Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Παρουσία του Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκη στο 29ο συνέδριο του ΕΚΘ

Παρουσία του Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκη στο 29ο συνέδριο του ΕΚΘ

προς το 29ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ερχόμαστε σε αυτή τη σημαντική συνάντηση των εκπροσωπών του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, σαν κομμάτι του αυτού του κινήματος, και μάλιστα αν αναφερόμαστε στις συνθήκες εργασίες και το καθεστώς στον οποίο βρισκόμαστε, είμαστε το κομμάτι που περνάει τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Πρώτα από όλα οι περισσότεροι από μας είναι θύματα τις ανασφάλιστης εργασίας, της ανεργίας, των ατυχημάτων στο χώρο εργασία κ.τ.λ.

α) Η κύρια αιτία για αυτό είναι η κατάσταση ομηρίας και η πολιτική του αποκλεισμού που ακολουθεί το ίδιο το κράτος σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.
β) Δευτερεύον, είναι οτι μέχρι τώρα ο μετανάστης λειτουργούσε περισσότερα ατομικά, έχοντας άλλες προτεραιότητες, με την έννοια ο τι θεωρούσε τον εαυτό του περαστικός εδώ στην Ελλάδα, και δεν σκεφτόταν για μεγάλα και σημαντικά ζητήματα οπός η Ασφάλιση, Σύνταξη, Ειδίκευση στην Εργασία και αλλά.
γ) Τώρα όμως που πέρασε πολύς καιρός και οι περισσότεροι από μας το βλέπουν καθαρά πως ανήκουν και θα συνεχίζουν τη ζωή τους εδώ, πρέπει να ενταχθούμε στο εργατικό κίνημα και στην επίσημη εκπροσώπηση του συνδικαλισμού στη πόλη μας, σε όλη την Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό κίνημα.
δ) Η διάσπαση του εργατικού κινήματος δεν είναι σίγουρα στο όφελος μας, και στο πλαίσιο της προσέγγισης των μεταναστών εργαζόμενων στο κίνημα το Εργατικό Κέντρο θα πρέπει να είναι το όργανο που θα αναλάβει το καθήκον να πλησιάζει τους μετανάστες και να τους φέρει πιο κοντά στη συνδικαλιστική δράση.

Είναι βέβαια γνωστό από όλους ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει βήματα θετικά από ΓΣΣΕ-ΕΚΘ σε σχέση με το θέμα της νομιμοποίησης των μεταναστών, στέκι μεταναστών, σχολείο μεταναστών κτλ .

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

1) Η νομιμοποίηση των μεταναστών να είναι διαρκώς, ένας βασικός στόχος του Ε.Κ.Θ και του επίσημου συνδικαλισμού, κάνοντας προτάσεις στη κυβερνήσει για αυτό το ζήτημα ιδιαίτερα τώρα που είναι επίκαιρο θέμα η τροποποίηση του μεταναστευτικού νόμου. Επίσης και ο ρόλος του Ε.ΚΘ σε αντιρατσιστικές παρεμβάσεις να είναι πιο σημαντικός.
2) Σε σχέση με τη Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων, είναι σημαντικό να στελεχωθεί καλύτερα και να συμμετέχουν σε αυτό το όργανο οι ίδιοι οι μετανάστες εργαζόμενοι σε μια πρακτική συνεργασία με τους νομικούς και το Δ.Σ του Ε.Κ.Θ, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια ,επίσης να χρησιμεύει και σαν μια πραγματική γέφυρα προς τους μετανάστες και τα προβλήματα τους.
3) Θετικό θα είναι και στήριξη και προβολή του προβληματισμού μας από το Ε.Κ.Θ, έχοντας υπ΄ όψιν ο τι εμείς οι μετανάστες εργάτες αποτελούμε το πιο σημαντικό κομμάτι της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και όχι μόνο. Δεν ήρθαμε οργανωμένοι από κάπου για να πάρουμε τις δουλείες, όχι, είμαστε όλοι μαζί θύματα των πολέμων, δικτατορικών καθεστώτων, της ανέχειας, του κεφαλαίου της παγκοσμιοποίησης, και για αυτό το λόγο πρέπει να παλέψουμε μαζί ενωμένοι χωρίς διακρίσεις.

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 51
emfoth@gmail.com
Τηλέφωνο : 6931 929349

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ