Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Επιστολή - Εμβόλιο για όλους

  Διαβάστε πορακάτω την επιστολή προς που στείλαμε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων στο υπουργείο Υγείας. Την δράση υποστηρίζουν 30 οργανώσεις της Κοινωνίας των πολιτών. 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Εμβολιασμός για τον COVID 19 - Ενημέρωση

  Η ομάδα του Urban Spaces project διοργανώνει διαδικτυακή ενημέρωση για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό. Διαβάστε παρακάτω την πρόσκληση:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην ένταξη

  Διαβάστε παρακάτω το κοινό Δελτίο Τύπου οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης για την περικοπή του βοηθήματος σε αιτούντες άσυλο.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Διαδικτυακή συζήτηση: Ιστορίες Πολιτογράφησης - μια περιπέτεια...

  Με αφορμή τις πρώτες εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για την πολιτογράφηση, την Τρίτη 22 Ιουνίου, 18:00 -20:00, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και το Generation 2.0 RED, πραγματοποιούν διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ιστορίες πολιτογράφησης: Μια περιπέτεια για λίγους/ες».

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  “Ασφαλής” η Τουρκία, ανασφαλείς οι πρόσφυγες.

  Διαβάστε το κοινό Δελτίο Τύπου το οποίο συνυπογράφει και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών μεταξύ 40 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με την θεώρηση εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας ότι η Τουρκία είναι "ασφαλής" χώρα για τους πρόσφυγες:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Κοινό Ενημερωτικό Σημείωμα για την Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί Συνοριακού Ελέγχου

  Διαβάστε την κοινό ενημερωτικό σημείωμα για την Πρόταση της Ευρωπαϊκής περί Συνοριακού ελέγχου "Για μια Ευρώπη που πραγματικά προστατεύει":

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Πολιτογράφηση για λίγους - μέρος 2ο

  Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών σχετικά με την πρόσφατη υπουργική απόφαση για τα τεκμήρια κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών που αιτούνται την ελληνική ιθαγένεια:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Πολιτογράφηση για... λίγους;

  Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόσφατη νομοθετηση της τράπεζας θεμάτων για τις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή ανακοίνωση 56 οργανώσεων σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

  Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Κοινή δράση για τις επαναπροωθήσεις

  Διαβάστε παρακάτω την κοινή δράση οργανώσεων της ΚτΠ σχετικά με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων που παρατηρούνται στην Ελλάδα, δράση στην οποία συμμετέχει και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών: 

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Ανοιχτή επιστολή για το Σχέδιο Ανάκαμψης

  Διαβάστε παρακάτω την ανοιχτή επιστολή 70 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών την οποία συνυπογράφει και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σχετικά με το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης το οποίο περιέχει θέματα ένταξης μεταναστών και προσφύγων:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2021 - Φέτος, στηρίζουμε!

  Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, 21 Μαρτίου 2021, για 7η συνεχή χρονιά το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και η οργανωτική επιτροπή του Περιπάτου κατά των Διακρίσεων για το 2021 στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Ανοιχτή επιστολή: Δικαίωμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά

  Διαβάστε παρακάτω την κοινή ανοιχτή επιστολή 33 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, την οποία συνυπογράφει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

  Ιστορίες Μικρών και Μεγάλων

  Παρακολουθήστε την διαδικτυακή κουβέντα Ιστορίες Μικρών και Μεγάλων που διοργανώσαμε με την ομάδα MSF Urban Spaces στις 20 Φεβρουαρίου 2021:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές ανθρώπων. Κοινή ανακοίνωση 20 οργανώσεων.

  Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση και έκκληση οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με τη διασφάλιση της υγείας φιλοξενουμένων και εργαζομένων στο ΚΥΤ της Λέσβου.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Νέα ραντεβού για τις άδειες εξαιρετικών λόγων

  Διαβάστε παρακάτω την κοινή ανακοίνωση των ΔΑΜ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής υπηρεσιών σχετικά με τη νέα διαδικασία κλεισίματος ραντεβού ΜΟΝΟ για τις άδειες διαμονής εξαιρετικών λόγων.

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Σε κίνδυνο αστεγίας και στέρησης

  Διαβάστε παρακάτω την κοινή δήλωση 73 οργανώσεων την οποία συνυπογράφουμε:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Στην εποχή του covid-19

  Άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη τιμάται φέτος, στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Αυτή τη φορά υπό δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας:

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Αντιμετωπίζουμε τα εγκλήματα μίσους, μαζί.

  Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοέμβρη 2020, πραγματοποιήθηκε η παρακάτω διαδικτυακή συζήτηση:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Συνάντηση με το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής - Υπόμνημα 2020

  Μετά από κάλεσμα του ΥΜΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων των μεταναστευτικών κοινοτήτων και τους αρμόδιους του Υπουργείου:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Δεν είναι αθώοι. Οι Ναζί στη Φυλακή

  Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στηρίζει την καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση:

  Διαβάστε περισσότερα
 • PRESS ROOM

  Νέα μέτρα για τον Κορονοϊό σε 8 γλώσσες

  Διαβάστε παρακάτω τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία θα ισχύσουν από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, σε 8 γλώσσες: 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Κάν’ το όπως στην Πορτογαλία

  Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με αφορμή την επιδημία του Κορονοϊού στην Ελλάδα, και την κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα:

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

  Οδηγός αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας

  Διαβάστε και κατεβάστε ελεύθερα τον οδηγό αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας σε 11 διαφορετικές γλώσσες:

  Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ

Είμαστε ένα δίκτυο μεταναστευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων στην Ελλάδα και οραματιζόμαστε μια κοινωνία, στην οποία οι μετανάστες έχουν ίσα δικαιώματα, απολαμβάνουν δίκαιη μεταχείριση, συνδιαλέγονται και συμπορεύονται με τους Έλληνες με αλληλοσεβασμό, καθιστώντας την διαφορετικότητα πηγή ανάπτυξης και προόδου για όλους.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ

Τίποτα δε θα ήταν δυνατό αν δεν είχαμε κοντά μας τους εθελοντές και τους υποστηρικτές μας, τα μέλη των κοινοτήτων αλλά και τα στελέχη του Ε.Φ.Μ.

Διαβάστε τις ιστορίες τους:

 • Μοαβία Μ. Αχμέντ

  Ο Αχμέτ Μοαβία έχει καταγωγή από το Σουδάν και ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι δημοσιογράφος και έχει διεθνή δράση στα θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας... 

 • Σαμσιντήν Ιντρίσου

  Ο Σαμσιντήν Ιντρίσου έχει καταγωγή από την Γκάνα και ζεί στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Είναι ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Παναφρικανικού Συνδέσμου Ελλάδος. Είναι ακτιβιστής για πολλά χρόνια σε θέματα ανθρωπινών δικαιωμάτων και διακρίσεων..

 • Ερμάλ Σούλαϊ

  Ο Ερμάλ Σούλαι γεννήθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Σε μικρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια του, ως οικονομικοί μετανάστες. Από το 2013, μετά την αποφοίτησή του από τις Διεθνείς Σχέσεις & Πολιτικές Επιστήμες, δραστηροποιείται...

 • Ρίτα Ίγκε Λαουανι

  Η Ρίτα Ίγκε Λαουανι είναι Νιγηριανής καταγωγής. Ζει στην Ελλάδα πάνω από 26 χρόνια. Είχε την δική της επιχείρηση αλλά τώρα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Έχει εμπειρία ως γραμματέας και έχει ολοκληρώσει διαδικτυακές σπουδές σε τουρισμό,...

 • Salome Ghoulaqsidu

  Η Σαλώμη είναι φοιτήτρια στο τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι ενεργό μέλος της Γεωργιανής Κοινότητας και της ομάδας νέων “Δεύτερης Γενιάς” του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Ήταν μέλος της...

 • Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε

  O Δρ Αβταντήλ Μικαμπερίτζε είναι από το Ζεσταφώνη της Γεωργίας. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στην Τιφλίδα και στη Γερμανία και μετεκπαιδεύ­θηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Νεοελληνικής Φιλολογίας, θεολο­γίας και Ιστορίας Βυζαντινού...

 • Δήμητρα Μάλιου

  Η Δήμητρα Μάλιου είναι από την Αλβανία και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της γυναίκας μετανάστριας. Είναι φιλόλογος και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μεταναστριών και του Δικτύου για την μετανάστρια..

 • Ανουάρ Ικμπάλ

  Ο Ανουάρ Ικμπάλ, με καταγωγή από το Πακιστάν, ζεί στην Ελλάδα πάνω από 22 χρόνια. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνο-Πακιστανικού συλλόγου στην Ελλάδα, διαμεσολαβητής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και...

 • Ασσέφα Ντεμπέλε

  Ο Ασσέφα Ντεμπέλε με καταγωγή από την Αιθιοπία, ζεί εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα. Ως πτυχιούχος του τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ έχει διετελέσει πρόεδρος Αφρικανών Φοιτητών Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος. Υπήρξε γενικός γραμματέας...

   

 • Ντόναλντ Οκουαγουέρε

  Ο Ντόναλντ Οκουαγουέρε είναι από την Νιγηρία. Είναι ακτιβιστής σε θέματα μετανάστευσης και ασχολείται χρόνια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του. Έχει σπουδάσει οικονομικά όμως εργάζεται ως...

 • Άντλα Σασάτη

  Η Άντλα Σασάτη έχει καταγωγή από το Χαρτούμ και τα Σέρρας! Είναι δημοσιογράφος, με πτυχίο στα ΜΜΕ και πολιτισμικές επιστήμες και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Νέα Μέσα...

 • Ρόζα Σαλις

  Η Ρόζα είναι από την Σαρδηνία, ένα νησί στην Ιταλία. Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών σχέσεων και διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Υπήρξε εθελόντρια στο ΕΦΜ, έχει κάνει την πρακτική άσκησή της στον Φορέα μας και πλέον εργάζεται στο ΕΦΜ ως...

 • Αντόνιο Καρδία

  Ο Αντόνιο είναι από την Σαρδηνία, Ιταλία. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου της Κάλιαρι. Ο Αντόνιο είναι στο γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών από τον Μάιο του 2016 και εργάζεται ως...

 • Άννα Μαρία Φίλιου

  Η Άννα Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Έχει ραδιοφωνική εμπειρία καθώς ήταν μέλος της ομάδας Σκέψου Αλλιώς, και έχει κάνει εκπομπές στα ραδιόφωνα...

 • Ενρι Χυσενμπέλλι

  Ο Ένρι είναι φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπάρξει εθελοντής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, είναι μέλος της Αλβανικής κοινότητας και...

 • Βασιλική Πατσιά

  Η Βασιλική είναι τελειόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στον Φορέα. Έχει ραδιοφωνική εμπειρία καθώς ήταν μέλος...

 • Αφροδίτη Ρήγα

  Η Αφροδίτη είναι γεωπόνος, αλλά και δημοσιογράφος, μουσικός και ακτιβίστρια σε ζητήματα περιβαλλοντικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξαναγύρισε στα θρανία για μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και βρίσκεται στο ΕΦΜ...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ