Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Ιστορίες Μικρών και Μεγάλων

  Παρακολουθήστε την διαδικτυακή κουβέντα Ιστορίες Μικρών και Μεγάλων που διοργανώσαμε με την ομάδα MSF Urban Spaces στις 20 Φεβρουαρίου 2021:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές ανθρώπων. Κοινή ανακοίνωση 20 οργανώσεων.

  Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση και έκκληση οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με τη διασφάλιση της υγείας φιλοξενουμένων και εργαζομένων στο ΚΥΤ της Λέσβου.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Νέα ραντεβού για τις άδειες εξαιρετικών λόγων

  Διαβάστε παρακάτω την κοινή ανακοίνωση των ΔΑΜ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής υπηρεσιών σχετικά με τη νέα διαδικασία κλεισίματος ραντεβού ΜΟΝΟ για τις άδειες διαμονής εξαιρετικών λόγων.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Σε κίνδυνο αστεγίας και στέρησης

  Διαβάστε παρακάτω την κοινή δήλωση 73 οργανώσεων την οποία συνυπογράφουμε:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Στην εποχή του covid-19

  Άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη τιμάται φέτος, στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Αυτή τη φορά υπό δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας:

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Αντιμετωπίζουμε τα εγκλήματα μίσους, μαζί.

  Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοέμβρη 2020, πραγματοποιήθηκε η παρακάτω διαδικτυακή συζήτηση:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Συνάντηση με το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής - Υπόμνημα 2020

  Μετά από κάλεσμα του ΥΜΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων των μεταναστευτικών κοινοτήτων και τους αρμόδιους του Υπουργείου:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή Ανακοίνωση - ΣΩΣΤΕ το ΠΙΚΠΑ

  Διαβάστε το Δελτίο Τύπου στο οποίο συνυπογράφουμε ως Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σχετικά με την εκκένωση της δομής φιλοξενίας ΠΙΚΠΑ στην Λέσβο:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  We all love football FARE 2020

  Δείτε το video που ετοιμάσαμε για τις εβδομάδες ποδοσφαίρου κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού για το FARE Network 2020: 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Νόμιμοι μεν, χωρίς άδεια διαμονής δε

  Διαβάστε το κοινό δελτίο τύπου σε ό,τι αφορά τα άμεσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις άδειες διαμονής:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Η ιστορική απόφαση

  Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση οργανώσεων την οποία συνυπογράφει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σχετικά με την ιστορική απόφαση της καταδίκης του νεοναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, μετά από δικαστική μάχη 5,5 ετών:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Δεν είναι αθώοι. Οι Ναζί στη Φυλακή

  Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στηρίζει την καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Χωρίς συμμετοχή των μεταναστών η απόφαση για Ιθαγένεια

  Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΔΣ του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για τον αποκλεισμό μεταναστών και προσφύγων από την ακρόαση φορέων για το νέο νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή Ανακοίνωση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

  Διαβάστε παρακάτω την Κοινή Ανακοίνωση οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Νέα μέτρα για τον Κορονοϊό σε 8 γλώσσες

  Διαβάστε παρακάτω τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία θα ισχύσουν από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, σε 8 γλώσσες: 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Κάν’ το όπως στην Πορτογαλία

  Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με αφορμή την επιδημία του Κορονοϊού στην Ελλάδα, και την κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Απαγόρευση κυκλοφορίας

  Διαβάστε παρακάτω σε διάφορες γλώσσες, τις οδηγίες για την απαγόρευση κυκλοφορίας από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, στις 06:00 πμ σε όλη την Ελλάδα:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Στέλνουμε μήνυμα κατά των διακρίσεων - WAD2020

  Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων / Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, και την δράση μας μέχρι και το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή Επιστολή 85 Οργανώσεων - Προστατέψτε τη νομιμότητα και την ανθρωπιά!

  Διαβάστε παρακάτω την κοινή ανοιχτή επιστολή 120 Οργανώσεων, την οποία συνυπογράφει και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στα  σύνορα της Ελλάδας για την πρόσβαση στο άσυλο και την στοχοποίηση φορέων και συλλογικοτήτων της Κοινωνίας των Πολιτών:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2020

  Για έκτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών προσκαλεί στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων, ανήμερα την παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Οδηγός αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας

  Διαβάστε και κατεβάστε ελεύθερα τον οδηγό αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας σε 11 διαφορετικές γλώσσες:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Μεταναστευτικό: Πρόβλημα διαχείρισης ή απουσίας σχεδίου ένταξης;

  Στιγμιότυπα σχετικά με την συζήτηση "Μεταναστευτικό: Πρόβλημα διαχείρισης ή απουσίας σχεδίου ένταξης;" που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Ανακοίνωση ΕΦΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 2019

  Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, 18 Δεκεμβρίου 2019:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Εκλέχθηκε το νέο ΔΣ για την τριετία 2019-2022

  Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών πραγματοποίησε εκλογή και ανάδειξη της 4ης Εκτελεστικής Γραμματείας (ΔΣ) για την τριετία 2019 - 2022. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Μια μπάλα κατά των διακρίσεων

  Στιγμές από την εκδήλωση "Μια μπάλα κατά των διακρίσεων" στα πλαίσια των εβδομάδων ποδοσφαίρου #FootballPeople του δικτύου FARE, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.

  Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ

Είμαστε ένα δίκτυο μεταναστευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων στην Ελλάδα και οραματιζόμαστε μια κοινωνία, στην οποία οι μετανάστες έχουν ίσα δικαιώματα, απολαμβάνουν δίκαιη μεταχείριση, συνδιαλέγονται και συμπορεύονται με τους Έλληνες με αλληλοσεβασμό, καθιστώντας την διαφορετικότητα πηγή ανάπτυξης και προόδου για όλους.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ

Τίποτα δε θα ήταν δυνατό αν δεν είχαμε κοντά μας τους εθελοντές και τους υποστηρικτές μας, τα μέλη των κοινοτήτων αλλά και τα στελέχη του Ε.Φ.Μ.

Διαβάστε τις ιστορίες τους:

 • Μοαβία Μ. Αχμέντ

  Ο Αχμέτ Μοαβία έχει καταγωγή από το Σουδάν και ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι δημοσιογράφος και έχει διεθνή δράση στα θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας... 

 • Σαμσιντήν Ιντρίσου

  Ο Σαμσιντήν Ιντρίσου έχει καταγωγή από την Γκάνα και ζεί στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Παναφρικανικού Συνδέσμου Ελλάδος. Είναι ακτιβιστής για πολλά χρόνια σε θέματα ανθρωπινών δικαιωμάτων και διακρίσεων..

 • Ερμάλ Σούλαϊ

  Ο Ερμάλ Σούλαι γεννήθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Σε μικρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια του, ως οικονομικοί μετανάστες. Από το 2013, μετά την αποφοίτησή του από τις Διεθνείς Σχέσεις & Πολιτικές Επιστήμες, δραστηροποιείται...

 • Ρίτα Ίγκε Λαουανι

  Η Ρίτα Ίγκε Λαουανι είναι Νιγηριανής καταγωγής. Ζει στην Ελλάδα πάνω από 26 χρόνια. Είχε την δική της επιχείρηση αλλά τώρα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Έχει εμπειρία ως γραμματέας και έχει ολοκληρώσει διαδικτυακές σπουδές σε τουρισμό,...

 • Salome Ghoulaqsidu

  Η Σαλώμη είναι φοιτήτρια στο τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι ενεργό μέλος της Γεωργιανής Κοινότητας και της ομάδας νέων “Δεύτερης Γενιάς” του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Ήταν μέλος της...

 • Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε

  O Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε είναι από το Ζεσταφώνη της Γεωργίας. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στην Τιφλίδα και στη Γερμανία και μετεκπαιδεύ­θηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Νεοελληνικής Φιλολογίας, θεολο­γίας και Ιστορίας Βυζαντινού...

 • Δήμητρα Μάλιου

  Η Δήμητρα Μάλιου είναι από την Αλβανία και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της γυναίκας μετανάστριας. Είναι φιλόλογος και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μεταναστριών και του Δικτύου για την μετανάστρια..

 • Ανουάρ Ικμπάλ

  Ο Ανουάρ Ικμπάλ, με καταγωγή από το Πακιστάν, ζεί στην Ελλάδα πάνω από 22 χρόνια. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνο-Πακιστανικού συλλόγου στην Ελλάδα, διαμεσολαβητής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και...

 • Ασσέφα Ντεμπέλε

  Ο Ασσέφα Ντεμπέλε με καταγωγή από την Αιθιοπία, ζεί εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα. Ως πτυχιούχος του τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ έχει διετελέσει πρόεδρος Αφρικανών Φοιτητών Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος. Υπήρξε γενικός γραμματέας...

   

 • Ντόναλντ Οκουαγουέρε

  Ο Ντόναλντ Οκουαγουέρε είναι από την Νιγηρία. Είναι ακτιβιστής σε θέματα μετανάστευσης και ασχολείται χρόνια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του. Έχει σπουδάσει οικονομικά όμως εργάζεται ως...

 • Άντλα Σασάτη

  Η Άντλα Σασάτη έχει καταγωγή από το Χαρτούμ και τα Σέρρας! Είναι δημοσιογράφος, με πτυχίο στα ΜΜΕ και πολιτισμικές επιστήμες και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Νέα Μέσα...

 • Ρόζα Σαλις

  Η Ρόζα είναι από την Σαρδηνία, ένα νησί στην Ιταλία. Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών σχέσεων και διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Υπήρξε εθελόντρια στο ΕΦΜ, έχει κάνει την πρακτική άσκησή της στον Φορέα μας και πλέον εργάζεται στο ΕΦΜ ως...

 • Αντόνιο Καρδία

  Ο Αντόνιο είναι από την Σαρδηνία, Ιταλία. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Ο Αντόνιο είναι στο γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών από τον Μάιο του 2016 και εργάζεται ως...

 • Άννα Μαρία Φίλιου

  Η Άννα Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Έχει ραδιοφωνική εμπειρία καθώς ήταν μέλος της ομάδας Σκέψου Αλλιώς, και έχει κάνει εκπομπές στα ραδιόφωνα...

 • Ενρι Χυσενμπέλλι

  Ο Ένρι είναι φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπάρξει εθελοντής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, είναι μέλος της Αλβανικής κοινότητας και...

 • Βασιλική Πατσιά

  Η Βασιλική είναι τελειόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στον Φορέα. Έχει ραδιοφωνική εμπειρία καθώς ήταν μέλος...

 • Αφροδίτη Ρήγα

  Η Αφροδίτη είναι γεωπόνος, αλλά και δημοσιογράφος, μουσικός και ακτιβίστρια σε ζητήματα περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξαναγύρισε στα θρανία για μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και βρίσκεται στο ΕΦΜ...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ