Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2020

Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2020

Για έκτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών προσκαλεί στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων, ανήμερα την παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού:

Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων), στις 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 6η συνεχή χρονιά, καλεί όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Εκπρόσωποι από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην χώρα μας ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Οροθετικοί, Ηλικιωμένοι, Χρήστες Ψυχοδραστικών Ουσιών, Ψυχικά ασθενείς, Θρησκευτικές ομάδες, κ.ά., ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε τον Περίπατο κατά των Διακρίσεων #WAD2020, βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

  • Σημείο συγκέντρωσης: Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, στις 12:00 μ.μ., στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (σταθμός Σύνταγμα) και βαδίζουμε μαζί προς τα Προπύλαια (σταθμός Πανεπιστήμιο), όπου θα γίνει η απονομή του επάθλου.

  • Η λήξη του Περιπάτου, όπως κάθε χρόνο, σηματοδοτείται με την απονομή του επάθλου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ - Τζανέτος Αντύπας 2020 σε μία οργάνωση/φορέα ή άνθρωπο για την προσφορά του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φέτος, η οργανωτική επιτροπή του Περιπάτου αποφάσισε να απονείμει το έπαθλο στην Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας - ΕΦΕ για την προσφορά και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθημερινά με το έργο τους, συμβάλλοντας ενάντια στην ρατσιστική βία, στις διακρίσεις προς υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους. 

    Η απονομή του βραβείου-σκυτάλη καθιερώθηκε από το 2017 στη μνήμη του ακτιβιστή και ιδρυτή της οργάνωσης PRAKSIS, Τζανέτου Αντύπα. Κάθε χρόνο, παραλαμβάνει την σκυτάλη μία οργάνωση/φορέας για την προσφορά του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H Οργανωτική Επιτροπή του Περιπάτου για το 2020 απαρτίζεται από:

  • Δίκτυο Καταγραφής περιστατικών Ρατσιστικής Βίας (RVRN) 

  • Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (ΕΦΜ -Σωματείο 40 Μεταναστευτικών Κοινοτήτων)

  • Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑΠ)

  • PRAKSIS

  • Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

  • HumanRights360o

 

 

 

 

 

   

 

 Σύντομα, νεότερα με τις συμμετοχές των φορέων και οργανώσεων του φετινού Περιπάτου.


 

Ακολουθήστε την εκδήλωση στο Facebook, πατώντας εδώ.

Διαβάστε για τον περσινό Περίπατο κατά των Διακρίσεων 2019

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ