Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

PRESS ROOM

Περίπατος κατά των διακρίσεων 2018 - Δελτίο Τύπου

Την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 4η συνεχή χρονιά, καλεί όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.), ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε τον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”, βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Περισσότερα

Δήλωση για τον ρατσιστικό λόγο εναντίον Ρομά

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών καταγγέλλει τον ρατσιστικό λόγο, από όπου κι αν προέρχεται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπενθυμίζοντας για μία ακόμη φορά πως η καταπολέμηση του ρατσισμού είναι ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Περισσότερα

Κοινή δήλωση συμπαράστασης για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Στέγη Σύρων Ελλάδας, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, με αφορμή τα αρνητικά δημοσιεύματα και την από μέρους των ΜΜΕ σπίλωση της πρωτοχρονιάτικης εορτής των γιατρών και των νοσηλευτών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ανεξάρτητα από αυτό το ατυχές συμβάν θα ήθελαν να αναφέρουν τα ακόλουθα:

Περισσότερα

ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ξανά στην Αφρική - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2/12/2017

Το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος και το ΕΦΜ, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιταλικής πρεσβείας. ΕΛΑΤΕ να διαμαρτυρηθούμε για το έγκλημα που συνεχίζεται στη Λιβύη -να φωνάξουμε ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΑΝΑ στην ΑΦΡΙΚΗ.

Περισσότερα

Καταγγελία σχετικά με τις επιθέσεις βίας

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ως μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας συνυπογράφει την ανακοίνωση - καταγγελία σχετικά με την επίθεση από ομάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σε δικηγόρο και εκπρόσωπο μέλους του Δικτύου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Περισσότερα

Κοινή επιστολή 25 οργανώσεων / ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Επαναλαμβανόμενα περιστατικά παραβίασης δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και προσφύγων από τη Διοίκηση (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κάρτα ανεργίας, δικαίωμα στην εργασία)

Αθήνα, 2/8/2017

 

Περισσότερα

Κοινή επιστολή 21 οργανώσεων / ΣΤΕΓΑΣΗ

Αθήνα, 1/8/2017

Προς: Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση

Κοινοποίηση: Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc

ΘΕΜΑ: Ζητήματα στέγασης αναγνωρισμένων προσφύγων

Περισσότερα

Για τα βίαια επεισόδια εναντίον μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια / Κοινό Δελτίο Τύπου

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις πληροφορίες, τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες για κατάχρηση βίας από την πλευρά των αρχών ασφαλείας στο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Λέσβου. 

Περισσότερα

Ρατσιστική βία στον Ασπρόπυργο / Κοινή Δήλωση

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών μαζί με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, το Solidarity Nowτο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου για την υπόθεση των ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο. 

Περισσότερα

Είναι η Ελλάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις;

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε την Τετάρτη 24 Μαΐου το εργαστήριο `Είναι η Ελλάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις;`. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα δικαιώματα της γυναίκας μετανάστριας, τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ κοινότητα και τις διακρίσεις λόγω θρησκείας, καταγωγής και εθνικότητας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από 32 οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες. Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την παρουσία τους. 

Περισσότερα

Εξαλείφοντας τα εμπόδια προς μια πολυπολιτισμική κοινωνία

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών  για την εκτέλεση της Πράξης: «Εξαλείφοντας τα εμπόδια προς μια πολυπολιτισμική κοινωνία (ΕΟΧ GR07 / 3546)», στο πλαίσιο του  Χρηματοδοτικού Μηχανισμού (XΜ) Του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) Περιόδου 2009 – 2014, και μετά από την με αριθ. Πρωτ 18/2/2016 απόφαση της διοίκησης για την απασχόληση προσωπικού (τακτικού ή αορίστου χρόνου) προτίθεται να προβεί σε αναθέσεις έργου σε Επιστημονικό  Προσωπικό (Εξωτερικούς Συνεργάτες)

Περισσότερα

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, μας βρίσκει αντιμέτωπους και αλληλέγγυους με την προσφυγική κρίση

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, μας βρίσκει αντιμέτωπους και αλληλέγγυους με την προσφυγική κρίση. Η εικόνα του φετινού εορτασμού, φέρνει μαζί τους μετανάστες με  τους πρόσφυγες. Και οι δύο ομάδες, χρειάζονται μία οργανωμένη, καλά συντονισμένη, αποτελεσματική πολιτκή. Η ενασχόληση του Υπουργείου με το φλέγον προσφυγικό ζήτημα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το σχεδιασμό και την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής. Απαιτείται βελτίωση των νόμων, και ουσιαστική εφαρμογή της κοινωνικής ένταξης, μία πολιτική δηλαδή ανθρωπισμού, ισοπολιτείας για τους μετανάστες. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα των μεταναστών, και ειδικότερα αυτά της β`γενιάς.

Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου - Εκδήλωση της 21ης Μαρτίου: ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκδήλωση της 21ης Μαρτίου «Περίπατος κατά των Διακρίσεων- Βαδίζοντας μαζί για ένα καλύτερο μέλλον...»

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «fight hate crime now» project

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με το Νορβηγικό Αντιρατσιστικό Κέντρο (Norwegian Centre Against Racism), υλοποιεί το project “ fight hate crime now”. Το έργο αποσκοπεί στη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του υφιστάμενου δικτύου για την καταγραφή περιστατικών ρατσιστικής βίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρόλος των μεταναστών στη διαδικασία αναφοράς τέτοιων περιστατικών ήταν έως σήμερα αρκετά περιορισμένος. Το project αυτό σκοπεύει να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των μεταναστών στη διαδικασία αναφοράς & καταγραφής. Οι μετανάστες θα είναι σε θέση: α) να εντοπίσουν τα θύματα, β) να τους εξηγήσουν ότι αυτό που συνέβη αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά & γ) να συνδέονται περισσότερο συστηματικά και ενεργά με το υπάρχον Δίκτυο Καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας (http://rvrn.org) . Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ένα βασικό στρατηγικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρατσιστικής βίας – σε όλες τις εκφάνσεις της- στην Ελλάδα. Ο απώτερος στόχος είναι μία μόνιμη και βιώσιμη δομής μεθοδολογίας, χρτησιμοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες της Ελλάδας καθώς επίσης τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.

Download DOC here

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «Συν-Εργάζομαι στο Ιστορικό Κέντρο» 21/04/2014

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συν-Εργασία στο Ιστορικό Κέντρο», έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, σε ενημερωτική ημερίδα που αφορά στο Έργο «Συν-Εργάζομαι στο Ιστορικό Κέντρο». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΥΚΑΣΟΣ» , Πατησίων 81 & Χέϋδεν ( 1ος όροφος) στις 7 το απόγευμα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Ρατσισμού επιχειρούμε να αναλύσουμε σε βάθος τους σκοπούς και τους στόχους του έργου, κυρίως όμως να αναδείξουμε την κοινωνική συμμετοχή & την κοινωνική οικονομία ως ένα εργαλείο παρέμβασης κατά του ρατσισμού. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Download PDF here

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ENAR AWARD

Το Ίδρυμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας (ENAR Foundation),στο πλαίσιο των ετησίων βραβείων που απονέμει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τίμησε στις 30 Οκτωβρίου 2013 στο Παρίσι, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για το έργο που επιτελεί στην προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και για τη συνεισφορά του στην προσπάθεια εδραίωσης μιας Ανοιχτής κοινωνίας, αλληλέγγυας & ισότιμης προς όλους.

Download PDF here

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου «Γραφεία Νομικής και Διοικητικής υποστήριξης υπηκόων τρίτων χωρών που διαβιούν νόμιμα στην χώρα»

Είσαι νόμιμος μετανάστης στη χώρα;
Θέλεις:
-Να ενημερωθείς για θέματα που αφορούν την άδεια παραμονής σου και της οικογένειας σου;
-Να ενημερωθείς για το εργόσημο και άλλα εργασιακά θέματα;
-Να ρωτήσεις για θέματα πολιτογράφησης;
-Να μάθεις για τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων και τα δικαιώματα σου;
-Να μάθεις για ευκαιρίες εκπαίδευσης ή κατάρτισης;

Download DOC here

Περισσότερα

Φυλλάδια

Περισσότερα

Βιβλία

Περισσότερα

Αφίσες

Περισσότερα

Περιοδικό «Μέτοικος»

Περισσότερα

Φωτογραφικό Υλικό

Περισσότερα

Δελτία Τύπου

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου 12/06/2013

Με την αυταρχικά αιφνίδια και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση, ξαφνιαστήκαμε και εμείς, όπως όλος ο κόσμος .

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/04/2013 - Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου Παρουσίασης της Ετήσιας Έκθεσης 2012

Αθήνα – Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας  σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2012.

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

6-8 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ (ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ)

Σήμερα 2/7/2007 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου του Συντονιστικού Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων σχετικά με τη διοργάνωση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ και την αιφνίδια αλλαγή του χώρου διεξαγωγής του (από την Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίο του Άρεως). 

Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού Συλλαλητηρίου της 10 Φλεβάρη 2007

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ