Μαζί για την Ισότητα

">
Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Δράσεις της Συμμαχίας ενάντια στη φτώχεια

Δράσεις της Συμμαχίας ενάντια στη φτώχεια

Μαζί για την Ισότητα

Πρακτικά Συντονιστικής Επιτροπής 14 Φεβρουαρίου 2007

Παρευρέθηκαν:

ActionAid Hellas: Kim Trathen
Αντιγόνη: Νάσος Θεωδορίδης
Βιόσφαιρα: Γιώργος Γιαννάτος
Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών: Δήμητρα Μάλλιου
Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών: Frederic Tshibadi
ΚΕΔΗΝΟΣΥΝΕ: Γιώργος Παπούλιας
One Earth: Ναυσικά Θεοτοκά, Καρολίνα Κάνλιφ
Τανζανική Κοινότητα Ελλάδος: Irene Thave
Ένωση Αφρικανών Γυναικών: Hawa Sankoh, Lauretta Macauley

Θέματα που συζητήθηκαν:

1. Συντονιστής της Επιτροπής: Η One Earth προσφέρθηκε να αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή της Επιτροπής. Τα παρόντα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν και αποφασίστηκε να εκτελέσει αυτόν τον ρόλο η One Earth έως το τέλος του 2007. 

2. Υποθεχτήκαμε την ActionAid Hellas ως επίσημο πλέον μέλος της Συμμαχίας και επίσης ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

3. Σχετικά με τις δραστηριότητες για τις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:
Ι. Έγινε πρόταση να σταλεί σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα ένα σποτάκι διάρκειας 1 λεπτού περίπου το οποίο θα θίγει το θέμα γυναίκα και φτώχεια. Η One Earth παρουσίασε ένα demo και στη συνέχεια έγινε συζήτηση σχετικά με το τελικό περιεχόμενο, τη μουσική, τις φωνές κτλ. (Το σποτάκι θα σας σταλεί όταν είναι έτοιμο). Ο Γιώργος Γιαννάτος σε συνεργασία με την One Earth θα αναλάβουν την ηχογράφηση κτλ. Η One Earth θα αναλάβει την τηλεφωνική επικοινωνία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και την αποστολή του ηχητικού υλικού μέσω e-mail.
ΙΙ. Υπήρξαν άλλες δύο συγκεκριμένες προτάσεις για ραδιόφωνο:
(α) Ο Γιώργος Παπούλιας πρότεινε να οργανώσουμε συζήτηση/παρουσίαση των θεμάτων της Συμμαχίας σχετικά με την ημέρα αυτή στο mila-elefthera.gr.
(β) Η Kim Trathen μας πληροφόρησε ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε άλλη μια συζήτηση/παρουσίαση στο Athens International Radio – συγκεκριμένα η ιδέα είναι να πάει προσκεκλημένη σε εκπομπή μια γυναίκα μετανάστρια από την Αφρική και να παρουσιάσει την προσωπική της ιστορία ενώ παράλληλα θα γίνεται μνεία στα θέματα της Συμμαχίας. Η Hawa Sankoh ανέλαβε να βρει μια γυναίκα που θα επιθυμούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια εκπομπή.
ΙΙΙ. Αποφασίστηκε να γίνει αποστολή ενός Δελτίο Τύπου της Συμμαχίας. Η One Earth ανέλαβε να το συντάξει και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει ώστε να σχολιαστεί, εγκριθεί κτλ. Η ιδέα είναι κάθε οργάνωση να αναλάβει από μόνη της να στείλει το ΔΤ ως μέλος της Συμμαχίας και να προωθηθεί όπου υπάρχουν καλές επαφές με ΜΜΕ. 
IV. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και η Ένωση Αφρικανών Γυναικών πρότειναν να οργανωθεί στις 8 Μαρτίου εκδήλωση βραδυά για την γυναίκα, στην οποία θα προσκεκληθούν και γυναικείες οργανώσεις που έχουν έδρα στην Αθήνα. Προτάθηκε να μοιραστεί στους καλεσμένους δήλωση της Συμμαχίας με θέμα γυναίκα και φτώχεια. Επίσης ένα κομμάτι της βραδυάς θα μπορούσε να αφιερωθεί σε αφηγήσεις/δηλώσεις/τραγούδι!? Καλό θα ήταν μάλλον να αναφερθεί η εκδήλωση στο ΔΤ της Συμμαχίας για της 8 Μαρτίου. Την οργάνωση της εκδήλωσεις ανέλαβαν η Δήμητρα Μάλλιου, η Lauretta Macauley και η Καρολίνα Κάνλιφ.

4. Σχετικά με τις επισκέψεις της Συμμαχίας στις κοινότητες μεταναστών, ο Μοαβίας Αχμέτ ανέλαβε να οργανώσει επισκέψεις στις πέντε πιο μεγάλες και οργανωμένες αφρικάνικες κοινότητες, οι οποίες θα λάβουν μέρος μετά τις 8 Μαρτίου. Για τις επισκέψεις αυτές θα πρέπει να ετοιμάσουμε μια σύντομη παρουσίαση της Συμμαχίας και των στόχων της (ελληνικά και αγγλικά) και να κάνουμε φωτοτυπίες του κειμένου ώστε να το μοιράσουμε στα μέλη των κοινοτήτων.    

5. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα είναι σε επικοινωνία την επόμενη εβδομάδα και αν προκύψει ανάγκη θα ξαναγίνει συνάντηση για τον καλύτερο συντονισμό δράσεων.  

Σημείωση: Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης του GCAP πήρε παράταση οπότε η τελική απόφαση θα βγει τέλη Μαρτίου και όχι τέλη Φεβρουαρίου.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή

Καρολίνα Κάνλιφ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ