Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Πάρτε θέση για το μεταναστευτικό

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Πάρτε θέση για το μεταναστευτικό

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιστολή-υπόμνημα που απεστάλη στα κόμματα ενόψει των εθνικών εκλογών 2023:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Πάρτε θέση για το μεταναστευτικό

 

Με αφορμή τις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου 2023, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ζητά από τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σε σημαντικά ζητήματα για το μεταναστευτικό. 

Πάνω από 30 μεταναστευτικές οργανώσεις - μέλη του σωματείου του ΕΦΜ υπέγραψαν και απέστειλαν υπόμνημα* σε κόμματα που θα συμμετάσχουν στις Εθνικές Εκλογές με τα 10 πλέον σημαντικά σημεία / ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και επηρεάζουν τους πάνω από 700.000** μετανάστες που ζουν και εργάζονται σήμερα στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για ανεπίλυτα προβλήματα δεκαετιών, τα οποία εμποδίζουν την ουσιαστική ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, και αποτελούν αγκάθια για την δημοκρατία, την ισότητα και την ισονομία των ανθρώπων.

Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων συνοψίζουν σε 10 σημεία -τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εδώ και δεκαετίες, όπως είναι οι πολύπλοκες διαδικασίες έκδοσης αδειών διαμονής, τα άδικα εισοδηματικά κριτήρια, η έλλειψη συνεργασίας των Ελληνικών προξενείων για την επικύρωση απαραίτητων εγγράφων, η προβληματική διαδικασία πολιτογράφησης, η έλλειψη πληροφόρησης, η απούσα μέριμνα στήριξης για τα παιδιά και τους ενήλικες ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού, η διαιώνιση της παρατυπίας με τις μετανάστριες οι οποίες εργάζονται ως οικιακές βοηθοί, η μη συμπερίληψη και μη εκπροσώπηση της φωνής του μετανάστη και της μετανάστριας στα πεπραγμένα στην Ελληνική κοινωνία.

Ζητάμε από τον πολιτικό κόσμο της χώρας την χάραξη ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς και τη δημιουργία ενός σχεδίου κοινωνικής ένταξης, ως μία πολιτική ανθρωπισμού και ισοπολιτείας. Η διαμόρφωση μιας πολιτικής που προάγει την ένταξη και την ισότητα για τους μετανάστες αποτελεί σημαντικό μέρος της εδραίωσης μιας ισόρροπης και δίκαιης κοινωνίας.

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών 

Αθήνα, Μάιος 2023

* Διαβάστε αναλυτικά την συνημμένη επιστολή-υπόμνημα των 10 σημείων που απεστάλη σε πέντε κόμματα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

** Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου τον Μάρτιο 2023 οι άδειες διαμονής σε ισχύ είναι 757,181

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ