Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συνάντηση με το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου 2024

Συνάντηση με το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου 2024

Διαβάστε παρακάτω σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τις μεταναστευτικές κοινότητες-μέλη του ΕΦΜ:

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, έπειτα από κάλεσμα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους φορείς εκπροσώπησης πολιτών τρίτων χωρών που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο.

Παρούσες ήταν σχεδόν όλες οι οργανώσεις και κοινότητες-μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών που εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα. Συγκεκριμένα, οι παρούσες κοινότητες και οργανώσεις του ΕΦΜ που τοποθετήθηκαν ήταν:
Αιγυπτιακή Κοινότητα
Αλβανική Κοινοτητα
Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων
Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο Καύκασος
Δίκτυο Νέων με Μεταναστευτική Καταγωγή "Ορίζοντες"
Ελληνοσουδανικός Σύνδεσμος Φιλίας
Ενωση Ουκρανικης Διασποράς
Τρεμπίτα και Σύλλογος Ουκρανων Γυναικών 
Ιβοριανή Κοινότητα
Κοινότητα Μπουρούντι
Κοινότητας Σενεγάλη
Κοινότητα Κονγκό
Λέσχη Πακιστανών Δημοσιογράφων Ελλάδος
Νιγηριανή Κοινότητα
Οργάνωση Πηγή
Οργάνωση Νιγηριανών Γυναικών
Σύνδεσμος Αλβανίδων Γυναικών στην Ελλάδα

Παράλληλα, εκ μέρους του ΕΦΜ κατατέθηκε σχετικό Υπόμνημα 2024 που αποτυπώνει τα σημαντικότερα ζητήματα. Σε μια πολύωρη συνάντηση με σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συζητήσαμε για τις καθυστερήσεις στις άδειες διαμονής, την υπουργική απόφαση για τον περιορισμό  των μετακινήσεων εως 31/3/24, τη νέα νομιμοποίηση, τις συντάξεις των μεταναστών, τα προβλήματα Ένταξης, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες, καθώς και άλλα πολλά θέματα που αφορούν τους πάνω από 550.000 ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, ως δευτεροβάθμια οργάνωση - σωματείο, συντόνισε τις τοποθετήσεις εκ μέρους των μεταναστευτικών κοινοτήτων. Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία  άμεσες λύσεις όπως προτάθηκε καθώς και συνέχεια της επικοινωνίας και της συνεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ