«Όχι στις διακρίσεις, Ναι στην ισότητα»

Με το μήνυμα «Όχι στις διακρίσεις, Ναι στην ισότητα» ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ένωσε τη φωνή του με όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου και φιλοξένησε στον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη (16/10) το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

FOOTBALL FARE ANTIRACIST TOURNAMENT

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε το ερασιτεχνικό αντιρατσιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου `Football Fare Antiracist Tournament`
την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, 5 μ.μ.,στο γήπεδο του Ρουφ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΕΧΕΛΙΔΩΝ )

Μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με τη Melissa και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος Alef. Mε την υποστήριξη της Mercy Corps και του Δήμου Αθηναίων.

Fight Hate Crime Now
Greek Forum of Migrants in cooperation with the Norwegian Centre Against Racism will implement a project, named “fight hate crime now” from November 2014 to August 2015.
Think Differently
Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.
Think differently
Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.
Think Differently
Since the mixed composition of our broadcasting team (youth of both Greek and immigrant background), we will attempt through a weekly two-hour show, to highlight issues that concern young people in the Greek society.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
6:00 - 8:00 μ.μ.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 9.84
Πειραιώς 100
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτιστικό κέντρο ΚΑΥΚΑΣΟΣ, Πατησίων 81
Ώρα έναρξης 18:00
«Διαφορετικότητα: το Παρόν και το Μέλλον»
Το Ελληνικό FORUM Μεταναστών, ως συμμετέχων Φορέας υλοποίησης των έργων «1.1.γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2011 του Ευρωπαικού Ταμείου Ένταξης υ.τ.χ. στην Ελλάδα (Ε.Τ.Ε.), διοργανώνει την εκδήλωση με πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο και τίτλο: «Διαφορετικότητα: το Παρόν και το Μέλλον».
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 26η Ιουνίου 2013  και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Καύκασος",  Πατησίων 81 & Χέυδεν, Αθήνα.
Εκδήλωση «Εν λόγω, εν έργω»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 20η Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Μεικτό Κέντρο Καλαμάτας, Αγία Τριάδα -Δυτικό Κέντρο, Καλαμάτα.
Δελτίο Τύπου 12/06/2013
Με την αυταρχικά αιφνίδια και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση, ξαφνιαστήκαμε και εμείς, όπως όλος ο κόσμος .
Media – Press room
18-12-15
Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, μας βρίσκει αντιμέτωπους και αλληλέγγυους με την προσφυγική κρίση

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, μας βρίσκει αντιμέτωπους και αλληλέγγυους με την προσφυγική κρίση. Η εικόνα του φετινού εορτασμού, φέρνει μαζί τους μετανάστες με  τους πρόσφυγες. Και οι δύο ομάδες, χρειάζονται μία οργανωμένη, καλά συντονισμένη, αποτελεσματική πολιτκή. Η ενασχόληση του Υπουργείου με το φλέγον προσφυγικό ζήτημα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το σχεδιασμό και την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής. Απαιτείται βελτίωση των νόμων, και ουσιαστική εφαρμογή της κοινωνικής ένταξης, μία πολιτική δηλαδή ανθρωπισμού, ισοπολιτείας για τους μετανάστες. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα των μεταναστών, και ειδικότερα αυτά της β`γενιάς.

22-06-15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Greek Forum of Migrants, invites you in a press conference, at 23rd of June in Makkah Restaurant – Anaxagora 13-15 street in the central of Athens, at 7:30 p.m. , in order to present the program “Fight hate crime now”.
16-03-15
Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκδήλωση της 21ης Μαρτίου:ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκδήλωση της 21ης Μαρτίου «Περίπατος κατά των Διακρίσεων- Βαδίζοντας μαζί για ένα καλύτερο μέλλον...»
17-02-15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «fight hate crime now» project
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σε συνεργασία με το Νορβηγικό Αντιρατσιστικό Κέντρο (Norwegian Centre Against Racism), υλοποιεί το project “ fight hate crime now”. Το έργο αποσκοπεί στη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του υφιστάμενου δικτύου για την καταγραφή περιστατικών ρατσιστικής βίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρόλος των μεταναστών στη διαδικασία αναφοράς τέτοιων περιστατικών ήταν έως σήμερα αρκετά περιορισμένος. Το project αυτό σκοπεύει να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των μεταναστών στη διαδικασία αναφοράς & καταγραφής. Οι μετανάστες θα είναι σε θέση: α) να εντοπίσουν τα θύματα, β) να τους εξηγήσουν ότι αυτό που συνέβη αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά & γ) να συνδέονται περισσότερο συστηματικά και ενεργά με το υπάρχον Δίκτυο Καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας (http://rvrn.org) . Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ένα βασικό στρατηγικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρατσιστικής βίας – σε όλες τις εκφάνσεις της- στην Ελλάδα. Ο απώτερος στόχος είναι μία μόνιμη και βιώσιμη δομής μεθοδολογίας, χρτησιμοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες της Ελλάδας καθώς επίσης τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.

Download DOC here
17-02-15
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη 16/12/2014
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και την PRAKSIS έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ, στο αμφιθέατρο του 9,84 FM (Πειραιώς 100 – Τεχνόπολη Γκάζι) σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση & ο σχολιασμός του νέου κώδικα μετανάστευσης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Download PDF here
17-02-15
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «Συν-Εργάζομαι στο Ιστορικό Κέντρο» 21/04/2014
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συν-Εργασία στο Ιστορικό Κέντρο», έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, σε ενημερωτική ημερίδα που αφορά στο Έργο «Συν-Εργάζομαι στο Ιστορικό Κέντρο». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΥΚΑΣΟΣ» , Πατησίων 81 & Χέϋδεν ( 1ος όροφος) στις 7 το απόγευμα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Ρατσισμού επιχειρούμε να αναλύσουμε σε βάθος τους σκοπούς και τους στόχους του έργου, κυρίως όμως να αναδείξουμε την κοινωνική συμμετοχή & την κοινωνική οικονομία ως ένα εργαλείο παρέμβασης κατά του ρατσισμού. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Download PDF here
17-02-15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ENAR AWARD
Το Ίδρυμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας (ENAR Foundation),στο πλαίσιο των ετησίων βραβείων που απονέμει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τίμησε στις 30 Οκτωβρίου 2013 στο Παρίσι, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για το έργο που επιτελεί στην προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και για τη συνεισφορά του στην προσπάθεια εδραίωσης μιας Ανοιχτής κοινωνίας, αλληλέγγυας & ισότιμης προς όλους.

Download PDF here
17-02-15
Δελτίο Τύπου «Γραφεία Νομικής και Διοικητικής υποστήριξης υπηκόων τρίτων χωρών που διαβιούν νόμιμα στην χώρα»
Είσαι νόμιμος μετανάστης στη χώρα;
Θέλεις:
-Να ενημερωθείς για θέματα που αφορούν την άδεια παραμονής σου και της οικογένειας σου;
-Να ενημερωθείς για το εργόσημο και άλλα εργασιακά θέματα;
-Να ρωτήσεις για θέματα πολιτογράφησης;
-Να μάθεις για τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων και τα δικαιώματα σου;
-Να μάθεις για ευκαιρίες εκπαίδευσης ή κατάρτισης;

Download DOC here
 
migrant.gr TV
 
   

developed and powered by
think.gr