Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την Αλβανία

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την Αλβανία

Οι τραγικές συνέπειες της έκρηξης χιλιάδων τόνων πυρομαχικών την 15 Μαρτίου στο Γκερντέτς (Gerdec) της Αλβανίας που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τα Τίρανα περιλαμβάνουν καταστροφές σπιτιών, σχολείων, πολλούς τραυματίες αλλά και νεκρούς.

Από τα 5000 σπίτια με ζημιές τα 500 έχουν ισοπεδωθεί. Επίσης 1500 σπίτια και 5 σχολεία έχουν υποστεί σοβαρότατες φθορές τα οποία τώρα δεν μπορούν να λειτουργούν. Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που έγινε αισθητή σε ακτίνα άνω των 100 χιλιομέτρων. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 300 και νοσηλεύονται στα Τίρανα, στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί δυστυχώς σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 22 χωρίς να περιλαμβάνονται οι αγνοούμενοι. Η συνέπεια αυτής τις κατάστασης είναι πολλά παιδία δεν έχουν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους, τρόφιμα , ρούχα, είδη σπιτιού κτλ.

Δεδομένης της τραγικής κατάστασης στο Γκερντέτς, η Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων με τη στήριξη του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσφέρει βοήθεια σε ένα από τα 5 σχολεία τις περιοχής, συγκεκριμένα στο δημοτικό σχόλιο ΒΟΡΑ, στην οποία φοιτούν περίπου 500 παιδία, με τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο του Γκερντέτς κύριο Φικιρί Ισμαίλι αποφασίσαμε τα πράγματα να μοιραστούν επιτόπου στα παιδία παρουσία του δημάρχου.

Η συγκέντρωση των αγαθών γίνεται στο:
Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών,
Φερών 18, πλατεία Βικτορίας,
απογευματινές ώρες (17.00-21.00),
τηλ. 210-8216611
Επικοινωνία 6949679228 (Δήμητρα Μάλλιου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ