Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

Συνάντηση με το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου 2024

Διαβάστε παρακάτω σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τις μεταναστευτικές κοινότητες-μέλη του ΕΦΜ:

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2023 - Ένταξη σε αναμονή

Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του φορέα μας για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου 2023:

Περισσότερα

Κοινή ανακοίνωση - έκκληση: Παιδιά θύματα πολέμου

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση-έκκληση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για τους χιλιάδες θανάτους παιδιών στην Γάζα:

Περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σάμος και Λέσβος εκπέμπουν SOS

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση υπογεγραμμένη από 22 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις παράνομες πρακτικές κράτησης στα ΚΥΤ Σάμου και Λέσβου:

Περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Πάρτε θέση για το μεταναστευτικό

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιστολή-υπόμνημα που απεστάλη στα κόμματα ενόψει των εθνικών εκλογών 2023:

Περισσότερα

20 Χρόνια Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - 18 Δεκ 2022

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2022 βρίσκει το ΕΦΜ να "κλείνει" τα 20! Συζητάμε για την ιστορία του Φόρουμ, στις 18 Δεκεμβρίου 2022 στην πολυπολιτισμική βιβλιοθήκη We need Books

Περισσότερα

Ζούμε μαζί, αλλά είμαστε χώρια - Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2021

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, 18 Δεκεμβρίου 2021:

Περισσότερα

Γιορτάζουμε Μαζί! 11-12 Δεκεμβρίου 2021

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη γιορτάζουμε μαζί! Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου για το Πολυπολιτισμικό φεστιβάλ στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021:

Περισσότερα

Επιστολή - Εμβόλιο για όλους

Διαβάστε πορακάτω την επιστολή προς που στείλαμε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων στο υπουργείο Υγείας. Την δράση υποστηρίζουν 30 οργανώσεις της Κοινωνίας των πολιτών. 

Περισσότερα

Ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην ένταξη

Διαβάστε παρακάτω το κοινό Δελτίο Τύπου οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης για την περικοπή του βοηθήματος σε αιτούντες άσυλο.

Περισσότερα

Διαδικτυακή συζήτηση: Ιστορίες Πολιτογράφησης - μια περιπέτεια...

Με αφορμή τις πρώτες εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για την πολιτογράφηση, την Τρίτη 22 Ιουνίου, 18:00 -20:00, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και το Generation 2.0 RED, πραγματοποιούν διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ιστορίες πολιτογράφησης: Μια περιπέτεια για λίγους/ες».

Περισσότερα

Πολιτογράφηση για λίγους - μέρος 2ο

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών σχετικά με την πρόσφατη υπουργική απόφαση για τα τεκμήρια κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών που αιτούνται την ελληνική ιθαγένεια:

Περισσότερα

Πολιτογράφηση για... λίγους;

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόσφατη νομοθετηση της τράπεζας θεμάτων για τις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση:

Περισσότερα

Στην εποχή του covid-19

Άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη τιμάται φέτος, στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Αυτή τη φορά υπό δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας:

 

Περισσότερα

Συνάντηση με το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής - Υπόμνημα 2020

Μετά από κάλεσμα του ΥΜΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων των μεταναστευτικών κοινοτήτων και τους αρμόδιους του Υπουργείου:

Περισσότερα

Νόμιμοι μεν, χωρίς άδεια διαμονής δε

Διαβάστε το κοινό δελτίο τύπου σε ό,τι αφορά τα άμεσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις άδειες διαμονής:

Περισσότερα

Χωρίς συμμετοχή των μεταναστών η απόφαση για Ιθαγένεια

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΔΣ του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για τον αποκλεισμό μεταναστών και προσφύγων από την ακρόαση φορέων για το νέο νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας:

Περισσότερα

Κάν’ το όπως στην Πορτογαλία

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με αφορμή την επιδημία του Κορονοϊού στην Ελλάδα, και την κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα:

Περισσότερα

Μεταναστευτικό: Πρόβλημα διαχείρισης ή απουσίας σχεδίου ένταξης;

Στιγμιότυπα σχετικά με την συζήτηση "Μεταναστευτικό: Πρόβλημα διαχείρισης ή απουσίας σχεδίου ένταξης;" που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

Περισσότερα

INTEGRA FEST 2019

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 2019 με την φετινή σειρά εκδηλώσεων INTEGRA FEST 2019:

Περισσότερα

Εκκληση για την CAROLA RACKETE

Διαβάστε την κοινή έκκληση 13 ανθρωπιστικών οργανώσεων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την καπετάνισσα Carola Rackete:

Περισσότερα

Νιώθουμε δικαιωμένοι. Μακάρι να μπορούσαμε να τους ψηφίσουμε…

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών - ΕΦΜ, σχετικά με τις Εκλογές του Μαΐου 2019:

Περισσότερα

Κοινή επιστολή - Άμεση κατάργηση ακατάλληλων χώρων κράτησης

Διαβάστε παρακάτω την κοινή επιστολή 15 οργανώσεων την οποία συνυπογράφει και στηρίζει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, και την οποία συνέταξε η οργάνωση Αίτημα, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, σχετικά με τα προβλήματα του συστήματος διοικητικής κράτησης παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Περισσότερα

Σχόλιο επί της Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη, η οποία παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τον Ιανουάριο 2019, παραθέτουμε τα σχόλια του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών επί του σχεδίου.

Περισσότερα

Χαρτογράφηση των μεταναστευτικών κοινοτήτων Μέρος Α

Το πρώτο δείγμα της χαρτογράφησης των μεταναστευτικών κοινοτήτων που πραγματοποίησε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών κατά το χρονικό διάστημα 2017 - 2018, δημοσιοποιήθηκε στην ημερίδα - συζήτηση "Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη", ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 2018.

Περισσότερα

Συζήτηση: Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη

Ο τετραήμερος εορτασμός Integra Fest 2018 έληξε, ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, με την ημερίδα - συζήτηση "Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη".

Περισσότερα

"Ο άλλος δρόμος της ένταξης" στο Σεράφειο

Η πρώτη ημέρα του τετραήμερου Integra Fest 2018 σε φωτογραφίες! 

Περισσότερα

Integra Fest 2018 / Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη

Φέτος, γιορτάζουμε! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 2018, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει το “Integra Fest 2018 – Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη”. Πρόκειται για τετραήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων και δράσεων, με στόχο να προβάλει το έργο των μεταναστευτικών κοινοτήτων & οργανώσεων, καθώς και τις πρακτικές που ακολουθούν για την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Περισσότερα

Ασφαλές πέρασμα τώρα

Πόσες ζωές ακόμη πρέπει να χαθούν; Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στέλνει ένα μήνυμα μνήμης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου 2018.

Περισσότερα

Τοποθέτηση ΕΦΜ στο σχέδιο νόμου Απρίλιος 2018

Ακολουθεί η τοποθέτηση εκπροσώπου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, σχετικά με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την περασμένη εβδομάδα με τροποποιήσεις στον μεταναστευτικό κώδικα Ν.4251/2014.

Περισσότερα

Συνάντηση γνωριμίας με τη Νέα Δημοκρατία

Μετά από πρωτοβουλία του Γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Σταμάτη και της κας Κατερίνας Μάρκου, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Περισσότερα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ vs ΕΝΤΑΞΗ. Πού βρισκόμαστε; Μια συνομιλία με το Υπουργείο.

Στην αρχή του έτους, ως Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής - ΥΜΕΠΟ κ. Γ. Μπαλάφα με πρωτοβουλία του ιδίου. Έκτοτε επιχειρείται “μια συνεχής και συστηματική συνεργασία” μεταξύ μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο ίδιος, αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης. 

Περισσότερα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ξεκινά μια συνεχής σχέση...

"Σήμερα, ξεκινά μια συνεχής σχέση - μια συστηματική συνεργασία..." ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, στην πρώτη μας συνάντηση στα γραφεία του, με πρωτοβουλία του ιδίου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.

Περισσότερα

Το ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργάνωσε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ 11 π.μ. με 2 μ.μ. στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα εκδήλωση με τίτλο “Το καράβι της ένταξης” για τα παιδιά Μεταναστών, Προσφύγων και Ελλήνων.

Περισσότερα

Ένταξη, για εμάς, είναι...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2017

Ένα καράβι συμβολίζει πολλά. Από το ταξίδι προς το άγνωστο μέχρι την ελπίδα για νέους δρόμους και ασφαλείς ορίζοντες. Αφιερώνουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που παλεύουν τόσα χρόνια να σαλπάρουν με το «καράβι της ένταξης» προς το μέλλον τους.

Περισσότερα

Συμμετοχή στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση 2017

To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετανάστευση "The Migration Conference 2017" που πραγματοποιήθηκε, στις 23 - 26 Αυγούστου 2017, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα.

Περισσότερα

#ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ; Ανθρώπινες ιστορίες

Ο Αμπάς από το Ιράκ, η Σαγιάν από τη Συρία και η Ζωή από την Ελλάδα, φανερώνουν μέσα από τις ιστορίες τους, τον αποκλεισμό και την μη ένταξη που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά στην Ελλάδα του 2017. 

 

Περισσότερα

Όχι άλλα `χάρτινα` καραβάκια, ασφαλές πέρασμα για τους πρόσφυγες!

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα επιλέγει να τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την κακουχία με μια δράση διαφορετική.

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκδήλωση με στόχο να προβάλει το έργο των μεταναστευτικών κοινοτήτων, την ενημέρωση της κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα αλλά και για να δώσει τον λόγο στις μεταναστευτικές κοινότητες να συζητήσουν με φορείς και αρμόδιους για θέματα που τις αφορούν. 

Περισσότερα

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγειας

To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Απριλίου, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από μεταναστευτικές κοινότητες, καθώς επίσης εκπρόσωπος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα που αφορούν στους μετανάστες. Η ατζέντα κινήθηκε στα ακόλουθα ζητήματα:

Περισσότερα

ΕΝΤΟΣ/Αθήνα: «Αόρατοι» οι λεγόμενοι μετανάστες δεύτερης γενιάς (Βίντεο)

Γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μεγάλωσαν και σπούδασαν εδώ. Ωστόσο, θεσμικά και εμφανώς υποκριτικά λογίζονται ως μετανάστες. Ακόμη κι αν δεν ταξίδεψαν, οι πιο πολλοί από αυτούς, ποτέ, πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Περισσότερα

«Σκέψου Αλλιώς» στον 9,84

Η ομάδα νέων «Σκέψου Αλλιώς», που δημιουργήθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, φιλοξενήθηκε σήμερα στο studio του Αθήνα 9,84, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Εννιά δέκα» με τον Τάκη Καμπύλη.

Περισσότερα

Moawia Ahmed 2 What are the main problems migrants face in Greece

Περισσότερα

African Immigrants in Greece: Moawia Ahmed Interview

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη 16/12/2014

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων και την PRAKSIS έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ, στο αμφιθέατρο του 9,84 FM (Πειραιώς 100 – Τεχνόπολη Γκάζι) σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση & ο σχολιασμός του νέου κώδικα μετανάστευσης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Download PDF here

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη - 18 December 2014

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών γιόρτασε στις 18 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη όπως ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
6:00 - 8:00 μ.μ.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 9.84
Πειραιώς 100

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτιστικό κέντρο ΚΑΥΚΑΣΟΣ, Πατησίων 81
Ώρα έναρξης 18:00

Περισσότερα

Πικετοφορία διαμαρτυρίας από τα παιδιά της «δεύτερης γενιάς μεταναστών» στα Χανιά

Μια εβδομάδα μετά την πετυχημένη εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε το Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Στέκι και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα μέσα από συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στον τοπικό τύπο, μια σημαντική εκδήλωση πικετοφορία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 έξω και μέσα από το δημαρχείο Χανιών.

Περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στη συνάντηση μετά την αναβληθείσα πορεία στις 5 Απριλίου αποφασίστηκε μια ενημερωτική συνάντηση – εκδήλωση, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και λεπτομέρειες ως προς την τωρινή κατάσταση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών και τι δράσεις θα αναλάβουμε.

Περισσότερα

Πρόγραμμα της Καμπάνιας "Οχι στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ"

Συνάντηση της επιτροπής πρωτοβουλίας "Οχι στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ"

Η συνάντηση θα γίνει στις 5 Μαρτιου 2008, ώρα 19μμ.

Περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: παγκόσμια ημέρα για τους μετανάστες,Δε γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε!

Η κατάσταση για μας τους μετανάστες δεν έχει αλλάξει καθόλου από τα πρώτα μας χρόνια στην Ελλάδα. Η καθυστέρηση έκδοσης αδειών παραμονής, δηλαδή η ομηρία μας, είναι και θα μείνει το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι και ίσοι αν δεν έχουμε ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα. Ζητάμε άδειες παραμονής για όλους, χωρίς προϋπόθεση τα ένσημα και τα παράβολα.

Περισσότερα

Οι δράσεις του ΕΦΜ για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στις 18 Δεκεμβρίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, ηχεί η φωνή των μεταναστών σ όλο τον κόσμο για να πλησιάσουν τις κοινωνίες υποδοχής ζητώντας την υποστήριξη τους για τα δικαιώματα τους και την ένταξή τους ισότιμα βάσει αξιών και κανόνων εθνικών και διεθνών συνθηκών.

Περισσότερα

Το πρώτο προπαρασκευαστικό συνέδριο του Ε.Φ.Μ

Το πρώτο προπαρασκευαστικό συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών έγινε πραγματικότητα στις 23 και 24 Νοεμβρίου του 2007. Η προσέλευση από εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων υπήρξε μεγάλη και δεν ήταν μόνο από οργανώσεις της Αθήνας. Παρόντες στο συνέδριο ήταν εκπρόσωποι από το Βόλο, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά , το Ρέθυμνο και την Καρδίτσα.

Περισσότερα

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απαντά στα ερωτήματα του ΕΦΜ

O κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στα θέματα που έθεσε προς τους υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ το Ελληνικό Forum Μεταναστών με άρθρο στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (21/10/2007) :

Περισσότερα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά στις ερωτήσεις του ΕΦΜ

Προς
Κύριο Αχμέτ Μοαβία
Πρόεδρο του Φόρουμ Μεταναστών
Αγαπητέ κύριε Μοαβία,
Με αφορμή το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας σας παραθέτω τις απαντήσεις μου στα σοβαρά ερωτήματα που ετέθησαν και θα ήθελα για άλλη μια φορά να δεσμευτώ προσωπικά όπως και στο παρελθόν, για την τήρηση όσων έχουμε και μέσα από το πρόγραμμά του κόμματος μας υποσχεθεί για την μεταναστευτική μας πολιτική.

Περισσότερα

Μεταναστευτικές οργανώσεις και Συνδικάτα: μπορούν να σηκώσουν το βάρος της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών;


Δείγμα η δομή του ΕΦΜ στα πλαίσια της Α.Σ.

Ένα από τα μεγάλα παράπονα των εκπροσώπων των μεταναστευτικών οργανώσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι πολλά χρήματα ξοδεύονται μέσω Ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων στο όνομα των μεταναστών χωρίς να υπάρχουν πραγματικά οφέλη για τους ίδιους τους μετανάστες , οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ή απλώς δείγμα για μελέτες.

Περισσότερα

2.000 υπογραφές από την Πάτρα υπέρ των παιδιών των μεταναστών

Η καμπάνια " Όχι στο Ρατσισμό από την Κούνια" πήγε στην Πάτρα Την Πέμπτη 21/06/07 διοργανώθηκε εκδήλωση της καμπάνιας μας, με το σύνθημα «η Καμπάνια Oχι στο Ρατσισμό από Κούνια έρχεται στην Πάτρα». Η εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Πάτρας στην καρδιά της πόλης

Περισσότερα

Δρομολόγιο συνύπαρξης

ΜΙΚΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΕΣ έστειλαν το δικό τους μήνυμα με το τρόλεϊ «14» «Λεωφορείο ο πόθος» το τρόλεϊ 14 της γραμμής Πατήσια - Αμπελόκηποι. Μόνο, που εν αντιθέσει με το ασπρόμαυρο αριστούργημα, το «14» γέμισε χθες από πολύχρωμα πρόσωπα. Πόθος των επιβατών η διεκδίκηση μιας δίκαιης θέσης σε αυτή την κοινωνία για τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας.

Περισσότερα

Είναι επιτακτική ανάγκη να επανεξεταστεί ο μεταναστευτικός νόμος

Η παρέμβαση του Συντονιστή του ΕΦΜ στην συνάντηση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, με εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, καθώς και Ανεξάρτητων Αρχών, για θέματα διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας 20/6/2007 στην Αίγλη Ζαππείου

Περισσότερα

Νότες και μετανάστες στο τρόλεϊ το 14

Μια διαφορετική διαδρομή θα κάνει αύριο, Διεθνή Ημέρα Προσφύγων, το τρόλεϊ της γραμμής 14. Στις στάσεις του θα ανεβαίνουν μόνο μετανάστες και μουσικοί. Μ αυτό το χάπενινγκ, τονίζουν οι διοργανωτές, θέλουν να πληροφορήσουν τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και είκοσι πέντε χρόνια οι μετανάστες.

Περισσότερα

Ενημέρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων

Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ έγινε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007 μια ενημέρωση για τα δικαιώματα των προσφύγων και μίλησε ο Σπύρος Ριζάκος εκ μέρους της οργάνωσης Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων.

Περισσότερα

Εκδήλωση: Ο ρόλος των κοινοτήτων στην κοινωνική ένταξη

Την Κυριακή 6 Μαίου 2007 στο χώρο της Δομής Ενημέρωσης του ΕΦΜ έγινε μία εκδήλωση με αφορμή την γιορτή της Μητέρας στις 13 Μαίου και υπήρξε συζήτηση από εκπρόσωπους των μεταναστευτικών κοινοτήτων μελών του ΕΦΜ για το ρόλο της κοινότητας (μητέρας για κάποιους μετανάστες στην Ελλάδα) στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών .

Περισσότερα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Συκεών (Θεσσαλονίκης) ενέκρινε ψήφισμα για παιδιά των μεταναστών

Στην τελευταία συνεδρίαση του στις 30/4, το Δημοτικό Συμβούλιο Συκεών (Θεσσαλονίκης) ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ


Χανιά 07-03-2007
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κοινοπ.:
1. ΤΕΔΚ Ν.Χανίων
2. κ. Δήμαρχο Χανίων
3. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
4. αρμόδιο Αντιδήμαρχο
5. προϊστάμενο Δημοτολογίου Χανίων
6. προϊστάμενο Υπηρεσίας Αλλοδαπών Δήμου Χανίων

• Τα παιδιά των αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών είναι καταδικασμένα στην καθημερινή ανασφάλεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό , διότι μέχρι σήμερα δεν τους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα να εγγράφονται στα Δημοτολόγια των Δήμων που γεννήθηκαν, με αποτέλεσμα να είναι ξένοι και εδώ και στις χώρες καταγωγής των γονιών τους. Ταυτόχρονα με την ενηλικίωσή τους θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στη χώρα , τη χώρα που γεννήθηκαν δηλαδή! Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες όπου τα παιδιά αυτά αποκτούν την ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Ζητάμε τουλάχιστον την έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως από τα Ληξιαρχεία των Δήμων στους οποίους γεννιούνται τα παιδιά μας. Δηλαδή ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στον ίδιο τόπο.

Περισσότερα

Τα πρακτικά της ημερίδας του Συνηγόρου του Πολίτη σε συνεργασία με την Ολλανδική πρεσβία στις 15/2/2007

Η παρέμβαση του Συντονιστή του ΕΦΜ είναι στη Γ θεματική ενότητα

Περισσότερα

Η συμβουλος του ΕΦΜ Δ. Μάλιου μιλά στην Ελευθεροτυπία

8 Μάρτη Ημέρα της Γυναίκας
«Μετανάστρια, αυτή η αόρατη για την ελληνική πραγματικότητα» 
«Εχω ξεκινήσει από την Αλβανία αλλά δεν έχω φτάσει στην Ελλάδα, με την έννοια ότι δεν είναι εύκολο να αξιοποιήσεις τις δεξιότητές σου». "Ηταν πολύ συγκινητικό και ταυτόχρονα πολύ βαρύ βίωμα. Γιατί ήμουν δασκάλα, πονούσα πολύ αυτά τα παιδιά που έχουν μια σκληρή ζωή και μετά οι μαθητές σου είναι εδώ δίπλα, αλλά εσύ είσαι έξω. Ομως σαν μητέρα και σαν δασκάλα θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Ελληνες δασκάλους, γιατί παρ όλο που δεν είχαν εξειδικευμένα προγράμματα ασχολήθηκαν με φροντίδα με τα παιδιά των αλλοδαπών. Πολλές φορές μπορεί να σε κοιτάξουν στραβά στο δρόμο, αλλά δεν σε νοιάζει, γιατί σε γεμίζει περηφάνια που τα παιδιά σου προχωράνε".

Περισσότερα

Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αγαπητοί φίλοι, Σας υπενθυμίζουμε την αυριανή εκδήλωση (10 Μαρτίου) του Πανελλαδικού Δικτύου Ελλήνων Μεταναστριών και της Συμμαχίας στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στις 18.00 -20.00! Επισυνάπτεται η πρόσκληση. Σας ευχαριστώ Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Καρολίνα Κάνλιφ

Περισσότερα

Ο δήμος Ν. Ιωνίας Μαγνησίας: ομόφωνο ψήφισμα για τα παιδιά των μεταναστών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για το πρόβλημα των παιδιών των αλλοδαπών οικονομικών μεταναοτών που γεννιoύvται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, με αφορμή επιστολή μαθήτριας αλβανικής καταγωγής που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Θεσσαλία".

Περισσότερα

Υπόμνημα στο Υπ. Δ. Τ. για τους πρόσφυγες

Το υπόμνημα των οργανώσεων κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης 5-2-2007 με πρωτοβουλία της Υπατης Αρμνοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 7/2/07

Περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Με την υποστήριξη μεταναστευτικών και αντιρατριστικών οργανώσεων

Περισσότερα

Ε.Ε.Δ.Α.: «Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Αποκλεισμού των Μεταναστών»

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη συνεδρίαση της 30.1.2007 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Αποκλεισμού των Μεταναστών»

Περισσότερα

Η Συμμαχίας Ενάντια στη Φτώχεια υποστηρίζει το αίτημα του ΕΦΜ

Προς τα Μέλη
Της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  Της ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                                                          Του ΠΑΣΟΚ
                                                          Του ΣΥΡΙΖΑ
                                                          Του ΚΚΕ

Περισσότερα

Επείγουσα Πρόσκληση

Γενικής Συνέλευσης από την Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια

Περισσότερα

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη έσπασε κάθε ρεκόρ

Φέτος ο εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη έσπασε κάθε ρεκόρ από πλευράς αριθμού εκδηλώσεων, συμμετοχής, ποιότητας και ουσιαστικής πολιτικής δράσης υπέρ των δικαιώματων των μεταναστών.

Περισσότερα

Τι είναι το ράδιο 18-12;

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη (18-12-2006)

Περισσότερα

Καμπάνια «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια»!

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για  όλα τα παιδιά που γεννιούνται και ζουν στην Ελλάδα! 

Πιστοποιητικό γέννησης και εγγραφή στα δημοτολόγια για τα παιδιά των μεταναστών/τριών!

Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΦΜΘ και ΑΠ

Περισσότερα

Συνάντηση της επιτροπής για το πιστοποιητικό γέννησης

Περισσότερα

Σχόλια και προτάσεις του ΕΦΜ στην τροποποίηση του 3386/2005

Σχόλια και προτάσεις του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στην "Τροποποίηση του Ν. 3386/2005 Είσοδος, Διαμονή και Κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικαράτεια"

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στη ημερίδα του Αρκαδικού Κέντρου

Περισσότερα

Οι θέσεις του ΕΦΜ σχετικά με τη νομιμοποίηση που παρέχει ο Ν.3386/2005

Περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κινητοποίηση για πιστοποιητικό γέννησης

των παιδιών των μεταναστών/τριών, που γεννιούνται στην Ελλάδα

Περισσότερα

Η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει αποτελεσματικόκαι πετυχημένο μοντέλο κοινωνικής ένταξης

Σε σύντομη επίσκεψη που έκανα τον περασμένο μήνα στην Ολλανδία έμεινα τρεις μέρες στο σπίτι ενός μετανάστη στη Χάγη. Το σπίτι αυτό ήταν πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Σ’ αυτό το διάστημα πήγαινα καθημερινά με τον φίλο μου στα διάφορα κοντινά μαγαζιά για ψώνια τις καθημερινές του ανάγκες.

Περισσότερα

Παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη

Ράδιο 18-12 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας του μετανάστη.

Περισσότερα

Το ΕΦΜ στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Διαπολιτισμική εκπαίδευση - Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα»

Ο συντονιστής του ΕΦΜ Μοαβία Αχμέτ συμμετείχε στις εργασίες του 9ο Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαπολιτισμική εκπαίδευση - Ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα».

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ