Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Πικετοφορία διαμαρτυρίας από τα παιδιά της «δεύτερης γενιάς μεταναστών» στα Χανιά

Πικετοφορία διαμαρτυρίας από τα παιδιά της «δεύτερης γενιάς μεταναστών» στα Χανιά

Μια εβδομάδα μετά την πετυχημένη εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε το Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Στέκι και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα μέσα από συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στον τοπικό τύπο, μια σημαντική εκδήλωση πικετοφορία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 έξω και μέσα από το δημαρχείο Χανιών.

Την πικετοφορία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης και συμμετείχαν παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, Μετανάστες και Έλληνες μέλη και υποστηρικτές του Φόρουμ Μεταναστών και του Στεκιού Μεταναστών.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους μαζεύτηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Χανίων κρατώντας τις πικέτες πάνω στις οποίες γράφονταν τα αιτήματα των παιδιών και των οικογενειών τους. «Θέλουμε πιστοποιητικό γέννησης-εδώ γεννηθήκαμε», «Γράψτε μας στα δημοτολόγια», «Γεννήθηκα ή μου φαίνεται;» «είμαστε παιδιά κι όχι παιδιά β΄κατηγορίας» ήταν μερικά από τα μηνύματα των παιδιών που γράφονταν στις πικέτες.

Ο κόσμος που σταματούσε για να δει τα παιδιά έπαιρνε το έντυπο υλικό του Φόρουμ καθώς και το φυλλάδιο της «κούνιας» εκφράζοντας την έκπληξή του που το 2008 υπάρχει ακόμη αυτή η διάκριση για τα παιδιά των μεταναστών και επικροτούσε το αίτημα για εγγραφή στα δημοτολόγια και την χορήγηση πιστοποιητικού γέννησης.

Στην συνέχεια τα παιδιά με τις οικογένειες τους και τους Έλληνες και Μετανάστες που ήταν μαζεμένοι, ανέβηκαν στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι δήμαρχοι του νομού Χανίων και διέκοψαν την συνεδρίαση ζητώντας τον λόγο για να παρουσιάσουν το βασικό αίτημα για εγγραφή στα δημοτολόγια και την χορήγηση πιστοποιητικού γέννησης.

Μετά την σύντομη παρουσίαση που έκανε ο Αμπντέλ Oυαχέμπ μετανάστης από την Τυνησία εκ μέρους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, ο Δήμαρχος Χανίων που είναι και πρόεδρος του συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Χανίων, δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα των παιδιών της «δεύτερης γενιάς» στην επόμενη συνεδρίαση του συνδέσμου.

Στην συνέχεια τα παιδιά αποχώρησαν από το δημαρχείο και πραγματοποίησαν πικετοφορία μαζί με τους γονείς τους καθώς κι όλους τους Έλληνες και Μετανάστες υποστηρικτές τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό της αποδοχής που έχουν τα αιτήματα της καμπάνιας ότι όλοι οι παριστάμενοι στην συνεδρίαση των Δημάρχων σχολίαζαν ευνοϊκά τα βασικά αιτήματα των παιδιών και χειροκρότησαν θερμά την παρέμβαση του Αμπντέλ Ουαχέμπ.

Περιμένουμε λοιπόν αυτή η ευνοϊκή υποδοχή να βρει την συνέχειά της με την υιοθέτηση ψηφίσματος καθώς και με την συμπαράταξη όλων των δήμων στο αγώνα που κάνει η καμπάνια μαζί με τα μεταναστευτικά σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς.

Να σημειώσουμε ότι ευνοϊκή στάση έχει εκφράσει ο Δικηγορικός σύλλογος Χανίων καθώς και άλλοι μαζικοί φορείς, κάτι που αντανακλά την καθολική αποδοχή που βρίσκει η καμπάνια στους πολίτες των Χανίων όπως αυτή μεταφέρεται στις συζητήσεις που γίνονται με τα μέλη και τους υποστηριχτές του Στεκιού Μεταναστών και του Φόρουμ Μεταναστών.

Περιμένουμε λοιπόν στο επόμενο διάστημα ευχάριστα νέα από τα Χανιά.

Ο ανταποκριτής της κούνιας στα Χανιά Γιάννης κανάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ