Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Integra Fest 2018 / Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη

  Φέτος, γιορτάζουμε! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 2018, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει το “Integra Fest 2018 – Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη”. Πρόκειται για τετραήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων και δράσεων, με στόχο να προβάλει το έργο των μεταναστευτικών κοινοτήτων & οργανώσεων, καθώς και τις πρακτικές που ακολουθούν για την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Μιλάμε για την έμφυλη βία

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, μιλάμε για την έμφυλη βία.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Ο Περίπατος στα BRAVO Awards 2018

  Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ζητά την ψήφο σας!
   
  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Αντιρατσιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου FARE 2018

  Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετέχει στις δράσεις του FARE Network και διοργανώνει ένα Αντιρατσιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Η Αθήνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή / Σπάμε το Ρεκόρ Γκίνες

  Με μεγάλη μας χαρά, ως Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην δράση #FightClimateChange GUINNESS WORLD RECORD ATTEMPT - LARGEST RECYCLABLE MOSAIC που διοργανώνει η οργάνωση Connect Athens. 

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Σημαντική νίκη της Κοινωνίας των Πολιτών έναντι των ακροδεξιών φωνών της Ευρώπης

  Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, χαιρετίζει την θετική απόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κάλεσμά μας. Ο Χέρμπερτ Κικλ είναι, και επίσημα, εκτός Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ρατσισμού.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά

  23 Ιουλίου 2018. Μια θανατηφόρα πυρκαγιά καταστρέφει μεγάλο μέρος της ανατολικής Αττικής αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, άστεγους, χαμένες περιουσίες και κενά βλέμματα. 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  African Fest 2018

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, διοργανώνουν το African Fest 2018 στην Αθήνα.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Ασφαλές πέρασμα τώρα

  Πόσες ζωές ακόμη πρέπει να χαθούν; Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στέλνει ένα μήνυμα μνήμης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου 2018.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Συμμετοχή στο πρόγραμμα UNINTEGRA Project

  Από τον Ιανουάριο του 2018, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνεργάζεται με το Καταλανικό Ίδρυμα ACSAR στο πλαίσιο του προγράμματος UNINTEGRA Project, ενός έργου που αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε από μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία στα πλαίσια του προγράμματος AMIF.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Τοποθέτηση ΕΦΜ στο σχέδιο νόμου Απρίλιος 2018

  Ακολουθεί η τοποθέτηση εκπροσώπου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, σχετικά με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την περασμένη εβδομάδα με τροποποιήσεις στον μεταναστευτικό κώδικα Ν.4251/2014.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ vs ΕΝΤΑΞΗ. Πού βρισκόμαστε; Μια συνομιλία με το Υπουργείο.

  Στην αρχή του έτους, ως Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής - ΥΜΕΠΟ κ. Γ. Μπαλάφα με πρωτοβουλία του ιδίου. Έκτοτε επιχειρείται “μια συνεχής και συστηματική συνεργασία” μεταξύ μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο ίδιος, αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης. 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Περίπατος κατά των διακρίσεων 2018

  Την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 4η συνεχή χρονιά, κάλεσε όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.), ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε τον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”, βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή Επιστολή / Ασφαλιστικά δικαιώματα

  Με πρωτοβουλία της οργάνωσης Generation 2.0 απεστάλη στις 22 Μαρτίου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης -μεταξύ άλλων, η παρακάτω επιστολή σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα πολίτων τρίτων χωρών, την οποία και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνυπογράφει:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Αιθιοπικό Πολιτιστικό Κέντρο

  Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης και παρουσίασης των μελών/κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με το όνομα #VoicetoCOMMUNITIES, που νοηματοδοτεί την "φωνή των κοινοτήτων",

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Ένταξη, για εμάς, είναι...

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2017

  Ένα καράβι συμβολίζει πολλά. Από το ταξίδι προς το άγνωστο μέχρι την ελπίδα για νέους δρόμους και ασφαλείς ορίζοντες. Αφιερώνουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που παλεύουν τόσα χρόνια να σαλπάρουν με το «καράβι της ένταξης» προς το μέλλον τους.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Όχι σκλάβοι ξανά στην Αφρική

  Με αφορμή τις δημοσιεύσεις εικόνων και βίντεο σκλαβοπάζαρου με αφρικανούς πρόσφυγες στη Λιβύη, το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών κάλεσε σε διαμαρτυρία και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιταλικής πρεσβείας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Σύνταγμα, για να φωνάξουμε όλοι μαζί ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ξανά στην ΑΦΡΙΚΗ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  #ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ; Ανθρώπινες ιστορίες

  Ο Αμπάς από το Ιράκ, η Σαγιάν από τη Συρία και η Ζωή από την Ελλάδα, φανερώνουν μέσα από τις ιστορίες τους, τον αποκλεισμό και την μη ένταξη που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά στην Ελλάδα του 2017. 

   

  Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ

Είμαστε ένα δίκτυο μεταναστευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων στην Ελλάδα και οραματιζόμαστε μια κοινωνία, στην οποία οι μετανάστες έχουν ίσα δικαιώματα, απολαμβάνουν δίκαιη μεταχείριση, συνδιαλέγονται και συμπορεύονται με τους Έλληνες με αλληλοσεβασμό, καθιστώντας την διαφορετικότητα πηγή ανάπτυξης και προόδου για όλους.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ

Τίποτα δε θα ήταν δυνατό αν δεν είχαμε κοντά μας τους εθελοντές και τους υποστηρικτές μας, τα μέλη των κοινοτήτων αλλά και τα στελέχη του Ε.Φ.Μ.

Διαβάστε τις ιστορίες τους:

 • Μοαβία Μ. Αχμέντ

  Ο Αχμέτ Μοαβία έχει καταγωγή από το Σουδάν και ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι δημοσιογράφος και έχει διεθνή δράση στα θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 

 • Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε

  O Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε είναι από το Ζεσταφώνη της Γεωργίας. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στην Τιφλίδα και στη Γερμανία και μετεκπαιδεύ­θηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Νεοελληνικής Φιλολογίας, θεολο­γίας και Ιστορίας Βυζαντινού Πολιτισμού. 

 • Δήμητρα Μάλιου

  Η Δήμητρα Μάλιου είναι από την Αλβανία και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της γυναίκας μετανάστριας. Είναι φιλόλογος και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μεταναστριών και του Δικτύου για την μετανάστρια από τα Βαλκάνια. 

 • Ανουάρ Ικμπάλ

  Ο Ανουάρ Ικμπάλ, με καταγωγή από το Πακιστάν, ζεί στην Ελλάδα πάνω από 22 χρόνια. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνο-Πακιστανικού συλλόγου στην Ελλάδα, διαμεσολαβητής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

 • Σαμσιντήν Ιντρίσου

  Ο Σαμσιντήν Ιντρίσου έχει καταγωγή από την Γκάνα και ζεί στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Παναφρικανικού Συνδέσμου Ελλάδος. Είναι ακτιβιστής για πολλά χρόνια σε θέματα ανθρωπινών δικαιωμάτων και διακρίσεων.

 • Ασσέφα Ντεμπέλε

  Ο Ασσέφα Ντεμπέλε με καταγωγή από την Αιθιοπία, ζεί εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα. Ως πτυχιούχος του τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ έχει διετελέσει πρόεδρος Αφρικανών Φοιτητών Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος. Υπήρξε γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος της Αιθιοπικής Κοινότητας της Ελλάδας και συνεχίζει την δράση του

   

 • Ντόναλντ Οκουαγουέρε

  Ο Ντόναλντ Οκουαγουέρε είναι από την Νιγηρία. Είναι ακτιβιστής σε θέματα μετανάστευσης και ασχολείται χρόνια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του. Έχει σπουδάσει οικονομικά όμως εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε άλλο αντικείμενο και είναι ο Πρόεδρος της Νιγηριανής κοινότητας στην Ελλάδα.

 • Ρίτα Ίγκε Λαουανι

  Η Ρίτα Ίγκε Λαουανι είναι Νιγηριανής καταγωγής. Ζει στην Ελλάδα πάνω από 26 χρόνια. Είχε την δική της επιχείρηση αλλά τώρα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Έχει εμπειρία ως γραμματέας και έχει ολοκληρώσει διαδικτυακές σπουδές σε τουρισμό, management φιλοξενίας και ανθρωπίνων πόρων. Είναι η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νιγηριανών Γυναικών στην Ελλάδα και αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβουλίο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για την περίοδο 2016-2019.

 • Άντλα Σασάτη

  Η Άντλα Σασάτη έχει καταγωγή από το Χαρτούμ και τα Σέρρας! Είναι δημοσιογράφος, με πτυχίο στα ΜΜΕ και πολιτισμικές επιστήμες και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Νέα Μέσα.

 • Ρόζα Σαλις

  Η Ρόζα είναι από την Σαρδηνία, ένα νησί στην Ιταλία, Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών σχέσεων και διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Ήταν εθελόντρια στο ΕΦΜ, έχει κάνει την πρακτική άσκησή της στον Φορέα μας και πλέον εργάζεται εδώ ως υπεύθυνη έργου για την χρηματοδότηση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

 • Αντόνιο Καρδία

  Ο Αντόνιο είναι από την Σαρδηνία, Ιταλία. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Ο Αντόνιο είναι στο γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών από τον Μάιο του 2016 και εργάζεται ως Υπεύθυνος για την ενδυνάμωση των μεταναστευτικών κοινοτήτων. 

 • Salome Ghoulaqsidu

  Η Σαλώμη είναι φοιτήτρια στο τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι ενεργό μέλος της γεωργιανής κοινότητας και της ομάδας “Δεύτερης Γενιάς” του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. 

 • Άννα Μαρία Φίλιου

  Η Άννα Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Έχει ραδιοφωνική εμπειρία καθώς ήταν μέλος της ομάδας Σκέψου Αλλιώς, και έχει κάνει εκπομπές στα ραδιόφωνα Πορτοκάλι και Κόκκινο και μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας του Ε.Φ.Μ. Think Free.

 • Ενρι Χυσενμπέλλι

  Ο Ένρι είναι φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπάρξει εθελοντής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Είναι μέλος της Αλβανικής κοινότητας και της ομάδας `Δεύτερης Γενιάς` του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και με αυτή του την ιδιότητα έχει εκπροσωπήσει τον φορέα μας σε συνέδρια του EGAM στο Παρίσι και την Βουδαπέστη.

 • Βασιλική Πατσιά

  Η Βασιλική είναι τελειόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στον Φορέα.

 • Αφροδίτη Ρήγα

  Η Αφροδίτη είναι γεωπόνος, αλλά και δημοσιογράφος, μουσικός και ακτιβίστρια σε ζητήματα περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξαναγύρισε στα θρανία για μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και βρίσκεται στο ΕΦΜ από τον Ιούνιο 2017, ως υπεύθυνη επικοινωνίας, μίντια και συνήγορος υπεράσπισης.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ