Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στις 12/10/2007 με τίτλο "Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες της πρεσβείας του Πακιστάν" και ειδικότερα για το μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Τον Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο, η Γραμματεία του ΕΦΜ μετά από την συνεδρία της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2007 και με ομοφωνία αναφέρει τα εξής:

1. Ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος ιδρύθηκε με την ενθάρρυνση και την στήριξη του ΕΦΜ και επομένως απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Γραμματείας και όλων των μελών του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Κατηγορίες για «χαφιέδες της Πρεσβείας» και αμαυρώσεις ονομάτων που συμμετέχουν ενεργά στο αντιρατσιστικό κίνημα τα τελευταία 15 χρόνια ,δημιουργούν την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν βάλει σκοπό και στόχο να δίνουν λάθος πληροφορίες ίσως επειδή θέλουν να διασπάσουν την Ενότητα του Μεταναστευτικού Κινήματος ειδικότερα όταν οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες .

2. Όπως είναι γνωστό το ζήτημα της αυτόοργάνωσης των μεταναστών αποτελεί έναν από τους τέσσερις κεντρικούς άξονες δράσης του ΕΦΜ. Γι αυτό συνεχίζουμε να καλούμε όλους/ες τους μετανάστες/ριες να ενταχθούν στους συλλόγους τους που ήδη υπάρχουν και αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν γι οποιοδήποτε λόγο να προχωρήσουν στην ίδρυση νέων σχημάτων με την ετοιμότητα πάντα προς κάθε είδους συνεργασίας μεταξύ τους και μεταξύ των υπολοίπων μεταναστών.

3. Οι πόρτες του ΕΦΜ είναι ανοιχτές σ όλες τις μεταναστευτικές συλλογικότητες είτε αναγνωρισμένες είτε άτυπες. Η εμπειρία των μελών του «ΕΦΜ» όπως της Κοινότητας της Νιγηρίας, Παλαιστίνης, Αλβανίας, Σουδάν κ.α" έδειξε ότι η πολυμορφία πολλαπλασιάζει τις δράσεις μας, αναδεικνύει περισσότερα στελέχη, διευρύνει την συλλογική παρουσία των μεταναστών στις πόλεις και στην περιφέρεια, τα πεδία διαλόγου και προβληματισμού και γενικά εμπλουτίζει και ενισχύει το μεταναστευτικό κίνημα. Η πολυμορφία είναι πλούτος και η ενότητα έχει πολλές μορφές αρκεί να την θέλουμε.

Η Γραμματεία του ΕΦΜ Εκ μέρους της ολομέλειας του ΕΦΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ