20! Συζητάμε για την ιστορία του Φόρουμ, στις 18 Δεκεμβρίου 2022 στην πολυπολιτισμική βιβλιοθήκη We need Books

">
Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

20 Χρόνια Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - 18 Δεκ 2022

20 Χρόνια Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - 18 Δεκ 2022

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2022 βρίσκει το ΕΦΜ να "κλείνει" τα 20! Συζητάμε για την ιστορία του Φόρουμ, στις 18 Δεκεμβρίου 2022 στην πολυπολιτισμική βιβλιοθήκη We need Books

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022

Πολυπολιτισμική Βιβλιοθήκη We need Books

12:00 - 14:00

20 Χρόνια Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών 2002 - 2022

Φέτος, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών “κλείνει” τα 20. Δύο δεκαετίες συνεχούς παρουσίας και εκπροσώπησης των μεταναστευτικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Ελλάδας, είκοσι χρόνια γεμάτα αγώνες και διεκδικήσεις, 20 χρόνια ιστορία.

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00 μαζευόμαστε στην πολυπολιτισμική βιβλιοθήκη We Need Books στην Κυψέλη (Ευβοίας 7, Κυψέλη), για να μοιραστούμε την ιστορία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών μέσα από τα μάτια των ίδιων των μεταναστευτικών κοινοτήτων του σωματείου μας. Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί  από τους ανθρώπους που την έζησαν, πριν χαθεί στο πέρασμα των χρόνων. 

Συμμετέχουν εκπρόσωποι από:

Αλβανική Κοινότητα 

Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο Καύκασος

Ουκρανική Κοινότητα “Γη του Πελαργού”

Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών & Προσφύγων

Ένωση Νιγηριανών Γυναικών

Ένωση Αφρικανών Γυναικών Ελλάδας

Αιγυπτιακή Κοινότητα

Στέγη Σύρων

Κενυάτικη Κοινότητα

Σουδανική Κοινότητα

Κοινότητα της Γκάνας

Αιθιοπική Κοινότητα

Πολιτιστικό Κέντρο Αιθίοψ

Κογκολέζικη Κοινότητα

Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων

Μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook για τις 18/12.


* Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών είναι το μεγαλύτερο δίκτυο - σωματείο μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα. Εδώ και 20 χρόνια, το ΕΦΜ υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων, προωθώντας την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, ενισχύοντας την ατομική και συλλογική τους ευθύνη και συμμετοχή, μέσω της συνεργασίας με θεσμικά όργανα, ΜΚΟ και την κοινωνία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

* H We Need Books είναι η πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη της Αθήνας. Είναι αναγνωστική και δανειστική, με πάνω από 14.000 βιβλία σε 38 γλώσσες, για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένας χώρος συμπεριληπτικός και φιλόξενος που μπορεί μέσα από τα βιβλία, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τα παραμύθια, να ξεναγήσει τους ανθρώπους σε διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, επικυρώνοντας ταυτόχρονα την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί και ως Κοινοτικό Κέντρο, που με δωρεάν δράσεις αποσκοπεί να καλύψει πολιτισμικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ