Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: παγκόσμια ημέρα για τους μετανάστες,Δε γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε!

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: παγκόσμια ημέρα για τους μετανάστες,Δε γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε!

Η κατάσταση για μας τους μετανάστες δεν έχει αλλάξει καθόλου από τα πρώτα μας χρόνια στην Ελλάδα. Η καθυστέρηση έκδοσης αδειών παραμονής, δηλαδή η ομηρία μας, είναι και θα μείνει το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι και ίσοι αν δεν έχουμε ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα. Ζητάμε άδειες παραμονής για όλους, χωρίς προϋπόθεση τα ένσημα και τα παράβολα.

Τα τελευταία χρόνια η χορήγηση ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα έχει γινει πολυτελεια, το ποσοστό αποδοχής των αιτήσεων ασύλου δεν ξεπερνά το 0,2%! (πολιτικό άσυλο και ανθρωπιστικό καθεστώς). Ζητάμε άσυλο τώρα για όλους τους πρόσφυγες.

Ένας ακήρυχτος πόλεμος στα ευρωπαϊκά σύνορα

• Το 2007 πάνω από 180 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Aιγαίου μέσα στο 2007, δέκα φορές περισσότεροι από το 2006, όπου τα θύματα ήταν μόλις 19. Συνολικά στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2007 έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1500 άνθρωποι!

• Αυτοί οι θάνατοι δεν είναι ατυχήματα, είναι δολοφονίες. Στην 50η επέτειο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (25/3/ 2007) τέθηκε ως βασικός στόχος ο «πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση». Στις 27/3 στα εγκαίνια της FRONTEX, της νέας ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την ασφάλεια των συνόρων, ανακοινώθηκε η δημιουργία βίζας με βιομετρικά χαρακτηριστικά για τον έλεγχο των ξένων εργατών και η λειτουργία ευρωπαϊκού συστήματος επίτηρησης για την παρακολούθηση των συνόρων μέσω δορυφόρων και ραντάρ. Αυτή τη στιγμή η FRONTEX διαθέτει 21 αεροπλάνα, 27 ελικόπτερα και 116 πλοία.

• Τον Σεπτέμβρη του 2007 η Επιτροπή Ατομικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου παρουσιάσε μια κοινοτική οδηγία που προβλέπει φυλάκιση των μεταναστών χωρίς χαρτιά (με σκοπό την έκδοση) για διάστημα έως 18 μηνών και την επιβολή πενταετούς απαγόρευσης επιστροφής σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ