Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συμμετοχή στο πρόγραμμα UNINTEGRA Project

Συμμετοχή στο πρόγραμμα UNINTEGRA Project

Από τον Ιανουάριο του 2018, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνεργάζεται με το Καταλανικό Ίδρυμα ACSAR στο πλαίσιο του προγράμματος UNINTEGRA Project, ενός έργου που αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε από μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία στα πλαίσια του προγράμματος AMIF.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (NKUA) και το Ίδρυμα ACSAR καθοδηγούν τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στην Ελλάδα για την υποστήριξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.

Οι δράσεις στην Ελλάδα έχουν δύο κύριους στόχους: να παρέχουν στους επαγγελματίες που εργάζονται με πρόσφυγες νέα εργαλεία και πόρους για να διεκπεραιώνουν το έργο τους, διευκολύνοντας νέους τρόπους παρέμβασης και εστιάζοντας ιδιαίτερα στις ανάγκες που εντοπίζονται στους πρόσφυγες. Επιπλέον, την ενδυνάμωση και την ένταξη των προσφύγων προκειμένου να επιστρέψουν σε μια "κανονική" και αυτόνομη ζωή.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, οι κύριες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα είναι Συνέδρια, Εργαστήρια, Κατάρτιση προσωπικού και ο σχεδιασμός μιας εφαρμογής APP για το κινητό τηλέφωνο.

Το σχετικό μέρος αυτού του έργου συνίσταται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά, App4Refs, δεδομένου ότι για τους πρόσφυγες, το κινητό τους τηλέφωνο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά.

Τους επιτρέπει να μάθουν, να διατηρούν επαφή με τους γνωστούς τους και να περιηγούνται σε μια άγνωστη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνεργάζεται για τη δημιουργία της εφαρμογής, πραγματοποιώντας μια τοπική συλλογή πληροφοριών, χάρη στην εμπειρία της με την λειτουργία του γραφείου πληροφοριών (info DESK).

Επιπλέον, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συντονίζει μια ομάδα μελέτης «Φωνή των προσφύγων» (Refugee`s Voice) που απαρτίζεται από τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες κατοίκους της Αθήνας στη δημιουργία ενός σχεδίου εργασίας που εστιάζεται στα πρωτόκολλα και διαδικασίες υποδοχής και προσοχής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Τόσο η εφαρμογή App όσο και τα αποτελέσματα από την ομάδα Refugee`s Voice θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης - συνεδρίου στην Αθήνα τον Ιούνιο 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ