Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Δρομολόγιο συνύπαρξης

Δρομολόγιο συνύπαρξης

ΜΙΚΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΕΣ έστειλαν το δικό τους μήνυμα με το τρόλεϊ «14» «Λεωφορείο ο πόθος» το τρόλεϊ 14 της γραμμής Πατήσια - Αμπελόκηποι. Μόνο, που εν αντιθέσει με το ασπρόμαυρο αριστούργημα, το «14» γέμισε χθες από πολύχρωμα πρόσωπα. Πόθος των επιβατών η διεκδίκηση μιας δίκαιης θέσης σε αυτή την κοινωνία για τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας.

Παγκόσμια μέρα προσφύγων η χθεσινή και η γενιά του «τούνελ 14» ξαναβίωσε αυτή τη διαδρομή.

Τη συγκεκριμένη απόσταση ακολουθούσαν καθημερινά τη δεκαετία του 80 οι πρώτοι Αιθίοπες μετανάστες στην Αθήνα. Ονομάστηκε έτσι, γιατί ήταν το μόνο δρομολόγιο που τους πήγαινε από το ένα σημείο συγκέντρωσής τους στο άλλο, χωρίς μετεπιβιβάσεις και πιθανές ρατσιστικές συμπεριφορές.

Στη χθεσινή διαδρομή πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά αυτών των μεταναστών, που προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα. Τραγουδώντας και χαμογελώντας στον φωτογραφικό φακό συμμετείχαν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και του κράτους.

Η Ομάδα Ανοικοδόμησης σε συνεργασία με την Ενωση Οργανώσεων Αφρικανών Γυναικών και τον Ελληνοσουδανικό Σύνδεσμο Φιλίας, έχοντας την υποστήριξη των ΗΛΠΑΠ, αναβίωσε χθες τη διαδρομή μέσα από το «τούνελ 14» ξεκινώντας από την πλατεία Παπαδιαμάντη και καταλήγοντας στο Νέο Ψυχικό. Ο πρόεδρος των ΗΛΠΑΠ, Δημήτρης Σταμάτης, είπε ότι «όλοι έχουμε κοινή μοίρα και πορεία, άσχετα με το αν κατεβαίνουμε σε διαφορετικές στάσεις».

Οπως είπαν γονείς και παιδιά, αυτό που διεκδικούν είναι μια δίκαιη αντιμετώπιση, πράγμα που φαντάζει μακρινό όνειρο για την ώρα, αφού το νομικό σύστημα της Ελλάδας, όπως λέει η Βαρβάρα Γκεμπιάου από την Αιθιοπία, «μας αντιμετωπίζει σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού». Τα παιδιά των μεταναστών, αν και γεννημένα στη χώρα μας, δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα Ελληνόπουλα. Προκειμένου μάλιστα να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα μετά το 18ο έτος ηλικίας τους, είναι αναγκασμένα είτε να δουλέψουν είτε να σπουδάσουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο.
Μετά το τέλος της διαδρομής, οι μικροί και μεγάλοι επιβάτες του 14 πήγαν στη συναυλία που ακολούθησε στην πλατεία Αμερικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ