της λειτουργία.

Περισσότερα

Ενημέρωση για τη Δωρεά Αίματος

Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ με διοργανωτή τον Ελληνο Πακιστανικό Σύλλογο Ελλάδος έγινε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007μία ενημέρωση για τη Δωρεά Αίματος.

Περισσότερα

Ενημέρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων

Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ έγινε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007 μια ενημέρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων και μίλησε ο Σπύρος Ριζάκος εκ μέρους της οργάνωσης Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων.

Περισσότερα

Το δωδέκατο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το δωδέκατο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος 6-8 Ιουλίου στην Πλ. Πρωτομαγιάς, Πεδίον Άρεως. Για την προετοιμασία του Φεστιβάλ θα γίνονται ανοιχτές συναντήσεις *κάθε

Περισσότερα

Η δεύτερη γενιά στο «Τούνελ 14»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κοινότητα Ανοικοδόμησης (Reconstruction Community) σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 18 Ιουνίου, 12.30 μ.μ., στα γραφεία του Φόρουμ Μεταναστών, Φερρών 18, πλατεία Βικτωρίας, για την παρουσίαση της δράσης TUNNEL 14.

Στην συνέντευξη τύπου θα παρευρίσκονται όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που υποστηρίζουν το Tunnel 14. Η δημόσια  δράση θα πραγματοποιηθεί στο τρόλεϊ και τις στάσεις της γραμμής 14, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, Διεθνή Ημέρα Προσφύγων.

Περισσότερα

Η Συμμετοχή των Μεταναστών στη Δημόσια Ζωή: Εμπειρίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Σωκράτης", Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα στις 09:00 - 19:00, και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος POLITIS.

Περισσότερα

Νιγηριανή Κοινότητα στην Πάτρα

Μέσα Απριλίου μάθαμε ότι στην Πάτρα 30 περίπου Νιγηριανοί έχουν κινήσει διαδικασίες για οργάνωση Νιγηριανής Κοινότητας. Έχουν δικηγόρο και έχουν σχηματίσει καταστατικό.

Περισσότερα

Διαδηλώνουμε ενάντια στην Ευρώπη - Φρούριο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Αθήνα
30 Μάη - 1 Ιούνη
- ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ

- 5.00 μ.μ. διαδήλωση
- 7.00 μ.μ. αντιρατσιστική συναυλία

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα κέντρα κράτησης προσφύγων - 18 και 19 Μαΐου, Έβρος

Σε όλη την Ευρώπη οι πρόσφυγες θεωρούνται πλέον οι νέοι "εχθροί" της ασφάλειας των ανεπτυγμένων χωρών. Η ποινικοποίηση, ο έλεγχος και η καταστολή τους, από τα σύνορα μέχρι τις μητροπόλεις, είναι πλέον η καθημερινότητα .

Περισσότερα

Εκδήλωση: Ο ρόλος των κοινοτήτων στην κοινωνική ένταξη

Την Κυριακή 6 Μαίου 2007 στο χώρο της Δομής Ενημέρωσης του ΕΦΜ έγινε μία εκδήλωση με αφορμή την γιορτή της Μητέρας στις 13 Μαίου και υπήρξε συζήτηση από εκπρόσωπους των μεταναστευτικών κοινοτήτων μελών του ΕΦΜ για το ρόλο της κοινότητας (μητέρας για κάποιους μετανάστες στην Ελλάδα) στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών .

Περισσότερα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Συκεών (Θεσσαλονίκης) ενέκρινε ψήφισμα για παιδιά των μεταναστών

Στην τελευταία συνεδρίαση του στις 30/4, το Δημοτικό Συμβούλιο Συκεών (Θεσσαλονίκης) ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ: Έργα μεταναστών ποιητών

Το Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών Βορείου Ελλάδας, ο εκδοτικός οίκος «DIVA» και η Λέσχη Συγγραφέων «DRITA» Θεσσαλονίκης εξέδωσαν τη δίγλωσση ανθολογία «Πελαργοί των Βαλκανίων», στην οποία παρουσιάζονται έργα μεταναστών ποιητών.

Περισσότερα

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Πακιστάν

Ο Ελληνο-Πακιστανικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στα πλαίσια του προγράμματος EQUAL β’ κύκλος υλοποίησης με συντονιστή το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ διοργάνωσαν μία βραδιά γνωριμίας με το Πακιστάν

Περισσότερα

Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης - ΦΜΘ κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας

Παρά τα πολλά προβλήματα το ΦΜΘ κλείνει σε λίγο ένα χρόνο λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν αρκετές δράσεις αλλά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα πράγματα.

Περισσότερα

«Ρωμαίο και Ιουλιέτα» στο ΕΦΜ

Στα πλαίσια των μαθημάτων ελληνικών στο φόρουμ, μετά από πρωτοβουλία των εθελοντών καθηγητών, λειτουργεί και ομάδα θεάτρου.

Περισσότερα

Η πρώτη ομάδα δεύτερης γενιάς μεταναστών

Η πρώτη ομάδα δεύτερης γενιάς μεταναστών δημιουργήθηκε στο ΕΦΜ στα πλαίσια της καμπάνιας «Όχι στο Ρατσισμό από την Κούνια».

Περισσότερα

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ & ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ 2007

Σύσκεψη αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων που κάλεσαν η Y.R.E. και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έγινε την Παρασκευή 30/3/2007 το απόγευμα στο Φόρουμ Μεταναστών, στην οδό Φερών 18, στην Αθήνα. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Περισσότερα

Οι Πακιστανοί γιορτάζουν το Al Mawlid

Χιλιάδες Πακιστανοί μετανάστες γιόρτασαν το Σάββατο και την Κυριακή (31/3 & 1/4/2007) στην Αθήνα το Almawlid (τα γενέθλια του Προφήτη Μωάμεθ).

Περισσότερα

Συνάντηση των παιδιών των μεταναστών, που γεννήθηκαν και ζούνε στην Ελλάδα

Κάλεσμα της Καμπάνιας "ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ" Συνάντηση που θα γίνει στις 11 Απριλίου 2007, ώρα 19,30μμ. στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.

Περισσότερα

Προετοιμασία Οδηγού Μεταναστευτικών Κοινοτήτων

Συγκροτήθηκε ομάδα για την προετοιμασία ενός οδηγού που θα παρουσιάσει στο Ελληνικό κοινό τις κοινότητες των μεταναστών που βρίσκονται στην Αθήνα. Ο οδηγός μπορεί να έχει και μεταφράσεις σε διάφορες γλώσσες για να γίνει και εργαλείο γνωριμίας μεταξύ των ίδιων των κοινοτήτων.

Περισσότερα

Τα μαθήματα Ελληνικών σταματάνε για το Πάσχα

Περισσότερα

ΒΡΑΔΥΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΣ ΣΕΒΤΣΕΝΚΟ

Η Ουκρανική Κοινότητα « Η γη του Πελαργού» σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στα πλαίσια του προγράμματος Equal β’ κύκλος

Περισσότερα

Προσπάθεια συγκρότησης της Κοινότητας των Αφγανών

Την 1-4-2007, στο στάδιο Σπόρτινγκ, ο Σύλλογος Αφγανών στην Ελλάδα, πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσει την πρωτοχρονιά η οποία σύμφωνα με το ημερολόγιο τους είναι στις 21-3-2007.

Περισσότερα

Νέος πρόεδρος για την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων

Στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα ,που έγινε στις 18-3-2007, στη οδό Χαλκοκονδύλη 37, εκλέχτηκε ο καινούργιος πρόεδρος κος Ηλίας Θάκα.

Περισσότερα

Συνέντευξη του Μοάβια Αχμέτ από το Φόρουμ Μεταναστών

"Τα παιδιά, ελπίδα κατά της ξενοφοβίας"
Της ΛΙΑΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τους αποκαλούμε λαθρομετανάστες. Ολες οι μετρήσεις - όπως και το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που δημοσίευσε χθες η «Ε»- δείχνουν ότι μόνο θετικές δεν είναι οι απόψεις μας γι αυτούς. Κι όμως. Ζουν στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Πριν από 30 χρόνια κανείς δεν θα έλεγε τους Ελληνες ρατσιστές.

Περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ & ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Σύσκεψη αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων που κάλεσαν η Y.R.E. και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έγινε την Παρασκευή 30/3/2007 το απόγευμα στο Φόρουμ Μεταναστών, στην οδό Φερών 18, στην Αθήνα. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Περισσότερα

Η Κοινότητα της Παλαιστίνης εκλέγει νέα διοίκηση

Το Σάββατο 17/3/2007 ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εργασίες της 5η Γενικής Συνέλευσης της Παλαιστινιακής Κοινότητας στην Ελλάδα που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 18/3 όπου και θα γίνει η εκλογή της νεάς διοίκησης.

Περισσότερα

Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Το Σάββατο 10 Μαρτίου του 2007 στο χώρο του Φόρουμ Μεταναστών , Φερών 18, πλατειά Βικτωρίας , το Πανελλαδικό Δίκτυο Μεταναστριών, μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με την « Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια» οργάνωσε μια συνάντηση γνωριμίας με άλλες οργανώσεις γυναικών και συζήτηση με θέμα « Γυναίκα και Φτώχεια».

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ


Χανιά 07-03-2007
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κοινοπ.:
1. ΤΕΔΚ Ν.Χανίων
2. κ. Δήμαρχο Χανίων
3. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
4. αρμόδιο Αντιδήμαρχο
5. προϊστάμενο Δημοτολογίου Χανίων
6. προϊστάμενο Υπηρεσίας Αλλοδαπών Δήμου Χανίων

• Τα παιδιά των αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών είναι καταδικασμένα στην καθημερινή ανασφάλεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό , διότι μέχρι σήμερα δεν τους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα να εγγράφονται στα Δημοτολόγια των Δήμων που γεννήθηκαν, με αποτέλεσμα να είναι ξένοι και εδώ και στις χώρες καταγωγής των γονιών τους. Ταυτόχρονα με την ενηλικίωσή τους θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στη χώρα , τη χώρα που γεννήθηκαν δηλαδή! Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες όπου τα παιδιά αυτά αποκτούν την ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Ζητάμε τουλάχιστον την έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως από τα Ληξιαρχεία των Δήμων στους οποίους γεννιούνται τα παιδιά μας. Δηλαδή ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στον ίδιο τόπο.

Περισσότερα

Τα πρακτικά της ημερίδας του Συνηγόρου του Πολίτη σε συνεργασία με την Ολλανδική πρεσβία στις 15/2/2007

Η παρέμβαση του Συντονιστή του ΕΦΜ είναι στη Γ θεματική ενότητα

Περισσότερα

Η συμβουλος του ΕΦΜ Δ. Μάλιου μιλά στην Ελευθεροτυπία

8 Μάρτη Ημέρα της Γυναίκας
«Μετανάστρια, αυτή η αόρατη για την ελληνική πραγματικότητα» 
«Εχω ξεκινήσει από την Αλβανία αλλά δεν έχω φτάσει στην Ελλάδα, με την έννοια ότι δεν είναι εύκολο να αξιοποιήσεις τις δεξιότητές σου». "Ηταν πολύ συγκινητικό και ταυτόχρονα πολύ βαρύ βίωμα. Γιατί ήμουν δασκάλα, πονούσα πολύ αυτά τα παιδιά που έχουν μια σκληρή ζωή και μετά οι μαθητές σου είναι εδώ δίπλα, αλλά εσύ είσαι έξω. Ομως σαν μητέρα και σαν δασκάλα θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Ελληνες δασκάλους, γιατί παρ όλο που δεν είχαν εξειδικευμένα προγράμματα ασχολήθηκαν με φροντίδα με τα παιδιά των αλλοδαπών. Πολλές φορές μπορεί να σε κοιτάξουν στραβά στο δρόμο, αλλά δεν σε νοιάζει, γιατί σε γεμίζει περηφάνια που τα παιδιά σου προχωράνε".

Περισσότερα

Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αγαπητοί φίλοι, Σας υπενθυμίζουμε την αυριανή εκδήλωση (10 Μαρτίου) του Πανελλαδικού Δικτύου Ελλήνων Μεταναστριών και της Συμμαχίας στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στις 18.00 -20.00! Επισυνάπτεται η πρόσκληση. Σας ευχαριστώ Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Καρολίνα Κάνλιφ

Περισσότερα

Κάλεσμα της επιτροπής πρωτοβουλίας «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια»

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 14 Μαρτίου 2007, ώρα 19,30 μμ. στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Φερών 18, Πλατεία Βικτορίας στην Αθήνα Θα συζητήσουμε α) ενημέρωση από τη ΓΣΕΕ και προετοιμασία συμμετοχής στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς β) ενημέρωση για την περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα, Γ) Αντιρατσιστικο Φεστιβάλ , υλικά κτλ

Περισσότερα

Ανακοίνωση από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Όποιος νέος ή νέα (απόφοιτος λυκείου) ενδιαφέρεται να προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης να επικοινωνήσει  με το Φόρουμ Μεταναστών το οποίο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής) οργανώνει μαθήματα προετοιμασίας για θεατρικές σχολές.

Περισσότερα

Εκδήλωση- διαμαρτυρία για την Ειρήνη

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ διοργανώνει μια εκδήλωση- διαμαρτυρία για την Ειρήνη, στα πλαίσια μιας Παγκόσμιας καμπάνιας.
17 Μαρτίου 2007 στη Πλατεία Κλαυθμώνος μεταξύ 20.00-22.00

ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
www.stopirinika.gr - Παγκόσμια καμπάνια ειρήνης
17 Μαρτίου σε 30 χώρες θα υψώσουμε την φλόγα της ελπίδας.

Περισσότερα

Ο δήμος Ν. Ιωνίας Μαγνησίας: ομόφωνο ψήφισμα για τα παιδιά των μεταναστών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για το πρόβλημα των παιδιών των αλλοδαπών οικονομικών μεταναοτών που γεννιoύvται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, με αφορμή επιστολή μαθήτριας αλβανικής καταγωγής που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Θεσσαλία".

Περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (3)

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΟΜΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (12os-2os)

Περισσότερα

Εκδήλωση του Δικτύου Γυναικών Μεταναστριών Βορείου Ελλάδος

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Περισσότερα

Ο δεύτερος κύκλος Ελληνικών στο Κυριακάτικο Σχολείο

Το επόμενο σαββατοκύριακο 3 & 4 Μαρτίου 2007 ξεκινά ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων της φετινής χρονιάς στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. «Παλιοί» μαθητές και έλληνες εθελοντές θα καλωσορίσουν τους νέους μετανάστες σε εκδήλωση υποδοχής το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στο χώρο του σχολείου, στην οδό Άργους 145, στον Κολωνό.

Περισσότερα

Συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για το Φόρουμ Μεταναστών

Περισσότερα

Ο Σύλλογος Πακιστανών Δημοσιογράφων στο ΕΦΜ

Την Πέμπτη 22-02-07 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΕΦΜ συνάντηση μεταξύ του συντονιστή του ΕΦΜ και του συλλόγου Πακιστανών δημοσιογράφων που εκδίδουν εφημερίδες στην Αθήνα.

Περισσότερα

Το κείμενο του ΦΜΘ προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Περισσότερα

Σχολείο γονέων της Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπ. Παιδείας στο ΕΦΜ

Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του υπ. Παιδείας ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου 2007 στο Κέντρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών νέο πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας.

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στο συνέδριο του Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων Ι.Ο.Μ.

Να αναγωριστεί η ιδιότητα του αλλοδαπού δημοσιογράφου

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στην εκδήλωση του Τεμέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ

Το ΕΦΜ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη θέση του σχετικά με την μεταναστευτική πολιτή στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ στις 8/2/2007 στο Ζάππειο με θέμα «Μετανάστευση: Η Νέα Κοινωνική Πραγματικότητα».

Περισσότερα

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου μετράει σχεδόν 5 χρόνια ύπαρξης (2001). Έχει τη νομική μορφή της Ένωσης Προσώπων που επιδιώκουν κοινούς στόχους (όπως αναγνωρίζεται στο αρ. 107 Α.Κ.). Οι συναντήσεις των μελών της είναι εβδομαδιαίες και ανοιχτές σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα ζητήματα των προσφύγων και μεταναστών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία. Δραστηριοποιείται στα θέματα των προσφύγων με αφορμή όσους ανθρώπους φθάνουν στο νησί με πρωταρχικούς στόχους:

Περισσότερα

Υπόμνημα στο Υπ. Δ. Τ. για τους πρόσφυγες

Το υπόμνημα των οργανώσεων κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης 5-2-2007 με πρωτοβουλία της Υπατης Αρμνοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 7/2/07

Περισσότερα

Κινητοποίηση για τους μετανάστες στην Κρήτη

Την Τετάρτη 7 Φεβρουάριου 2007 και ώρα 10:00 πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μετανάστες, φοιτητές και εκπροσώπους φορέων της πόλης, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ρέθυμνο (πάνω από το 2ο Γυμνάσιο, Λύκειο) για τα μεγάλα προβλήματα και τη πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που ζουν στο Ρέθυμνο.

Περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χορήγηση των αδειών διαμονής εντός των προθεσμιών

Περισσότερα

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣ!

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Σάββατο 10 Φλεβάρη, 17.00 στο άγαλμα Βενιζέλου
(Αριστοτέλους με Εγνατία)

Περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Με την υποστήριξη μεταναστευτικών και αντιρατριστικών οργανώσεων

Περισσότερα

Ο διευθυντής της ΕΤ1, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι μεταναστών συναντιούνται στο Κέντρου του ΕΦΜ

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών να δημιουργήσει ή ενισχύσει συνεχώς πολλαπλές σταθερές σχέσεις μεταξύ των εκπροσώπων κοινοτήτων μελών του και των διαφόρων θεσμών και φορεών στην Ελλάδα στην Ε.Ε. και διεθνώς "στόχος 3 του σχεδίου δράσης του ΕΦΜ" η γραμματεία του φορέα μας οργανώνει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου με αφορμή το τελευταίου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς "Μικρές Οδύσσειες" του σκηνοθέτη Μάρκου Γκαστίν εκδήλωσης με δι΄πλό στόχο: να γιορτάσουμε την σειρά και να φέρουμε σ επαφή ανθρώπους των ΜΜΕ με τους εκπροσώπους των μεταναστών μελών του ΕΦΜ ώστε να γνωριστούν και να βρεθούν τρόποι να συνεργαστούν στο μέλλον. Η γραμματεία μοίρασε την εξής πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους:

Περισσότερα

Ε.Ε.Δ.Α.: «Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Αποκλεισμού των Μεταναστών»

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη συνεδρίαση της 30.1.2007 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Αποκλεισμού των Μεταναστών»

Περισσότερα

Ο.Κ.Ε.: Να εξετασθούν τρόποι εκπροσώπησης των μεταναστών στην Ε.Ε.Κ.Ε.

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Βουλής αναφέρει στην γνωμάτευση Νο. 165 σχετικά με τροπολογία του νόμου 3386/2005 για τους μετανάστες με τίτλο "ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ», κεφάλαιο Γ΄, ΚΑΤ΄ ΑΡΘΡΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, Άρθρο 1, Εθνική Επιτροπή για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών το εξής:

Περισσότερα

Συνάντηση της επιτροπής πρωτοβουλίας

Κινητοποίηση για πιστοποιητικό γέννησης
των παιδιών των μεταναστών/τριών, που γεννιούνται στην Ελλάδα

Περισσότερα

Η Συμμαχίας Ενάντια στη Φτώχεια υποστηρίζει το αίτημα του ΕΦΜ

Προς τα Μέλη
Της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  Της ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                                                          Του ΠΑΣΟΚ
                                                          Του ΣΥΡΙΖΑ
                                                          Του ΚΚΕ

Περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (2)

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΟΜΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (09os-11os)

Περισσότερα

Μπορούν τα ΜΜΕ να αλλάξουν τη ζωή των μεταναστών;

Δεν θα μιλήσω ως δημοσιογράφος, αλλά ως μετανάστης εκπρόσωπος μιας μεταναστευτικής οργάνωσης που βλέπει και βιώνει καθημερινά πως επηρεάζουν τα ΜΜΕ την ζωή του, είτε σε σχέση με την κοινωνία, είτε σε σχέση με το χώρο που εκπροσωπεί.

Περισσότερα

Επείγουσα Πρόσκληση

Γενικής Συνέλευσης από την Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια

Περισσότερα

Ειδικό Σεμινάριο για εκπροσώπους Κοινότητων

Στα πλαίσια των δράσεων του ΕΦΜ που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των στελεχών μεταναστευτικών οργανώσεων, η γργαμματεία του ΕΦΜ οργάνωσε την Δευτέρα 8/1/07 στην έδρα του σεμινάριο 3 ωρών σε μεγάλο αριθμό εκπροσώπων μελών του σχετικά με διαδικασία επιβολής αιτήσεων για πρόγραμματα χρηματοδότησης του Υπ. Απασχόλησης που απευθύνονται στις ΜΚΟ.

Περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

Περισσότερα

Ημέρας του Μετανάστη της Εκκλησίας της Ελλάδας

Πρόσκληση

Περισσότερα

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη έσπασε κάθε ρεκόρ

Φέτος ο εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη έσπασε κάθε ρεκόρ από πλευράς αριθμού εκδηλώσεων, συμμετοχής, ποιότητας και ουσιαστικής πολιτικής δράσης υπέρ των δικαιώματων των μεταναστών.

Περισσότερα

Τι είναι το ράδιο 18-12;

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη (18-12-2006)

Περισσότερα

Πάρτι αλληλεγγύης στο Στέκι του Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών

Περισσότερα

Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 18/12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 18.00

Περισσότερα

Καμπάνια «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια»!

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για  όλα τα παιδιά που γεννιούνται και ζουν στην Ελλάδα! 

Πιστοποιητικό γέννησης και εγγραφή στα δημοτολόγια για τα παιδιά των μεταναστών/τριών!

Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΦΜΘ και ΑΠ

Περισσότερα

ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Περισσότερα

Γλέντι στο Στέκι Μεατανστών την Κυριακή

Περισσότερα

Εκδήλωση για τον Νέχρο της Ινδίας

Περισσότερα

Παρέμβαση του Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης στο 29ο Συνέδριο του ΕΚΘ

Κατα τη διάρκεια των εργασιών του 29ο συνεδρίου του Εργατικου Κέντρου Θεσσαλονίκης το Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης ζήτησε το λόγο για να τονίσε την άμμεση σχέση του εργατικού κινήματος με το μεταναστευτικό καθώς οι μετανάστες αποτελούν πλέον ένα συμαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα και να ζητήσει την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου στα ζητήματα των μεταναστών.

Περισσότερα

Παρουσία του Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκη στο 29ο συνέδριο του ΕΚΘ

προς το 29ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ερχόμαστε σε αυτή τη σημαντική συνάντηση των εκπροσωπών του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, σαν κομμάτι του αυτού του κινήματος, και μάλιστα αν αναφερόμαστε στις συνθήκες εργασίες και το καθεστώς στον οποίο βρισκόμαστε, είμαστε το κομμάτι που περνάει τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Περισσότερα

Παρέμβαση του ΕΦΜ για την ενδυνάμωση των μεταναστευτικών οργανώσεων

Στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, χρόνια τώρα προσπαθούμε συνεχώς να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα μετά τη νομιμοποίηση είναι η πληροφόρηση. Λίγοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν. Στο αίτημα αυτό υπήρξαν φορείς που μας υποστηρίξανε κι έγινε αίτημα σταθερό, δηλαδή να υπάρχουν κέντρα πληροφόρησης για τους μετανάστες.

Περισσότερα

Νέα δισκογραφική δουλειά δεύτερης γενιάς μεταναστών

Περισσότερα

Συνάντηση της επιτροπής για το πιστοποιητικό γέννησης

Περισσότερα

Καμπάνια-εκστρατεία που θα κορυφώνει σε μια μεγάλη πορεία

Περισσότερα

Μετανάστες σύλλογοι / Κοινότητες Μεταναστών

Είμαι αντιπρόεδρος συλλόγου Πακιστανών στην Αθηνά και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, μια οργάνωση που λειτουργεί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, με στόχο και σκοπό, την ένταξη τον μεταναστών. Το φόρουμ δημιουργήθηκε το 2002 με 9 οργανώσεις και τώρα φτάνει τις 34 οργανώσεις μέλη.

Περισσότερα

Η ενιαία εκπροσώπηση μεταναστευτικών οργανώσεων

Ανοικτή συζήτηση με θέμα

Περισσότερα

Σχόλια και προτάσεις του ΕΦΜ στην τροποποίηση του 3386/2005

Σχόλια και προτάσεις του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στην "Τροποποίηση του Ν. 3386/2005 Είσοδος, Διαμονή και Κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικαράτεια"

Περισσότερα

Τριμηναίος Απολογισμός (1)

Τριμηναίος Απολογισμός Δομής Υποστήριξης Μεταναστών του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος 2006)

Περισσότερα

Πορεία διαμαρτυρίας των μεταναστών μικροπωλητών

Περισσότερα

Οχι στο ρατσισμό από την κούνια

Περισσότερα

«Μικρές Οδυσσείες» ξανά στην ΕΤ-1

Η πετυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ, «Μικρές Οδύσσειες»

Περισσότερα

Αντιρατσιστικός Χάρτης 2006 της Αυτοδιοίκησης

Τον Αντιρατσιστικό Χάρτη για τους δήμους και τις νομαρχίες παρουσίασαν

Περισσότερα

Νέο τμήμα Ελληνικών στο χώρο της Κοινότητας Σιέρρα Λεόνε

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στη ημερίδα του Αρκαδικού Κέντρου

Περισσότερα

Οι θέσεις του ΕΦΜ σχετικά με τη νομιμοποίηση που παρέχει ο Ν.3386/2005

Περισσότερα

Το Φόρουμ αναζητά εθελοντές δασκάλους Ελληνικών

Περισσότερα

Συνέντευξη τύπου του Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης

Περισσότερα

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το προεδρικό διάταγμα

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σας προσκαλεί

Περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κινητοποίηση για πιστοποιητικό γέννησης

των παιδιών των μεταναστών/τριών, που γεννιούνται στην Ελλάδα

Περισσότερα

Οι Αλβανοί ιδρύουν το πρώτο σύλλογο μεταναστών στην Πάτρα

Περισσότερα

Το ΕΦΜ φιλοξενεί την συνάντηση του Δικτύου ENAR

Η Ελληνική Επιτροπή του ENAR – Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Δίκτυο, καλεί τις ΜΚΟ που δουλεύουν στον τομέα των διακρίσεων

Περισσότερα

Υποστηρίξτε μας

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών είναι ένα άτυπο Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο 2002 από 9 Κοινότητες.

Περισσότερα

Το ΕΦΜ ζητα την υποστήριξη του Μεταναστευτικού Τύπου

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών κάλεσε το Υπουργειο Εσωτερικων, κόμματα, συνδικάτα και ΜΚΟ να υποστηρίξουν τον Μεταναστευτικό Τύπο διευκρίνοντας ότι οι εφημερίδες που εκδίδουν οι μετανάστες στην Αθήνα και επαρχεια αποτελουν το μοναδικο μεσο πληροφορηση

Περισσότερα

Η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει αποτελεσματικόκαι πετυχημένο μοντέλο κοινωνικής ένταξης

Σε σύντομη επίσκεψη που έκανα τον περασμένο μήνα στην Ολλανδία έμεινα τρεις μέρες στο σπίτι ενός μετανάστη στη Χάγη. Το σπίτι αυτό ήταν πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Σ’ αυτό το διάστημα πήγαινα καθημερινά με τον φίλο μου στα διάφορα κοντινά μαγαζιά για ψώνια τις καθημερινές του ανάγκες.

Περισσότερα

Παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη

Ράδιο 18-12 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας του μετανάστη.

Περισσότερα

Μαθήματα ελληνικών στο ΕΦΜ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ξεκίνησε με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών δωρεάν τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας.

Περισσότερα

Η Ελληνοϊνδική Εταιρία προωθεί ιστοδελίδα

Η οργάνωση Ελληνοϊνδική Πολιτιστική Εταιρία ή Greek Cultural and Welfare Association προώθησε πλούσια και ζωντανή ιστοσελίδα στην διεύθυνση: www.indogreek.org.

Περισσότερα

Το πρόγραμμα SOLID εκπαιδεύει

Σε συνεννόηση με το πρόγραμμα SOLID το ΕΦΜ εξασφάλισε την συμμετοχή όσες οργάνώσες μεταναστών θέλουν να πάρουν μέρος στο σεμινάριο που οργανώνεται τέλη Σεπτεμβρίου στην Ουγγαρία

Περισσότερα

Ο πρόξενος της Τανζανίας στο ΕΦΜ

Ο πρόξενος της Τανζανίας για την Ελλάδα που εδρεύει στην Ρώμη ολοκλήρωσε με επιτυχία τέλη Ιουνίου την τριήμερη διαδικασία έκδοσης καινούργιων διαβατηρίων των Τανζανών υπηκόων που διαμένουν στην Ελλάδα

Περισσότερα

Η Σουδανική Κοινότητα αλλάζει ΔΣ

Η Γενική Συνέλευση της Σουδανικής Κοινότητας Ελλάδας που συγκροτήθηκε την Κυριακή 29/7/2006, εξέλεξε καινούργια πενταμελή διοίκηση

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Διαπολιτισμική εκπαίδευση - Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα»

Ο συντονιστής του ΕΦΜ Μοαβία Αχμέτ συμμετείχε στις εργασίες του 9ο Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαπολιτισμική εκπαίδευση - Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα».

Περισσότερα

Γυναίκες και Μετανάστευση

Μέλη του ΕΦΜ συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα

Περισσότερα

11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα υποστήριξης των μελών των μεταναστευτικών οργανώσεων του ΕΦΜ για την συμμετοχή τους στο 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υλοποιήθηκε ικανοποιητικά φέτος.

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στο φεστιβάλ «ΟΠΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ 2006»

Το ΕΦΜ συμμετείχε στο φεστιβάλ ΟΠΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ 2006 στην Πλ Κουμουνδούρου την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006. Σε μία Μουσική βραδιά συγκροτημάτων νέων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.

Περισσότερα

Ποιοί είμαστε

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (Ε.Φ.Μ.) είναι ένα Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2002 και τα μέλη του σήμερα αριθμούν περί των 40 οργανώσεων. Πρόκειται για μία μορφή αυτοργάνωσης των μεταναστών, βάσει ενός συλλογικού προγράμματος δράσης, το οποίο διαμορφώθηκε μέσα από συνεχείς διαβουλεύσεις με στόχο, αφενός την εκπροσώπηση και την ενδυνάμωση της φωνής των μεταναστών, των οργανώσεων και των κοινοτήτων τους στην Ελλάδα, αφετέρου την ισότιμη ένταξη και συμμετοχή τους στην ελληνική κοινωνία.

Περισσότερα

Τι κάνουμε

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών είναι Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων (Κοινοτήτων).Ίδρυθηκε τον Σεπτέμβριο 2002 από 9 Κοινότητες. Τα μέλη του σήμερα είναι 40 οργανώσεις.

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ