Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Το πρώτο προπαρασκευαστικό συνέδριο του Ε.Φ.Μ

Το πρώτο προπαρασκευαστικό συνέδριο του Ε.Φ.Μ

Το πρώτο προπαρασκευαστικό συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών έγινε πραγματικότητα στις 23 και 24 Νοεμβρίου του 2007. Η προσέλευση από εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων υπήρξε μεγάλη και δεν ήταν μόνο από οργανώσεις της Αθήνας. Παρόντες στο συνέδριο ήταν εκπρόσωποι από το Βόλο, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά , το Ρέθυμνο και την Καρδίτσα.

Είχαμε πάνω από 120 συμμετοχές. Μέσα από τις ομάδες εργασίας του συνεδρίου οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών οργανώσεων είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν με συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα πάνω σε θέματα που αφορούν την Νομιμοποίηση, την Οικογενειακή Επανένωση, τα Πολιτικά και Θρησκευτικά Δικαιώματα, την σχέση Μετανάστευσης και Συνδικάτων, τις Διακρίσεις, την Ξενοφοβία, το Ρατσισμό, την σχέση Μεταναστών και Αντιρατσιστικού Κινήματος, την Δεύτερη Γενιά Μεταναστών, τη Γυναίκα Μετανάστρια και το Καθεστώς των Προσφύγων.

Όλο αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την βοήθεια των εκπροσώπων των μεταναστευτικών κοινοτήτων μελών του ΕΦΜ που ήταν συντονιστές στις ομάδες εργασίας : Καγιού Λινγκοπόρα (Τανζανία), Ανουάρ Ικμπάλ (Πακιστάν), Μασούντ Γκαντούρ (Παλαιστίνη), Δήμητρα Μάλιου (Δίκτυο Μεταναστριών), Ηλίας Θάκα ( Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων), Μπερτράντ Τάνσε Φανκάμ (Καμερούν), Ραμ Σέρουπ (Ινδία), Μονίρ Αχμάντ Μπανταρ (Πακιστάν), Γιουσέφ Αζερ Σαμουήλ (Αίγυπτος), Λορέτα Μακόλευ και Άουα Σάνκο ( Ένωση Αφρικανών Γυναικών) και Ζιάντ Άνταμς (Σύλλογος Σουδανών Προσφύγων).

Επίσης δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους Έλληνες Εμπειρογνώμονες που βοήθησαν τους συντονιστές στις ομάδες εργασίας : Χάρης Σιμόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου (Συνήγορος του Πολίτη), Νάσος Θεοδωρίδης (Αντιγόνη), Μίλτος Πάυλου (ΕΕΔΑΠ- ΚΕΜΟ), Αποστόλης Καψάλης ( ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), Γιώργος Αλεβυζάκης ( Γρ.Μεταναστών ΓΣΕΕ, ΕΚΑ) , Νέλλυ Καμπούρη (ΚΕΚΜΟΚΟΠ), Βασίλης Παπαδόπουλος ( Ομάδα Δικηγόρων) και Γιώργος Δεδεγκίκας – Κώστας Αργαλιώτης ( Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων) Του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και της Γραμματείας του Ε.Φ.Μ. ( Άντλα Σασάτη, Μαργαρίτα Φυλακτού και Ειρήνη Καδιανάκη).

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα ανακοινωθούν επίσημα την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007 στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Φερρών 18 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ