Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2023

Για 9η χρονιά διαδηλώνουμε με τον Περίπατο κατά των Διακρίσεων WAD 2023, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 21 Μαρτίου:

Περισσότερα

Κατά του ρατσισμού - του σεξισμού - της ομοφοβίας: Fare Football Weeks

Για ακόμη μία χρονιά συμμετέχουμε στις φετινές εβδομάδες ποδοσφαίρου του δικτύου FARE Network από τις 07 έως 21 Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερα

Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2021 - Φέτος, στηρίζουμε!

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, 21 Μαρτίου 2021, για 7η συνεχή χρονιά το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και η οργανωτική επιτροπή του Περιπάτου κατά των Διακρίσεων για το 2021 στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα:

Περισσότερα

We all love football FARE 2020

Δείτε το video που ετοιμάσαμε για τις εβδομάδες ποδοσφαίρου κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού για το FARE Network 2020: 

Περισσότερα

Η ιστορική απόφαση

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση οργανώσεων την οποία συνυπογράφει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σχετικά με την ιστορική απόφαση της καταδίκης του νεοναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, μετά από δικαστική μάχη 5,5 ετών:

Περισσότερα

Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2020

Για έκτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών προσκαλεί στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων, ανήμερα την παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού:

Περισσότερα

Οδηγός αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας

Διαβάστε και κατεβάστε ελεύθερα τον οδηγό αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας σε 11 διαφορετικές γλώσσες:

Περισσότερα

Μια μπάλα κατά των διακρίσεων

Στιγμές από την εκδήλωση "Μια μπάλα κατά των διακρίσεων" στα πλαίσια των εβδομάδων ποδοσφαίρου #FootballPeople του δικτύου FARE, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερα

Πάρτε Θέση! Ενάντια στην ακροδεξιά...

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών μαζί με την οργανωτική επιτροπή του Περιπάτου κατά των Διακρίσεων, ξεκινάμε την καμπάνια ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ! (Make them Act!), με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωεκλογές 2019 και την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. 

Περισσότερα

Η Κοινωνία των Πολιτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Περίπατου κατά των Διακρίσεων 2019, στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στις 14 Μαρτίου 2019

Περισσότερα

Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2019

Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων), 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 5η συνεχή χρονιά, καλεί όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Περισσότερα

Αντιρατσιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου FARE 2018

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετέχει στις δράσεις του FARE Network και διοργανώνει ένα Αντιρατσιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Περισσότερα

Περίπατος κατά των διακρίσεων 2018

Την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 4η συνεχή χρονιά, κάλεσε όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.), ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε τον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”, βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ για τον Περίπατο κατά των διακρίσεων 2018

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει ακόμα έναν Περίπατο κατά των Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων.

Περισσότερα

Όχι σκλάβοι ξανά στην Αφρική

Με αφορμή τις δημοσιεύσεις εικόνων και βίντεο σκλαβοπάζαρου με αφρικανούς πρόσφυγες στη Λιβύη, το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών κάλεσε σε διαμαρτυρία και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιταλικής πρεσβείας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Σύνταγμα, για να φωνάξουμε όλοι μαζί ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ξανά στην ΑΦΡΙΚΗ

Περισσότερα

Αντιρατσιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Football FARE 2017

Σε συνέχεια των Εβδομάδων Δράσης #Footballpeople του FARE network, το ΕΦΜ διοργάνωσε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μεταναστών 2017!

Περισσότερα

Τάκλιν στο Ρατσισμό - Συνέντευξη Τύπου

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στις εβδομάδες δράσης 2017 του δικτύου FARE Football, δημιουργήσαμε και ταξιδέψαμε στην ελληνική τηλεόραση και κοινωνικά μέσα, το τηλεοπτικό σποτ με μήνυμα “Κάνε Τάκλιν στο Ρατσισμό”. 

Περισσότερα

Κάνε τάκλιν στο ρατσισμό - Δράσεις Ποδοσφαίρου FARE 2017

Οι εβδομάδες δράσης κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο κάνουν πρεμιέρα στις 05 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19 Οκτώβρη 2017.

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 16η Γενική Συνέλευση του ENAR

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετείχε στην 16η Γενική Συνέλευση του δικτύου ENAR, του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες στις 28 - 29 Ιουνίου.

Περισσότερα

Είναι η Ελλάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις;

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε την Τετάρτη 24 Μαΐου το εργαστήριο `Είναι η Ελλάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις;`. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα δικαιώματα της γυναίκας μετανάστριας, τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ κοινότητα και τις διακρίσεις λόγω θρησκείας, καταγωγής και εθνικότητας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από 32 οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες. Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την παρουσία τους. 

Περισσότερα

Τρίτο Διεθνές Φιλικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5 x 5

Το Πολιτιστικό Κέντρο Καύκασος και ο Σύλλογος Γεωργιανή Νεολαία στην Αθήνα διοργανώνουν το Τρίτο Διεθνές Φιλικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5 x 5, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στο Γήπεδο Σωτήρης Αγγελόπουλος, Παλαιό Φάληρο.

Περισσότερα

Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2017

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών αναδεικνύει τα αιτήματα όλων των ομάδων που γίνονται αντικείμενο διακρίσεων στη χώρα μας διοργανώνοντας έναν "Περίπατο κατά των διακρίσεων", μαζί με εκπροσώπους από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, άτομα που ζουν με HIV, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κτλ).

Περισσότερα

Όχι στις Διακρίσεις, Ναι στην Ισότητα

Με το μήνυμα «Όχι στις διακρίσεις, Ναι στην ισότητα» το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ένωσε τη φωνή του με όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.  

Περισσότερα

FOOTBALL FARE ANTIRACIST TOURNAMENT

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε το ερασιτεχνικό αντιρατσιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου `Football Fare Antiracist Tournament`
την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, 5 μ.μ.,στο γήπεδο του Ρουφ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΕΧΕΛΙΔΩΝ )

Περισσότερα

Περίπατος κατά των διακρίσεων 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Περίπατος κατά των διακρίσεων - Βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο...
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016
Ώρα: 6.30 μ.μ.
Τόπος συνάντησης: Βουλή των Ελλήνων (μνημείο αγνώστου στρατιώτη)

Περισσότερα

ΗΜEΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ- Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Περισσότερα

Περίπατος κατά των διακρίσεων 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Περίπατος κατά των διακρίσεων - Βαδίζοντας μαζί για ένα καλύτερο μέλλον… 

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
Ώρα: 12:00 μ.μ.
Σημείο Συνάντησης: Βουλή των Ελλήνων (μνημείο αγνώστου στρατιώτη)

Περισσότερα

Ahmed Moawia s Impression of the #remember24april1915 2014 initiative

Περισσότερα

Tιμητική διάκριση από το ΕΝΑR FOUNDATION.

Το Ίδρυμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας (ENAR Foundation),στο πλαίσιο των ετησίων βραβείων που απονέμει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τίμησε στις 30 Οκτωβρίου 2013 στο Παρίσι, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για το έργο που επιτελεί στην προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και για τη συνεισφορά του στην προσπάθεια εδραίωσης μιας Ανοιχτής κοινωνίας, αλληλέγγυας & ισότιμης προς όλους.

http://www.enarfoundation.eu/ef-awards/article/enar-foundation-awards-2013

Περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΗ

Η αντιρατσιστική-αντιφασιστική συναυλία στην οποία καλούσαν δεκάδες φορείς και συμμετείχαν εθελοντικά εξίσου δεκάδες καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη Παρασκευή 28 Μάρτη, στην πλατεία Συντάγματος, με ώρα έναρξης τις 6.00 μμ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην συντριπτική του πλειοψηφία θα υλοποιηθεί ως έχει.

Περισσότερα

Αντιρατσιστική Συναυλία για την Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μάρτη)

Παρουσίαση της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα 20/3/2008 από καλλιτέχνες και διοργανωτές της Αντιρατσιστικής Συναυλίας στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού(21 Μάρτη). Επίσης δημοσιευεται το αναλυτικό τελικό πρόγραμμα της αυριανής Συναυλίας

Περισσότερα

2o Aντιρατσιστικό Φεστιβάλ στα Χανιά

και φέτος, στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων, στις 29 και 30 του Σεπτέμβρη, εμείς, οι Έλληνες και μετανάστες του Στεκιού, σας προσκαλούμε όλους να έρθετε να διασκεδάσετε, να χορέψετε, να γευθείτε. Κυρίως όμως να γνωρίσετε μαζί μας ανθρώπους, που οι αφέντες αυτού του πλανήτη δεν τους άφησαν καμία άλλη επιλογή από το να ξενιτευτούν. Πιο κάτω το πρόγραμμα:

Περισσότερα

2o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου: 5 - 6 Οκτώμβρη 2007

θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι λόγω των εκλογών, η ημερομηνία διεξαγωγής του 2ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου άλλαξε και τελικά θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Οκτώβρη 2007. Το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου, 5 - 6 ×Οκτώμβρη 2007, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που άρχισε πέρυσι. Το Συντονιστικό μεταναστευτικών, κοινωνικών, πολιτικών οργανώσεων και πολιτών που διοργανώνει το φεστιβάλ, έρχεται για μια ακόμα φορά να φωνάξει απερίφραστα ότι οι μετανάστες δεν αποτελούν πρόβλημα, αντίθετα έχουν προβλήματα.

Περισσότερα

Το 10ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μετά από εννέα χρόνια προσπάθειας, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί πια ως το σημαντικότερο αντιρατσιστικό και ταυτόχρονα μεταναστευτικό γεγονός της Θεσσαλονίκης. Παρά την έλλειψη στήριξης από την πολιτεία και τα εκλεγμένα όργανά της, παρά τα σύννεφα της ξενοφοβίας, υπάρχει η <<άλλη>> Θεσσαλονίκη που μας στηρίζει, πιστή στις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Περισσότερα

Το δωδέκατο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το δωδέκατο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος 6-8 Ιουλίου στην Πλ. Πρωτομαγιάς, Πεδίον Άρεως. Για την προετοιμασία του Φεστιβάλ θα γίνονται ανοιχτές συναντήσεις *κάθε

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα κέντρα κράτησης προσφύγων - 18 και 19 Μαΐου, Έβρος

Σε όλη την Ευρώπη οι πρόσφυγες θεωρούνται πλέον οι νέοι "εχθροί" της ασφάλειας των ανεπτυγμένων χωρών. Η ποινικοποίηση, ο έλεγχος και η καταστολή τους, από τα σύνορα μέχρι τις μητροπόλεις, είναι πλέον η καθημερινότητα .

Περισσότερα

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου μετράει σχεδόν 5 χρόνια ύπαρξης (2001). Έχει τη νομική μορφή της Ένωσης Προσώπων που επιδιώκουν κοινούς στόχους (όπως αναγνωρίζεται στο αρ. 107 Α.Κ.). Οι συναντήσεις των μελών της είναι εβδομαδιαίες και ανοιχτές σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα ζητήματα των προσφύγων και μεταναστών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία. Δραστηριοποιείται στα θέματα των προσφύγων με αφορμή όσους ανθρώπους φθάνουν στο νησί με πρωταρχικούς στόχους:

Περισσότερα

Πορεία διαμαρτυρίας των μεταναστών μικροπωλητών

Περισσότερα

Οχι στο ρατσισμό από την κούνια

Περισσότερα

Αντιρατσιστικός Χάρτης 2006 της Αυτοδιοίκησης

Τον Αντιρατσιστικό Χάρτη για τους δήμους και τις νομαρχίες παρουσίασαν

Περισσότερα

Το ΕΦΜ φιλοξενεί την συνάντηση του Δικτύου ENAR

Η Ελληνική Επιτροπή του ENAR – Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Δίκτυο, καλεί τις ΜΚΟ που δουλεύουν στον τομέα των διακρίσεων

Περισσότερα

11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα υποστήριξης των μελών των μεταναστευτικών οργανώσεων του ΕΦΜ για την συμμετοχή τους στο 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υλοποιήθηκε ικανοποιητικά φέτος.

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ