Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Οι δράσεις του ΕΦΜ για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου

Οι δράσεις του ΕΦΜ για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στις 18 Δεκεμβρίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, ηχεί η φωνή των μεταναστών σ όλο τον κόσμο για να πλησιάσουν τις κοινωνίες υποδοχής ζητώντας την υποστήριξη τους για τα δικαιώματα τους και την ένταξή τους ισότιμα βάσει αξιών και κανόνων εθνικών και διεθνών συνθηκών.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών είναι παρόν και φέτος στην μεγάλη αυτή ημέρα όπως κάθε χρόνο από το 2002. Στην φετινή δράση θα συμμετάσχουν δεκάδες οργανώσεις μέλη του ΕΦΜ στην Αθήνα, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Πάτρα και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων του ΕΦΜ και τα παραρτήματα του στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα θα μιλήσουν σε δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές αφιερωμένες στην ημέρα αυτή, στη Κρήτη οι μετανάστες και οι αντιρατσιστικές οργανώσεις θα διαδηλώσουν διεκδικώντας τα δικαιώματα τους

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά γραφεία του ΕΦΜ όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το προπαρασκευαστικό συνέδριο του ΕΦΜ που έγινε στις 24-25 Νοέμβριου του 2007.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου, που θα γίνει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007 στις 12.30 το μεσημέρι, στο χώρο του ΕΦΜ , οδός Φερρών 18, πλ. Βικτωρίας στην Αθήνα.

Το κύριο αίτημα του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών είναι η μόνιμη άδεια παραμονής στους μετανάστες για την ουσιαστική ένταξη τους στην Ελλάδα.

Στην συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθεί και το υπόμνημα του ΕΦΜ για την χορήγηση καθεστώτος επί μακρόν διαμένοντος σε υπηκόους τρίτων χωρών και την χορήγηση αδειών διαμονής αόριστης διάρκειας.

Η προκήρυξη της Διεθνούς Ημέρας του Μετανάστη είναι ένα σημαντικό βήμα, που προσφέρει ένα σημείο συσπείρωσης για τον καθένα που ενδιαφέρεται και ασχολείται για την προστασία των μεταναστών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών θεωρεί ότι αυτή η προκήρυξη είναι μία ευκαιρία για να αναγνωριστεί η συμβολή των περίπου 200 εκατομμυρίων μεταναστών στην οικονομία και την ευημερία των χωρών που τους φιλοξενούν , και να προωθηθεί ο σεβασμός των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

*Ολόκληρο το κείμενο της Συνθήκης (στα αγγλικά) θα το βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.inegsee.gr/equal/equal2/nomoi_d_body.htm

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ