Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Όχι άλλα `χάρτινα` καραβάκια, ασφαλές πέρασμα για τους πρόσφυγες!

Όχι άλλα `χάρτινα` καραβάκια, ασφαλές πέρασμα για τους πρόσφυγες!

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα επιλέγει να τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την κακουχία με μια δράση διαφορετική.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 από τις 10 π.μ. - 12 μ., οι μαθητές του σχολείου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών `Alef School` καθώς και παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Welcommon, θα βρίσκονται στην οδό Ελπίδος 13 στην πλ. Βικτωρίας, έξω από το χώρο του Victoria Square Project.

Θα προσπαθήσουμε να πλημμυρίσουμε τον τόπο με μικρά χάρτινα καραβάκια που έχουν φτιάξει τα παιδιά και οι μαθητές μας. Κάθε καραβάκι συμβολίζει έναν από τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να ξεφύγουν από κάποια εμπόλεμη ζώνη και να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Όλοι όσοι θέλουν, περαστικοί, επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι μπορούν να φτιάξουν ένα χάρτινο καραβάκι και να το τοποθετήσουν στον χώρο.

Στο τέλος της δράσης θα κολλήσουμε μερικά από τα χάρτινα καραβάκια σε έναν αυτοσχέδιο καμβά και θα μεταφέρουμε τον `πίνακα` στο χώρο του Welcommon όπου και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τους πάνω από 30000 πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους από το 2000. Το έργο θα παραμείνει στο χώρο του Welcommon για λίγες μέρες.

Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών προσφύγων και ζητάμε ασφαλές πέρασμα για όλους τους πρόσφυγες!

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Victoria Square Project και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Welcommon

Επισκεφτείτε το event στο Facebook

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ