Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Κέντρα διασύνδεσης νέων στην Ελλάδα

  Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Κέντρα διασύνδεσης νέων στην Ελλάδα" με την υποστήριξη της Mercy Corps, με διάρκεια 2 μηνών, από τον Απρίλιο έως και Ιούνιο 2018. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ vs ΕΝΤΑΞΗ. Πού βρισκόμαστε; Μια συνομιλία με το Υπουργείο.

  Στην αρχή του έτους, ως Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής - ΥΜΕΠΟ κ. Γ. Μπαλάφα με πρωτοβουλία του ιδίου. Έκτοτε επιχειρείται “μια συνεχής και συστηματική συνεργασία” μεταξύ μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο ίδιος, αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης. 

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Φασιστική επίθεση στην Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας

  Με αφορμή την φασιστική επίθεση στα γραφεία μέλους μας της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας, η κοινότητα καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 30/3/2018 στις 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία, Χαλκοκονδύλη 35. Ακολουθεί το δελτίο τύπου, σχετικά με την φασιστική, ρατσιστική επίθεση εμπρησμού που δέχτηκαν στις 22 Μαρτίου 2018, στα γραφεία τους, καθώς και ανακοίνωση με τις άμεσες ανάγκες της κοινότητας.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Περίπατος κατά των διακρίσεων 2018

  Την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 4η συνεχή χρονιά, κάλεσε όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.), ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε τον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”, βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή Επιστολή / Ασφαλιστικά δικαιώματα

  Με πρωτοβουλία της οργάνωσης Generation 2.0 απεστάλη στις 22 Μαρτίου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης -μεταξύ άλλων, η παρακάτω επιστολή σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα πολίτων τρίτων χωρών, την οποία και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνυπογράφει:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Αφγανιστάν: είναι μια ασφαλής χώρα;

  Σας προσκαλούμε, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, σε Συζήτηση - Συνέδριο με κεντρικό θέμα συζήτησης το κατά πόσο είναι ασφαλής χώρα, τελικά, το Αφγανιστάν. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης και το Δελτίο Τύπου:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ξεκινά μια συνεχής σχέση...

  "Σήμερα, ξεκινά μια συνεχής σχέση - μια συστηματική συνεργασία..." ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, στην πρώτη μας συνάντηση στα γραφεία του, με πρωτοβουλία του ιδίου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή δήλωση συμπαράστασης για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

  Η Στέγη Σύρων Ελλάδας, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, με αφορμή τα αρνητικά δημοσιεύματα και την από μέρους των ΜΜΕ σπίλωση της πρωτοχρονιάτικης εορτής των γιατρών και των νοσηλευτών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ανεξάρτητα από αυτό το ατυχές συμβάν θα ήθελαν να αναφέρουν τα ακόλουθα:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο Καύκασος

  Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης και παρουσίασης των μελών/κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με την καμπάνια #VoicetoCOMMUNITIES, που νοηματοδοτεί την φωνή των κοινοτήτων,

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Αιθιοπικό Πολιτιστικό Κέντρο

  Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης και παρουσίασης των μελών/κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με το όνομα #VoicetoCOMMUNITIES, που νοηματοδοτεί την "φωνή των κοινοτήτων",

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Το ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

  Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017

  Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ 11 π.μ. με 2 μ.μ. στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα εκδήλωση με τίτλο “Το καράβι της ένταξης” για τα παιδιά Μεταναστών, Προσφύγων και Ελλήνων.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  ΕΝΤΑΞΗ, για εμάς, είναι...

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2017

  Ένα καράβι συμβολίζει πολλά. Από το ταξίδι προς το άγνωστο μέχρι την ελπίδα για νέους δρόμους και ασφαλείς ορίζοντες. Αφιερώνουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που παλεύουν τόσα χρόνια να σαλπάρουν με το «καράβι της ένταξης» προς το μέλλον τους.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ξανά στην Αφρική

  Με αφορμή τις δημοσιεύσεις εικόνων και βίντεο σκλαβοπάζαρου με αφρικανούς πρόσφυγες στη Λιβύη, το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών κάλεσε σε διαμαρτυρία και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιταλικής πρεσβείας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Σύνταγμα, για να φωνάξουμε όλοι μαζί ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ξανά στην ΑΦΡΙΚΗ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Αντιρατσιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Football FARE 2017

  Σε συνέχεια των Εβδομάδων Δράσης #Footballpeople του FARE network, το ΕΦΜ διοργάνωσε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μεταναστών 2017!

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Κάνε ΤΑΚΛΙΝ στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ - Δράσεις Ποδοσφαίρου FARE 2017

  Οι εβδομάδες δράσης κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο κάνουν πρεμιέρα στις 05 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19 Οκτώβρη 2017.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Δράση Καθαρισμού στην οδό Καποδιστρίου

  Καθαρίζουμε τη γειτονιά μας, γνωριζόμαστε με τους γείτονες! Ελάτε μαζί μας, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στην οδό Καποδιστρίου 4 (τέλος Σόλωνος), στα Εξάρχεια.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Συμμετοχή στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση 2017

  To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση "The Migration Conference 2017" που πραγματοποιήθηκε, στις 23 - 26 Αυγούστου 2017, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  #ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ; Ανθρώπινες ιστορίες

  Ο Αμπάς από το Ιράκ, η Σαγιάν από τη Συρία και η Ζωή από την Ελλάδα, φανερώνουν μέσα από τις ιστορίες τους, τον αποκλεισμό και την μη ένταξη που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά στην Ελλάδα του 2017. 

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Για τα βίαια επεισόδια εναντίον μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια / Κοινό Δελτίο Τύπου

  Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις πληροφορίες, τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες για κατάχρηση βίας από την πλευρά των αρχών ασφαλείας στο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Λέσβου. 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  African Fest 2017 / 14 Ιουλίου ΑΘΗΝΑ

  Μια πρόταση από το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος έρχεται να δροσίσει το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουλίου, και να δώσει στους πολίτες της Αθήνας την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά αφρικανικά ποτά. 

  Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ

Είμαστε ένα δίκτυο μεταναστευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων στην Ελλάδα και οραματιζόμαστε μια κοινωνία, στην οποία οι μετανάστες έχουν ίσα δικαιώματα, απολαμβάνουν δίκαιη μεταχείριση, συνδιαλέγονται και συμπορεύονται με τους Έλληνες με αλληλοσεβασμό, καθιστώντας την διαφορετικότητα πηγή ανάπτυξης και προόδου για όλους.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ

Τίποτα δε θα ήταν δυνατό αν δεν είχαμε κοντά μας τους εθελοντές και τους υποστηρικτές μας, τα μέλη των κοινοτήτων αλλά και τα στελέχη του Ε.Φ.Μ.

Διαβάστε τις ιστορίες τους:

 • Μοαβία Μ. Αχμέντ

  Ο Αχμέτ Μοαβία έχει καταγωγή από το Σουδάν και ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι δημοσιογράφος και έχει διεθνή δράση στα θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 

 • Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε

  O Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε είναι από το Ζεσταφώνη της Γεωργίας. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στην Τιφλίδα και στη Γερμανία και μετεκπαιδεύ­θηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Νεοελληνικής Φιλολογίας, θεολο­γίας και Ιστορίας Βυζαντινού Πολιτισμού. 

 • Δήμητρα Μάλιου

  Η Δήμητρα Μάλιου είναι από την Αλβανία και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της γυναίκας μετανάστριας. Είναι φιλόλογος και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μεταναστριών και του Δικτύου για την μετανάστρια από τα Βαλκάνια. 

 • Ανουάρ Ικμπάλ

  Ο Ανουάρ Ικμπάλ, με καταγωγή από το Πακιστάν, ζεί στην Ελλάδα πάνω από 22 χρόνια. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνο-Πακιστανικού συλλόγου στην Ελλάδα, διαμεσολαβητής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

 • Σαμσιντήν Ιντρίσου

  Ο Σαμσιντήν Ιντρίσου έχει καταγωγή από την Γκάνα και ζεί στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Παναφρικανικού Συνδέσμου Ελλάδος. Είναι ακτιβιστής για πολλά χρόνια σε θέματα ανθρωπινών δικαιωμάτων και διακρίσεων.

 • Ντόναλντ Οκουαγουέρε

  Ο Ντόναλντ Οκουαγουέρε είναι από την Νιγηρία. Είναι ακτιβιστής σε θέματα μετανάστευσης και ασχολείται χρόνια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του. Έχει σπουδάσει οικονομικά όμως εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε άλλο αντικείμενο και είναι ο Πρόεδρος της Νιγηριανής κοινότητας στην Ελλάδα.

 • Ρίτα Ίγκε Λαουανι

  Η Ρίτα Ίγκε Λαουανι είναι Νιγηριανής καταγωγής. Ζει στην Ελλάδα πάνω από 26 χρόνια. Είχε την δική της επιχείρηση αλλά τώρα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Έχει εμπειρία ως γραμματέας και έχει ολοκληρώσει διαδικτυακές σπουδές σε τουρισμό, management φιλοξενίας και ανθρωπίνων πόρων. Είναι η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νιγηριανών Γυναικών στην Ελλάδα και αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβουλίο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για την περίοδο 2016-2019.

 • Άντλα Σασάτη

  Η Άντλα Σασάτη έχει καταγωγή από το Χαρτούμ και τα Σέρρας! Είναι δημοσιογράφος, με πτυχίο στα ΜΜΕ και πολιτισμικές επιστήμες και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Νέα Μέσα.

 • Ρόζα Σαλις

  Η Ρόζα είναι από την Σαρδηνία, ένα νησί στην Ιταλία, Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών σχέσεων και διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Είναι στο γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για ένα χρόνο και έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στον Φορέα. 

 • Αντόνιο Καρδία

  Ο Αντόνιο είναι από την Σαρδηνία, Ιταλία. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Ο

  Αντόνιο είναι στο γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών από τον Μάιο του 2016

 • Salome Ghoulaqsidu

  Η Σαλώμη είναι φοιτήτρια στο τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι ενεργό μέλος της γεωργιανής κοινότητας και της ομάδας “Δεύτερης Γενιάς” του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. 

 • Άννα Μαρία Φίλιου

  Η Άννα Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Έχει ραδιοφωνική εμπειρία καθώς ήταν μέλος της ομάδας Σκέψου Αλλιώς, και έχει κάνει εκπομπές στα ραδιόφωνα Πορτοκάλι και Κόκκινο και μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας του Ε.Φ.Μ. Think Free.

 • Ενρι Χυσενμπέλλι

  Ο Ένρι είναι φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπάρξει εθελοντής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

 • Βασιλική Πατσιά

  Η Βασιλική είναι τελειόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στον Φορέα.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ