Μια μπάλα κατά των διακρίσεων" στα πλαίσια των εβδομάδων ποδοσφαίρου #FootballPeople του δικτύου FARE, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.

">
Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Μια μπάλα κατά των διακρίσεων

Μια μπάλα κατά των διακρίσεων

Στιγμές από την εκδήλωση "Μια μπάλα κατά των διακρίσεων" στα πλαίσια των εβδομάδων ποδοσφαίρου #FootballPeople του δικτύου FARE, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετέχει στις δράσεις ποδοσφαίρου κατά των διακρίσεων του δικτύου FARE, #FootballPeople weeks. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου των φετινών δράσεων:

Μια μπάλα κατά των διακρίσεων 
- A ball against Discrimination -

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 / 10:30 - 13:30

Σεράφειο δήμου Αθηναίων 

Πως σχετίζεται το ποδόσφαιρο με τις γυναίκες, την πάλη κατά των διακρίσεων και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών; Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την απάντηση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Hestia FC, την πρώτη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα προσφύγων και μεταναστριών, στο πλαίσιο των δράσεων #FootballPeople weeks 2019, του διεθνούς δικτύου FARE. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Οι εβδομάδες ποδοσφαίρου κατά των διακρίσεων #FootballPeople weeks, είναι μια παγκόσμια καμπάνια του δικτύου FARE Network, που γιορτάζει την διαφορετικότητα στο ποδόσφαιρο. Για δύο εβδομάδες από τις 10 έως τις 24 Οκτωβρίου 2019, πάνω από 150,000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε περισσότερες από 2,000 εκδηλώσεις σε πάνω από 60 χώρες παγκοσμίως, με σκοπό να αναδείξουν την θετική κοινωνική αλλαγή μέσω του ποδοσφαίρου.

Με τίτλο “Μια μπάλα κατά των διακρίσεων” (A ball against discrimination) θα ξεκινήσουμε μία συζήτηση από τις 10.30 π.μ. έως 12 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων, μιλώντας γύρω από δύο θεματικούς άξονες:
- Αθλητισμός και Μεταναστευτικές κοινότητες: Η κοινωνική ένταξη μέσα από το ποδόσφαιρο
- Καλές πρακτικές ενδυνάμωσης γυναικών μέσω του αθλητισμού: το παράδειγμα της Hestia FC, της πρώτης ποδοσφαιρικής γυναικείας ομάδας στην Ελλάδα αποτελούμενη από πρόσφυγες και μετανάστριες.

Οι καλεσμένοι θα αφηγηθούν προσωπικές ιστορίες καλής πρακτικής και ενδυνάμωσης και θα δοθεί η ευκαιρία να ανοίξει ένας διάλογος σχετικά με το ποδόσφαιρο και την συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.30 - 10.40 Εγγραφές - Προσέλευση

10.40 - 11.00 / Αθλητισμός και Μεταναστευτικές κοινότητες:
Η κοινωνική ένταξη μέσα από το ποδόσφαιρο

Άντλα Σασάτη - Διευθύντρια του γραφείου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Cyril Mangan - Υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ομάδας της κοινότητας του Καμερούν

11 - 11.30 / Καλές πρακτικές ενδυνάμωσης γυναικών μέσω του αθλητισμού: το παράδειγμα της Hestia FC, της πρώτης ποδοσφαιρικής γυναικείας ομάδας στην Ελλάδα αποτελούμενη από πρόσφυγες και μετανάστριες.

Κατερίνα Σάλτα - Sport for Protection Program Manager, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Συνιδρύτρια Hestia FC

Davood Ebrahimi - Assistant Football Coach

Shakiba Saaedi, Παίκτρια της Hestia FC

Zeinab (Shadi) Shadab Shoar, Παίκτρια της Hestia FC

11.30 - 12 / Ανοιχτή συζήτηση

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρηγόπουλος.

-----------

Θα ακολουθήσει αθλητικό παιχνίδι - εργαστήριο “Τα παιδιά παίζουν μπάλα”, από 12:30 έως 13:30, στα γήπεδα μπάσκετ του Σεράφειου. Μαζί με τις αθλήτριες την Hestia FC, παιδιά ηλικίας 5-10 χρόνων θα παίξουν μπάλα, σπάζοντας τα στερεότυπα.

Είσοδος ελεύθερη / Για την συμμετοχή των παιδιών στο αθλητικό παιχνίδι είναι απαραίτητη η προεγγραφή έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, με αποστολή μηνύματος στο email greekforumofmigrants@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 210-8831620).

Διοργάνωση:
Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Hestia FC

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη)

Εκδήλωση στο facebook, πατήστε εδώ: FACEBOOK EVENT

-----------

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την εκδήλωση "Μια μπάλα κατά των διακρίσεων":

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ