Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

PRESS ROOM

Περίπατος κατά των Διακρίσεων

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποφάσισε να αναδείξει τα αιτήματα όλων των ομάδων που γίνονται σήμερα αντικείμενο διακρίσεων στη χώρα μας.

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Greek Forum of Migrants, invites you in a press conference, at 23rd of June in Makkah Restaurant – Anaxagora 13-15 street in the central of Athens, at 7:30 p.m. , in order to present the program “Fight hate crime now”.

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «fight hate crime now» project

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με το Νορβηγικό Αντιρατσιστικό Κέντρο (Norwegian Centre Against Racism), υλοποιεί το project “ fight hate crime now”. Το έργο αποσκοπεί στη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του υφιστάμενου δικτύου για την καταγραφή περιστατικών ρατσιστικής βίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρόλος των μεταναστών στη διαδικασία αναφοράς τέτοιων περιστατικών ήταν έως σήμερα αρκετά περιορισμένος. Το project αυτό σκοπεύει να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των μεταναστών στη διαδικασία αναφοράς & καταγραφής. Οι μετανάστες θα είναι σε θέση: α) να εντοπίσουν τα θύματα, β) να τους εξηγήσουν ότι αυτό που συνέβη αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά & γ) να συνδέονται περισσότερο συστηματικά και ενεργά με το υπάρχον Δίκτυο Καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας (http://rvrn.org) . Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ένα βασικό στρατηγικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρατσιστικής βίας – σε όλες τις εκφάνσεις της- στην Ελλάδα. Ο απώτερος στόχος είναι μία μόνιμη και βιώσιμη δομής μεθοδολογίας, χρτησιμοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες της Ελλάδας καθώς επίσης τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.

Download DOC here

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ENAR AWARD

Το Ίδρυμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας (ENAR Foundation),στο πλαίσιο των ετησίων βραβείων που απονέμει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τίμησε στις 30 Οκτωβρίου 2013 στο Παρίσι, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για το έργο που επιτελεί στην προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και για τη συνεισφορά του στην προσπάθεια εδραίωσης μιας Ανοιχτής κοινωνίας, αλληλέγγυας & ισότιμης προς όλους.

Download PDF here

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου «Γραφεία Νομικής και Διοικητικής υποστήριξης υπηκόων τρίτων χωρών που διαβιούν νόμιμα στην χώρα»

Είσαι νόμιμος μετανάστης στη χώρα;
Θέλεις:
-Να ενημερωθείς για θέματα που αφορούν την άδεια παραμονής σου και της οικογένειας σου;
-Να ενημερωθείς για το εργόσημο και άλλα εργασιακά θέματα;
-Να ρωτήσεις για θέματα πολιτογράφησης;
-Να μάθεις για τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων και τα δικαιώματα σου;
-Να μάθεις για ευκαιρίες εκπαίδευσης ή κατάρτισης;

Download DOC here

Περισσότερα

Φυλλάδια

Περισσότερα

Βιβλία

Περισσότερα

Αφίσες

Περισσότερα

Περιοδικό «Μέτοικος»

Περισσότερα

Φωτογραφικό Υλικό

Περισσότερα

Δελτία Τύπου

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου 12/06/2013

Με την αυταρχικά αιφνίδια και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση, ξαφνιαστήκαμε και εμείς, όπως όλος ο κόσμος .

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/04/2013 - Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου Παρουσίασης της Ετήσιας Έκθεσης 2012

Αθήνα – Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας  σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2012.

Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού Συλλαλητηρίου της 10 Φλεβάρη 2007

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ