Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Το ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Το ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ 11 π.μ. με 2 μ.μ. στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα εκδήλωση με τίτλο “Το καράβι της ένταξης” για τα παιδιά Μεταναστών, Προσφύγων και Ελλήνων.

Στον υπαίθριο χώρο της Δομής στήθηκε συμβολικά ένα καράβι από παλέτες, έργο του Βασίλη Φακουρέλη, το οποίο εκπρόσωποι και μέλη των μεταναστευτικών κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, μαζί με εθελοντές, πρόσφυγες και τα παιδιά τους, στόλισαν με ευχές και ζωγραφιές.

Ταυτόχρονα στο χώρο στήθηκε η δράση "Πλανόδια Βιβλιοθήκη" από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με βιβλία, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά. Συμμετείχαν, επίσης, εθελοντές από το Κέντρο Φιλοξενίας Welcommon με μουσική και εργαστήρι ζωγραφικής. Τη δράση στήριξε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση στάθηκε αφορμή για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες να συζητήσουν μαζί με τους εκπροσώπους των μεταναστευτικών κοινοτήτων για ουσιαστικά θέματα και ζητήματα που τους απασχολούν.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν γλυκά και χυμοί στα παιδιά και τους γονείς τους, μια ευγενική δωρεά της Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων - Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας.

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών κορυφώνονται στις 18 Δεκεμβρίου 2017, με την κοινοποίηση του βίντεο "Το καράβι της ένταξης" και της δήλωσης του ΕΦΜ, που μπορείτε να διαβάσετε και να παρακολουθήσετε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ