«Όχι στις διακρίσεις, Ναι στην ισότητα»

Με το μήνυμα «Όχι στις διακρίσεις, Ναι στην ισότητα» ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ένωσε τη φωνή του με όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου και φιλοξένησε στον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη (16/10) το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

FOOTBALL FARE ANTIRACIST TOURNAMENT

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε το ερασιτεχνικό αντιρατσιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου `Football Fare Antiracist Tournament`
την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, 5 μ.μ.,στο γήπεδο του Ρουφ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΕΧΕΛΙΔΩΝ )

Μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με τη Melissa και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος Alef. Mε την υποστήριξη της Mercy Corps και του Δήμου Αθηναίων.

Fight Hate Crime Now
Greek Forum of Migrants in cooperation with the Norwegian Centre Against Racism will implement a project, named “fight hate crime now” from November 2014 to August 2015.
Think Differently
Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.
Think differently
Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.
Think Differently
Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
6:00 - 8:00 μ.μ.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 9.84
Πειραιώς 100
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτιστικό κέντρο ΚΑΥΚΑΣΟΣ, Πατησίων 81
Ώρα έναρξης 18:00
«Διαφορετικότητα: το Παρόν και το Μέλλον»
Το Ελληνικό FORUM Μεταναστών, ως συμμετέχων Φορέας υλοποίησης των έργων «1.1.γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2011 του Ευρωπαικού Ταμείου Ένταξης υ.τ.χ. στην Ελλάδα (Ε.Τ.Ε.), διοργανώνει την εκδήλωση με πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο και τίτλο: «Διαφορετικότητα: το Παρόν και το Μέλλον».
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 26η Ιουνίου 2013  και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Καύκασος",  Πατησίων 81 & Χέυδεν, Αθήνα.
Εκδήλωση «Εν λόγω, εν έργω»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 20η Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Μεικτό Κέντρο Καλαμάτας, Αγία Τριάδα -Δυτικό Κέντρο, Καλαμάτα.
Δελτίο Τύπου 12/06/2013
Με την αυταρχικά αιφνίδια και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση, ξαφνιαστήκαμε και εμείς, όπως όλος ο κόσμος .
Ekdiloseis
06-09-10
Γεωργιανά Μπαλέτα στο Θέατρο «Αθηναίων»
Πανηγυρική Συναυλία Συμπαράστασης
30-08-10
ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α κ. Δημήτρης Παξινός στο χώρο του ΕΦΜ
Σε μία σεμνή γιορτή γιορτή που διοργανώθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Ελληνογεωργιανού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καύκασος» σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α κ. Δημήτρης Παξινός μοίρασε δώρα σε μικρούς αλλοδαπούς μαθητές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
05-08-10
Φόρουμ Κρήτης: εθελοντική δράση καθαρισμού κεντρικού δρόμο των Καλυβών
Την Κυριακή 18 Ιουλίου με απόφαση της συνέλευσης των μεταναστών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή των Καλυβών Αποκορώνου, μια ομάδα αποτελούμενη από 15 μετανάστες, πραγματοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού του κεντρικού δρόμου, της πλατείας και της παραλίας των Καλυβών.
05-08-10
Φόρουμ Κρήτης: Εκδήλωση ενημέρωση για την Ιθαγένεια
Την Κυριακή 18/7 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, η εκδήλωση ενημέρωσης και ανάλυσης του νέου Νόμου σχετικά με την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας από Αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα, αλλά και του δικαιώματος συμμετοχής τους στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές...
09-11-08
Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων
Με δεσμεύσεις για θετικές δράσεις σε ότι αφορά στη μεταναστευτική πολιτική που σχεδιάζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έκλεισε το 1ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, που έγινε 3- 5 Οκτωβρίου από το Δήμο Βύρωνα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.
29-02-08
«Ουκρανικά τραγούδια»
Στις 3 Φεβρουαρίου 2008 η Ουκρανική Κοινότητα «Η γη του πελαργού» οργάνωσε τη γιορτή «ουκρανικά τραγούδια».
29-02-08
Κοπή της πίτας από Ουκρανία!
Στις 13 Ιανουαρίου 2008 σε μια χαρούμενη γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας από την κοινότητα των Ουκρανών στην Ελλάδα «Η γη του πελαργού».
23-12-07
Γιορτή Μαθητών και δασκάλων του τμήματος Ελληνικών του ΕΦΜ
Το τμήμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών οργάνωσε γιορτή το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.
20-08-07
Οι Πακιστανοί γιόρτασαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Χώρας τους.
Οι Πακιστανοί που διαμένουν στην Ελλάδα, γιόρτασαν στις 14 Αυγούστου 2007, την Εθνική Ημέρα του Πακιστάν στην Αθήνα και στην Ελευσίνα με μεγάλες εκδηλώσεις. Στην Πλατεία Κουμουνδούρου ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας οργάνωσε, σε συνεργασία με άλλες 5 οργανώσεις, εκδήλωση από τις 7.00μμ μέχρι 12.00 μ.μ. όπου συμμετείχαν γύρω στις 4000 άτομα.
27-07-07
16 ομάδες παίζουν για το Κύπελλο Συνύπαρξης
Ξεκινάει στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης Μεταναστών» μεταξύ των κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας. Το Τουρνουά Ποδοσφαίρου συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων, με το Ελληνικό Forum Μεταναστών κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος, και την υποστήριξη της οργάνωσης Συμμαχία Ενάντια στη φτώχια.
19-07-07
Στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης»
Ξεκινάει στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης Μεταναστών» μεταξύ των κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας. Το Τουρνουά Ποδοσφαίρου συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων, με το Ελληνικό Forum Μεταναστών κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος, και την υποστήριξη της οργάνωσης “Συμμαχία Ενάντια στη φτώχια”. Σκοπός του Τουρνουά, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάληψης και της ενίσχυσης πρωτοβουλιών απάλειψης φαινομένων ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών, είναι η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών από τις τοπικές κοινωνίες και η σύσφιξη σχέσεων.
17-07-07
Κύπελο συνύπαρξης
από τον Ο.Ν.Α. Δήμου Αθηναίων, την Ένωση Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος και το Ελληνικό Forum Μεταναστών. O Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνει με την Ένωση Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος και σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Μεταναστών και την υποστήριξη της οργάνωσης “Συμμαχία Ενάντια στη φτώχια”, Τουρνουά Ποδοσφαίρου με τίτλο Κύπελλο Συνύπαρξης μεταξύ των κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας.
24-06-07
Με επιτυχία παρουσιάστηκε το έργο
Με επιτυχία η Πολυθεατρική Ομάδα του ΕΦΜ παρουσίασε χθες Σάββατο 23/6/2007 στη κεντρική αίθουσα του κέντρου του ΕΦΜ το πρώτο της έργου "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Μποστ.
11-06-07
Ενημέρωση για τη Δωρεά Αίματος
Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ με διοργανωτή τον Ελληνο Πακιστανικό Σύλλογο Ελλάδος έγινε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007μία ενημέρωση για τη Δωρεά Αίματος.
11-06-07
Ενημέρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων
Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ έγινε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007 μια ενημέρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων και μίλησε ο Σπύρος Ριζάκος εκ μέρους της οργάνωσης Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων.
07-05-07
Εκδήλωση: Ο ρόλος των κοινοτήτων στην κοινωνική ένταξη
Την Κυριακή 6 Μαίου 2007 στο χώρο της Δομής Ενημέρωσης του ΕΦΜ έγινε μία εκδήλωση με αφορμή την γιορτή της Μητέρας στις 13 Μαίου και υπήρξε συζήτηση από εκπρόσωπους των μεταναστευτικών κοινοτήτων μελών του ΕΦΜ για το ρόλο της κοινότητας (μητέρας για κάποιους μετανάστες στην Ελλάδα) στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών .
20-04-07
Μια βραδιά αφιερωμένη στο Πακιστάν
Ο Ελληνο-Πακιστανικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στα πλαίσια του προγράμματος EQUAL β’ κύκλος υλοποίησης με συντονιστή το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ διοργάνωσαν μία βραδιά γνωριμίας με το Πακιστάν
15-04-07
«Ρωμαίο και Ιουλιέτα» στο ΕΦΜ
Στα πλαίσια των μαθημάτων ελληνικών στο φόρουμ, μετά από πρωτοβουλία των εθελοντών καθηγητών, λειτουργεί και ομάδα θεάτρου.
04-04-07
ΒΡΑΔΥΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΣ ΣΕΒΤΣΕΝΚΟ
Η Ουκρανική Κοινότητα « Η γη του Πελαργού» σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στα πλαίσια του προγράμματος Equal β’ κύκλος
16-03-07
Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας
Το Σάββατο 10 Μαρτίου του 2007 στο χώρο του Φόρουμ Μεταναστών , Φερών 18, πλατειά Βικτωρίας , το Πανελλαδικό Δίκτυο Μεταναστριών, μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με την « Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια» οργάνωσε μια συνάντηση γνωριμίας με άλλες οργανώσεις γυναικών και συζήτηση με θέμα « Γυναίκα και Φτώχεια».
09-03-07
Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αγαπητοί φίλοι, Σας υπενθυμίζουμε την αυριανή εκδήλωση (10 Μαρτίου) του Πανελλαδικού Δικτύου Ελλήνων Μεταναστριών και της Συμμαχίας στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στις 18.00 -20.00! Επισυνάπτεται η πρόσκληση. Σας ευχαριστώ Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Καρολίνα Κάνλιφ

03-02-07
Ο διευθυντής της ΕΤ1, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι μεταναστών συναντιούνται στο Κέντρου του ΕΦΜ

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών να δημιουργήσει ή ενισχύσει συνεχώς πολλαπλές σταθερές σχέσεις μεταξύ των εκπροσώπων κοινοτήτων μελών του και των διαφόρων θεσμών και φορεών στην Ελλάδα στην Ε.Ε. και διεθνώς "στόχος 3 του σχεδίου δράσης του ΕΦΜ" η γραμματεία του φορέα μας οργανώνει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου με αφορμή το τελευταίου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς "Μικρές Οδύσσειες" του σκηνοθέτη Μάρκου Γκαστίν εκδήλωσης με δι΄πλό στόχο: να γιορτάσουμε την σειρά και να φέρουμε σ επαφή ανθρώπους των ΜΜΕ με τους εκπροσώπους των μεταναστών μελών του ΕΦΜ ώστε να γνωριστούν και να βρεθούν τρόποι να συνεργαστούν στο μέλλον. Η γραμματεία μοίρασε την εξής πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους:

22-12-06
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη έσπασε κάθε ρεκόρ
Φέτος ο εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη έσπασε κάθε ρεκόρ από πλευράς αριθμού εκδηλώσεων, συμμετοχής, ποιότητας και ουσιαστικής πολιτικής δράσης υπέρ των δικαιώματων των μεταναστών.
08-08-06
Παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη
Ράδιο 18-12 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας του μετανάστη.
06-08-06
11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
Το πρόγραμμα υποστήριξης των μελών των μεταναστευτικών οργανώσεων του ΕΦΜ για την συμμετοχή τους στο 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υλοποιήθηκε ικανοποιητικά φέτος.
06-08-06
Το ΕΦΜ στο φεστιβάλ «ΟΠΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ 2006»
Το ΕΦΜ συμμετείχε στο φεστιβάλ ΟΠΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ 2006 στην Πλ Κουμουνδούρου την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006. Σε μία Μουσική βραδιά συγκροτημάτων νέων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.
 
migrant.gr TV
 
   

developed and powered by
think.gr