Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Ασφαλές πέρασμα τώρα

Ασφαλές πέρασμα τώρα

Πόσες ζωές ακόμη πρέπει να χαθούν; Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στέλνει ένα μήνυμα μνήμης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου 2018.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα στη Μεσόγειο θάλασσα. Όλοι εμείς, μετανάστες και πρόσφυγες, που καταφέραμε να φτάσουμε ζωντανοί σε ευρωπαϊκό έδαφος, αφιερώνουμε την σημερινή ημέρα μνήμης σε αυτούς τους ανθρώπους, που χάθηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη και να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την κακουχία.

Ζητάμε ασφαλές πέρασμα τώρα. Πόσες ζωές ακόμη πρέπει να χαθούν; Άραγε, πόσες χιλιάδες νεκρών παιδιών, γυναικών και ανδρών, απαιτείται ως αριθμός, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη-μέλη της να λάβουν ανθρώπινα μέτρα για την ασφαλή δίοδο των προσφύγων; Με το πέρασμα των χρόνων, όλα συνηγορούν στο αντίθετο: τα περάσματα κλείνουν και όσα απομένουν δεν είναι ασφαλή. Το γεγονός ότι δεν “βλέπουμε” το αίμα αυτών των νεκρών, δεν σημαίνει ότι δεν διαπράττεται έγκλημα, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών, κατά της ανθρωπότητας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ