ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

">
info@migrant.gr
210-8831620

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΟΜΙΜΑ

 Όσοι είχαν άδεια παραμονής πριν την 1/1/07, πρέπει να καταθέσουν τα χαρτιά τους κανονικά, για να την ανανεώσουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν πρέπει να πληρώσουν το παράβολο, γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα τους το ζητήσουν. Αυτό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά αν ο δήμος σας δεν το γνωρίζει μπορεί να τηλεφωνήσει στη Διεύθυνση Μετανάστευσης του Υπουργείου για να το εξακριβώσουν.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ
 
 Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, έχει ζητηθεί δύο χρόνια «μεταβατική περίοδος» για τους Βούλγαρους πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν ήταν ήδη στην Ελλάδα νόμιμα, δεν έχουν το δικαίωμα να βγάλουν άδεια εργασίας.
 Η διακίνηση των Βουλγάρων από και προς την Ελλάδα είναι απολύτως ελεύθερη, δηλαδή δεν μπορεί να τους πιάσει η αστυνομία, δεν μπορούν να απελαθούν, ταξιδεύουν με το διαβατήριό τους ή και με την ταυτότητα (εφόσον δεν έχει λήξει), και καταργούνται τα πρόστιμα (καινούρια και παλιά).
 Σχετικά με την παραμονή τους στη χώρα, έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εδώ για επίσκεψη, η οποία κανονικά διαρκεί 3 μήνες. Βεβαίως, εφόσον δεν σφραγίζεται το διαβατήριό τους κατά την είσοδό τους στη χώρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί το χρονικό διάστημα της παραμονής τους.
 Αν επιθυμούν να δηλώσουν ότι διαμένουν στην Ελλάδα χωρίς να εργάζονταί, έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν στο Γραφείο Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πέτρου Ράλλη 24) και να εκδώσουν «Κάρτα Διαμονής», που σημαίνει ότι μένουν στην χώρα με δικά τους έξοδα. Στα δικαιολογητικά για την έκδοση αυτής της άδειας περιλαμβάνονται δύο υπεύθυνες δηλώσεις: μία που αναφέρει ότι ο ενδιαφερόμενος διαθέτει δικούς του πόρους και μία ότι έχει δική του ασφάλιση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλώ απευθυνθείτε στο :

Γραφείο Υποστήριξης Μεταναστών
Εργατικό Κέντρο Αθήνας
Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β
Τηλ. 210 8841253
Βάνια Νεντέλτσεβα – Ελένη Σταμούλη

!