Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγειας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγειας

To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Απριλίου, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από μεταναστευτικές κοινότητες, καθώς επίσης εκπρόσωπος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα που αφορούν στους μετανάστες. Η ατζέντα κινήθηκε στα ακόλουθα ζητήματα:

• «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Υ4α/οικ.85649/27-7-2011 κοινής υπουργικής απόφασης «Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια και Ημερήσιο Νοσήλιο στο Ε.Σ.Υ.»
• Δικαιώματα των ΑΜΕΑ μεταναστευτικής καταγωγής.
• Ανάδειξη του ζητήματος της άσκησης της ιατρικής ειδικότητας στους μη κατέχοντες Ελληνική ιθαγένεια ανεξαρτήτως αν τελείωσαν την ιατρική στην Ελλάδα ή αν έχουν αναγνωριστεί τα πτυχία τους μέσω ΔΙΚΑΤΑΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ ή αν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και αποτελούν παιδιά δεύτερης γενιάς.
• Κοινωνικά Ιατρεία. Υπάρχει η εμπειρία και η διάθεση από κοινότητες/ μέλη του ΕΦΜ. Τα ιατρεία αυτά θα προσπαθούν να καλύψουν τα ΣΚ κυρίως διοτι τότε είναι που οι περισσότεροι έχουν την δυνατότητα να πάνε στα ιατρεία και από την άλλη οι οργανώσεις που κάνουν άριστη δουλειά τα ιατρεία τους είναι κλειστά τα ΣΚ.
• Δράσεις ευαισθητοποίησης σε περιοχές όπως Κυψέλη, Πατήσια . Θα παρέχεται η δυνατότητα παροχής ιατρικών συμβουλών από μετανάστες γιατρούς ώστε να αρθούν ορισμένα στερεότυπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ