Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Χωρίς συμμετοχή των μεταναστών η απόφαση για Ιθαγένεια

Χωρίς συμμετοχή των μεταναστών η απόφαση για Ιθαγένεια

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΔΣ του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για τον αποκλεισμό μεταναστών και προσφύγων από την ακρόαση φορέων για το νέο νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς συμμετοχή των μεταναστών η απόφαση για την Ιθαγένεια

Στην αυριανή ακρόαση φορέων για το νέο νομοσχέδιο της Ιθαγένειας, αποκλείονται οι μετανάστες και πρόσφυγες από τον δημοκρατικό διάλογο. 

Η ακρόαση φορέων της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου περί Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί αύριο με παρουσία δώδεκα φορέων- αφήνοντας εκτός οργανώσεις και φορείς που απαρτίζονται διοικητικά από τους ίδιους τους μετανάστες.

Στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, θεωρούμε ότι η ιθαγένεια αποτελεί κορυφαία διαδικασία στον δρόμο για την ένταξη. Ταυτόχρονα, η συμμετοχή των ίδιων των μεταναστών στον θεσμικό διάλογο είναι απαραίτητο βήμα για τη στήριξη τόσο της κοινωνικής συνοχής όσο και της δημοκρατίας

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αποκλεισμός μας από την ακρόαση της επιτροπής ενισχύει τον θεσμικό ρατσισμό. Η θεσμική συλλογική εκπροσώπηση μεταναστών και προσφύγων, και η θεσμική τους αναγνώριση υπήρξε ανέκαθεν πάγιο αίτημά μας.

Θα  προχωρήσουμε στην έγγραφη κατάθεση των θέσεων και των παρατηρήσεων μάς ώστε να είναι ενήμερα τα μέλη της επιτροπής που θα επανεξετάσουν το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που μας αφορά. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2020


 

Photo by Life Matters from Pexels

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ