Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Δημιουργία Μεικτών Κέντρων Νεότητας

Δημιουργία Μεικτών Κέντρων Νεότητας

Το Έργο εντάσσεται στην  Προτεραιότητα 1: «Υλοποίηση Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών  Βασικών Αρχών για την πολιτική ένταξης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» -Δράση 1.1/11: «Πληροφόρηση - Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα»  και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά  25% από Εθνικούς Πόρους.

Αντικείμενο της δράσης/έργου: είναι η δημιουργία / λειτουργία (5) μεικτών κέντρων νεότητας στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Μυτιλήνης και Ξάνθης.
Στόχος της δράσης /έργου: Το έργο ανταποκρίνεται πρωταρχικά στο Σκοπό της Προτεραιότητας «1: «Υλοποίηση Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών  Βασικών Αρχών για την πολιτική ένταξης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και σχετίζεται  με την μακροπρόθεσμη, κοινωνική συνοχή και ομαλή συνύπαρξη με τους  γηγενείς, καθώς και κοινωνική σταθερότητα.
Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι:
- H επαφή  και ανταλλαγή εμπειριών νεαρών γηγενών και υπηκόων τρίτων χωρών στις ανωτέρω  περιοχές με υψηλή συγκέντρωση μεταναστών
- Η δημιουργία /λειτουργία (5) μεικτών Κέντρων νεότητας  στις περιοχές παρέμβασης,  ως μεικτών χώρων διάδρασης νέων μεταναστών με τους γηγενείς, όπου ανταλλάσσονται εμπειρίες και ενδυναμώνεται η συμμετοχή των νέων μεταναστών στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.
 
Ομάδα – Στόχος:
Στα μεικτά κέντρα δύνανται να συμμετέχουν:
− νέοι μετανάστες υπήκοοι τρίτων χωρών των περιοχών παρέμβασης (μαθητές, σπουδαστές,   νέοι νεοαφιχθέντες μετανάστες, 2η γενιά μεταναστών κλπ.),
− νέοι γηγενείς  των περιοχών παρέμβασης,
− ευρύτερος πληθυσμός των υπηκόων τρίτων χωρών, των οποίων η διαμονή έχει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα
− ευρύτερος πληθυσμός  γηγενών τοπικών κοινωνιών, καθώς η ένταξη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία αμοιβαίας προσαρμογής των μεταναστών και των κατοίκων της χώρας.

Δείτε εδώ την αφίσα

Δείτε εδώ το Δελτίο τύπου

Δείτε εδώ το Newsletter

Δείτε εδώ το πληροφοριακό ενημερωτικό φυλλάδιο

Δείτε εδώ το τρίπτυχο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ