Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή

Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή

Το  Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει το πρόγραμμα «Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή», με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».  Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που απευθύνεται σε νέους με μεταναστευτικό  υπόβαθρο, ηλικίας 16-25 χρόνων.  Απώτερος στόχος είναι η διευκόλυνση της ισότιμης, δομικής ένταξης των νέων με μεταναστευτική καταγωγή στην ελληνική κοινωνία μέσω της εφαρμογής δράσεων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια θα παρέχουν τη δυνατότητα ουσιαστικής ενημέρωσης των νέων  ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, την πρόσβασή τους στον εργασιακό χώρο, αλλά και  την ουσιαστική και αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των  συμφερόντων τους. Πολύ περισσότερο, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αναδειχθούν προσωπικότητες (group leaders) που θα είναι σε θέση  να εκπροσωπήσουν σε θεσμικό επίπεδο τα αναφαίρετα δικαιώματα των νέων με μεταναστευτική καταγωγή, και  ταυτόχρονα να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα από τρεις κύκλους σεμιναρίων έως το Φεβρουάριο 2012. Οι θεματικοί κύκλοι αφορούν στα ακόλουθα ζητήματα:

1ος Κύκλος: Νομικό πλαίσιο που αφορά στους νέους με μεταναστευτική καταγωγή
Ιδιαίτερη αναφορά θα δοθεί στα κρίσιμα ζητήματα της επισφάλειας των νέων με μεταναστευτική καταγωγή (ζητήματα ιθαγένειας, διακρίσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και των συνεπειών της.
2ος Κύκλος: Αγορά εργασίας και νέοι με μεταναστευτική καταγωγή
Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, επαγγελματικός προσανατολισμός, τεχνικές αντιμετώπισης ρατσιστικών συμπεριφορών.


3ος Κύκλος: Αυτοοργάνωση, Εθελοντισμός, Προβολή και Διαχείριση ΜΜΕ
Εκπροσώπηση συλλογικών συμφερόντων (τρόποι και μορφές οργάνωσης, τρόποι επίλυσης προβλημάτων, δημόσιες σχετικές υπηρεσίες), ρόλος της δικτύωσης στην αντιμετώπιση προβλημάτων (έννοια και σημασία, τρόποι δικτύωσης, αναζήτηση και επιλογή φορέων δικτύωσης), δημοσιοποίηση και προβολή θεμάτων (επιλογή μέσων επικοινωνίας, σύνταξη δελτίων τύπου ή και άρθρων), πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί.

Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στερεοτυπικές, εθνικιστικές-ρατσιστικές συμπεριφορές, όπου θα εδραιώνεται η   διαπολιτισμική αγωγή και συνείδηση. Να οικοδομήσουμε πολύ περισσότερο μία ανθρώπινη κοινωνία που θα θεωρεί πλούτο και δύναμή της τον πολιτισμικό πλουραλισμό και ταυτόχρονη υποχρέωση της να μετέχουν όλοι οι νέοι ανεξάρτητα από την καταγωγή τους στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική ζωή αυτής της χώρας. Μακριά από δομικές ανισότητες και υπηρετώντας όλες τις ανθρώπινες ανάγκες και τα δικαιώματά τους.
Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Αναστασία Γεωργίου στο τηλ. 210- 8831620

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ