Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Διαδηλώνουμε ενάντια στην Ευρώπη - Φρούριο

Διαδηλώνουμε ενάντια στην Ευρώπη - Φρούριο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Αθήνα
30 Μάη - 1 Ιούνη
- ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ

- 5.00 μ.μ. διαδήλωση
- 7.00 μ.μ. αντιρατσιστική συναυλία

Οι Διευθυντές Μετανάστευσης και Ασύλου από 32 ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Μετανάστευση, που θα γίνει στην Αθήνα από Τετάρτη 30 Μάη ως Παρασκευή 1 Ιούνη. Από την ελληνική κυβέρνηση θα συμμετέχει το Υπουργείο Εσωτερικών και το ΙΜΕΠΟ (Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής).
Και ποια θα είναι η ατζέντα τους; Μήπως τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων ή των παιδιών μας και των επερχόμενων γενιών; Θα πουν κάτι για τους χωρίς χαρτιά και για τους νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα του «πολέμου» της φύλαξης των συνόρων; Θα αποφασίσουν μέτρα ενάντια στο ρατσισμό, την κρατική καταστολή ή την υπερεκμετάλλευση; Θα ανακοινώσουν μέτρα υπέρ της ισότητας δικαιωμάτων των ντόπιων και των αλλοδαπών κατοίκων της Ε.Ε.;

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ!
Η Ευρώπη φρούριο είναι το δικό τους δημιούργημα. Και αυτό θα υπερασπίσουν. Με «φράχτες» που υψώνουν στα σύνορα της Ε.Ε., αλλά και στο εσωτερικό της κάθε Ευρωπαϊκής κοινωνίας. Γι αυτό και εμείς τους λέμε: κάθε φορά που θα αποφασίζετε για μας χωρίς εμάς, θα μας βρίσκετε μπροστά σας! Μετανάστες και πρόσφυγες όλων των γενιών, μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους, συμμαθητές και συμφοιτητές μας που αγωνίζονται για δικαιώματα. Δεν θα αφήσουμε οι θυσίες μας να πάνε χαμένες!

Όλοι μας, μετανάστες, μετανάστριες, πρόσφυγες, χωρίς χαρτιά, τα παιδιά μας να είμαστε εκεί. Στην διαδήλωση της Πέμπτης 31ης Μάη (5.00μμ, Ομόνοια) και στην αντιρατσιστική συναυλία με μεταναστευτικά συγκροτήματα που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της διαδήλωσης.

Να απαιτήσουμε:
• Όχι στις απελάσεις και τις δολοφονίες στα σύνορα της Ε.Ε.
• Άσυλο στους πρόσφυγες
• Χαρτιά για όλους τους μετανάστες που ζουν στην Ε.Ε.
• Δικαίωμα υπηκοότητας σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται σε χώρα μέλους της Ε.Ε.
• Άδειες παραμονής μακράς διάρκειας, μετά την πάροδο 5 χρόνων, με τις ελάχιστες προϋποθέσεις.
• Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Την πορεία καλούν:

ΓΣΕΕ *ΑΔΕΔΥ *Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών *Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ *Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE *Ένωση Αφρικανών Γυναικών *Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών *Πρωτοβουλία Μεταναστών Μικροπωλητών *Καμπάνια «Όχι στο Ρατσισμό από την κούνια» *Σύλλογος της Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα *KASAPI-Φιλιππίνες *Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών *Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα *Κέντρο "Αντιγόνη" *Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων *Ένωση Αιγυπτίων Εργαζομένων *Φοιτητές-τριες ενάντια στο σύστημα *Μαθητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα *Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα *Προοδευτική Δημοτική Συμπαράταξη Βύρωνα *Διεθνιστική Εργατική Αριστερά *Ξεκίνημα *ΟΚΔΕ-Σπάρτακος *Νεολαία ΣΥΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ