Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη (18-12-2006)

Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη (18-12-2006)

Αγαπητοί Φίλοι,

Όπως γνωρίζετε η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη πλησιάζει (18-12-2006). Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών από την αρχή της σύστασής του γιορτάζει την ημέρα αυτή προσπαθώντας να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη για το θέμα της μετανάστευσης. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι που η ημέρα αυτή έγινε γνωστή και υποστηρίζεται με δράσεις από πολλές ΜΚΟ, Πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και άλλους φορείς.

Με την συμμετοχή μας στον εορτασμό της ημέρας αυτής (Α) τονίζουμε την σημασία της 18ης Δεκεμβρίου ως ημέρας αλληλεγγύης για τους μετανάστες και απαιτούμε την αναγνώριση της συνεισφοράς των 200 εκατομμυρίων μεταναστών, που ζουν και εργάζονται μακριά από τις πατρίδες τους, στην οικονομία της χώρας που τους φιλοξενεί αλλά και της χώρας από την οποία προέρχονται.

(Β) Καλούμε τις κυβερνήσεις να υπογράψουν την συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων μεταναστών και των οικογενειών τους.

Αυτή τη χρονιά ο «τρόπος» θα είναι διαφορετικός, εύκολος και αποτελεσματικός. Ένας μεγάλος αριθμός από τα μέλη μας και  εκπρόσωποι από άλλες μεταναστευτικές κοινότητες  ανά την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για την παγκόσμια ημέρα του μετανάστη, τις ανησυχίες τους, το όραμά τους και τα όνειρα των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Έτσι θα συμμετέχουν στη πρώτη παγκόσμια ημερήσια ραδιοφωνική «εκπομπή» με θέμα τις μεταναστευτικές κοινότητες και τη μετανάστευση ανά τον κόσμο.

Η γραμματέας του ΕΦΜ κα Άντλα Σασάτη με την ομάδα της δουλεύουν εδώ και αρκετές ημέρες και έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν με κάποιους  ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έτσι ώστε εκείνη την ημέρα οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί να δώσουν την ευκαιρία στους μετανάστες να μιλήσουν για θέματα που τους αφορούν.

Διαβάστε το υλικό που εξηγεί περιεκτικά την δράση αυτή και χρησιμοποιήστε το αν νομίζετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε.

Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες για να συμμετέχετε στην δραστηριότητα αυτή  ή αν θέλετε να μας ενημερώσετε για την δραστηριότητα που προγραμματίζετε εκείνη την ημέρα τηλεφωνήστε μας στο 210-8216611 από τις 12 έως τις 3 καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου.
Αν είναι κάτι επείγον παρακαλώ καλέστε στο 6976162441.(Άντλα Σασάτη)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ