Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συνάντηση της επιτροπής για το πιστοποιητικό γέννησης

Συνάντηση της επιτροπής για το πιστοποιητικό γέννησης

Επόμενη συνάντηση της επιτροπής πρωτοβουλίας θα γίνει στις 15 Νοέμβριου, ώρα 19 στο Φόρουμ Μεταναστών, Φερρών 18, Πλατεία Βικτορίας

Στη συνάντηση της Τρίτης 31 Οκτωβρίου συμμετείχαν οι φορείς: Αντιρατσιστικό Βόλου και Σύλλογος Ιασώ Βόλου, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Πανελλαδικό Δίκτυο Μεταναστριών, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, (ΚΕΔΕ), Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος «Σωκράτης», Παγκληρική Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Εξαρχείων, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Σύλλογος Γυναικών Κένυας, Κοινότητα Τανζανίας, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών, Γυναίκες από το Αφγανιστάν και πολλοί ανέντακτοι.

Προτείνουμε τα παραπέρα βήματα και δράσεις για την συνεχεία της καμπάνιας:

Δράσεις:

1) Διοργάνωση την Κυριακή 17 Δεκέμβρη για την ημέρα του μετανάστη ενός event (συζήτηση και γιορτή), που θα ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ. Θα αποτελεί την συμμετοχή στην παγκόσμια καμπάνια και στις ραδιοφωνικές εκπομπές που θα γίνουν εκείνη την μέρα και θα έχει για αιχμή την υπογραφή της διεθνούς σύμβασης, το πιστοποιητικό γέννησης και το δικαίωμα εγγραφής στο δημοτολόγιο των παιδιών των μεταναστών/τριών. Θα ακολουθήσει γιορτή με καλλιτεχνικά δρώμενα και αν μπορούμε με συγκροτήματα ( με εισιτήριο για να μαζέψουμε λεπτά).

2) ΚΑΜΠΑΝΙΑ για μαζικό μάζεμα υπογραφών με σκοπό να κερδίσουμε την κοινή γνώμη. Λανσάρισμα της καμπάνιας με μια συνέντευξη τύπου περίπου στις 18 Δεκέμβρη με προσωπικότητες. Μέχρι την επόμενη συνάντηση θα γίνει διερεύνηση για να βρούμε τις προσωπικότητες για το πάνελ της συνέντευξης τύπου. Υπεύθυνη η Λωρέττα.

Επίσης θα συμμετέχουμε σε άλλες πρωτοβουλίες που θα γίνονται αυτήν μέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ