Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Πορεία διαμαρτυρίας των μεταναστών μικροπωλητών

Πορεία διαμαρτυρίας των μεταναστών μικροπωλητών

Με την υποστήριξη του ΕΦΜ οι μετανάστες μικροπωλητές πραγματοποιούν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006 πορεία διαμαρτυρίας στο Υπ. Εμπορείου. Η Πρωτοβούλια Μεταναστών Μικροπωλητών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανεργία & ρατσισμό για τους μετανάστες μικροπωλητές & πλάτες στα «καρτέλ» > αυτό είναι το υπουργείο εμπορίου

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Θέλουμε τα δικαιώματα μας!

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πέμπτη 2 Νοέμβρη, 10.30 πμ, Πειραιώς και Γερανίου Εμείς οι 100 οικογένειες των νόμιμων μεταναστών μικροπωλητών συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Για να καταργηθεί η ρατσιστική νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Εμπορίου που μας πέταξε έξω από τις λαϊκές αγορές γιατί δεν ανταποκρινόμαστε στην προϋπόθεση της ελληνικής υπηκοότητας. Μια ρύθμιση που δέχθηκε την κριτική όλων των αντιρατσιστικών οργανώσεων, αριστερών κομμάτων, συνδικαλιστών, κοινοτήτων μεταναστών, και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και το υπ. Εμπορίου χτυπούν εμάς τους «μικρούς», κάνουν τα στραβά μάτια στα καρτέλ και στους «κουμπάρους». Εμείς δεν είμαστε ούτε καρτέλ ούτε «κουμπάροι». Είμαστε νόμιμοι μετανάστες που εργαζόμασταν στις λαϊκές αγορές με νόμιμες άδειες χρόνια τώρα. Στηρίξαμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας πάνω σε νόμιμη, αλλά και δύσκολη εργασία κάτω κι από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σήμερα –μετά τη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. εμπορίου- οι δημοτικές αρχές απορρίπτουν την ανανέωση των αδειών μας, για να ασκήσουμε οπουδήποτε στην επικράτεια τους το επάγγελμα μας. Κι εμείς αδυνατούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας γιατί η διαφορετική υπηκοότητα μας γίνεται διαβατήριο για ρατσισμό και ανεργία.

Το προηγούμενο διάστημα με χιλιάδες υπογραφές υποστήριξης έλληνες εργαζόμενοι και νεολαίοι μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους. Συνεχίζουμε να την έχουμε ανάγκη.

Ο αγώνας μας είναι μέρος ενός συνολικότερου κινήματος για ισότητα εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μεταναστών και ελλήνων εργαζομένων. Μας εμπνέουν τόσο οι αγώνες των μεταναστών διεθνώς από την Γαλλία ως τις ΗΠΑ, όσο και οι πλούσιες παραδόσεις των ελλήνων εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να μας δώσουν πίσω τις άδειες μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το σεβασμό στα δικαιώματα μας.

Την πορεία καλούν: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ, Y.R.E. (Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη), ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Ελληνοσουδανικός Σύλλογος Φιλίας, Κοινότητα της Μολδαβίας, Παναφρικανική Ένωση, ΚΑΣΑΠΙ ένωση Φιλλιπινέζων, Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών, Ένωση Αιγυπτίων Εργαζομένων, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων, Κοινότητα του Κονγκό, Πακιστανική κοινότητα, Βουλγαρική Κοινότητα, Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Νιγηριανών Γυναικών, Νιγηριανή Κοινότητα, κοινότητα της Τανζανίας, Ένωση Αιθιόπων Εργαζομένων, Αιθιοπική Κοινότητα, Κοινότητα του Μπαγκλαντές, Ουκρανική κοινότητα, Επιμορφωτικός Σύλλογος Σύριων Κούρδων, Κοινότητα Μαρόκο, Ινδική Κοινότητα, Κοινότητα Κένυας, Σύλλογος Σουδανών Γυναικών, Σύλλογος Νούβιων, Κοινότητα του Αφγανιστάν, Κοινότητα της Γουινέας, Κοινότητα Γκάμπιας, Κοινότητα της Λιβύης, Κοινότητα της Σιέρα Λεόνε, Γυναίκες του Αφγανιστάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ