ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

">
Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

H καινούρια νομοθεσία για την νομιμοποίηση των μεταναστών ή την ανανέωση της άδειας παραμονής πιο πολύ μας δημιουργεί παρά μας λύνει τα προβλήματα .Η νομοθεσία που «προσφέρει» η κυβέρνηση για την Αόριστη Άδεια Παραμονής ή Μακράν Διαρκείας με σχεδόν άπιαστες προϋποθέσεις είναι ένα άπιαστο όνειρο για μας που κανείς δεν μπορεί να την διεκδικήσει. Ενώ στην υπάρχουσα  νομοθεσία  Ανανέωσης Περιορισμένης Άδειας Παραμονής έχουν προσθέσει  παρά πολλά εμπόδια, τα οποία δεν σκοπεύουν πραγματικά στη νομιμοποίηση ή την ανανέωση, αλλά  να μας βγάλουν παράνομους, μας έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη. Όλοι  οι μετανάστες υποφέρουμε, ζούμε μόνιμα σε μια κατάσταση ανασφάλειας ,εξευτελισμού και ομηρίας.. Νιώθουμε την ανάγκη να ενημερώνετε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Πιστεύουμε  ότι οι συμπολίτες μας, οι Έλληνες δεν ενημερώνονται για  την πραγματική κατάσταση ,την οποία  η κυβέρνηση προσπαθεί να την κρύβει επειδή έτσι μπορεί να μας  εκμεταλλεύεται  πιο εύκολα  .Η τακτική της είναι γνωστή, όλα τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει, τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία θέλει να τα  λύσει στις πλάτες και εις βαρον των μεταναστών.

 

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες είναι οι εξής:
1- Οι μετανάστες και τα μέλη της οικογένειας τους που είναι πάνω από 14 ετών(που θεωρούνται ανήλικα παιδιά(!!!) και φοιτούν στα σχολεία , σκεφτείτε μια οικογένεια που είναι πολυμελής με 4-5 μέλη ) είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα παράβολα  των 300 ευρώ για τον καθένα.
2- Πρέπει να πληρώσουν για επικυρώσεις  διαβατηρίων και εγγράφων πολλά λεφτά  στους δικηγόρους όπως προϋποθέτει η νομοθεσία (για πιο λόγο αφού είναι δημόσια έγγραφα!!!)
3- Οι μετανάστες πληρώνουν στη πλειοψηφία τους πολλά  λεφτά για να εξασφαλίζουν τα ένσημα που απαιτούνται για τη νομιμοποίηση και την ανανέωση της άδειας παραμονής (από τη στιγμή που δεν τα πληρώνουν οι εργοδότες)
4- Χωρίς καμία ενημέρωση για να μπορεί ο μετανάστης  να εξασφαλίζει τα μέλη της οικογένειας του απαιτούνται μεγάλα ποσά δηλωμένα εισοδήματα υποχρεώνοντας τους σε δυο επιλογές: α) τη τελευταία στιγμή παράνομα να εξασφαλίζει τα έξτρα εισοδήματα  που απαιτούνται πληρώνοντας πρόστιμα(με συνέπειες αργότερα στο ταμείο ανεργίας, επιδότηση ενοικίου κ.λπ ) ή β) τα παιδιά και μέλη της οικογένειας τους βγαίνουν παράνομα με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό.
5- Η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας σε γυναίκες που είναι ως προστατευόμενα μέλη μετά από οικογενειακή επανένωση,  οι οποίες είναι εργαζόμενες και εξασφαλισμένες στο ΙΚΑ και μέχρι φέτος το  δικαιούνταν . Επίσης για τους μετανάστες που επισκέπτονται τις πατρίδες τους τούς αφαιρείται το ταμείο για αυτό το διάστημα που βρίσκονται στις πατρίδες τους .Φέτος η κυβέρνηση με εντολή της απαγορεύει στους μετανάστες να πάρουν το επίδομα τους  με τη βεβαίωση (ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά) όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα .
6- Οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουν  πιστοποιητικό γεννήσεως ή οικογενειακής κατάστασης από τις πατρίδες τους, που ισχύουν  μόνο τρεις μήνες, αυτό σημαίνει:α) χρονοβόρες διαδικασίες  που ξεκινάνε από κάθε υπηρεσία της χώρας τους, στις πρεσβείες , στο ΥΠΕΞΕ  για μετάφραση και επικύρωση  μέχρι να φτάσει στα γραφεία αλλοδαπών ( σκεφτείτε τον μετανάστη που κατάγεται  από την Ινδία!!!)  και β) πολλά λεφτά σε κάθε υπηρεσία είτε στις πατρίδες τους είτε εδώ στην Ελλάδα, που επιβαρύνουν τον μετανάστη από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος αρνείται ακόμα και για τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να δώσει πιστοποιητικό γεννήσεως  πράγμα που δεν συμβαίνει σε καμία  χώρα του κόσμου.
7- Αυτή η άρνηση του ελληνικού κράτους να δώσει πιστοποιητικό γέννησης στα παιδιά των μεταναστών/τριών που γεννιούνται στην Ελλάδα έχει παράλογες και απάνθρωπες συνέπειες. Αυτά τα παιδιά, που είναι πια δεκάδες χιλιάδες, μένουν μετέωρα και χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας κυριολεκτικά από την κούνια!
8- Γενικότερα, η δεύτερη γενιά των μεταναστών αγνοείται εντελώς από το ελληνικό κράτος παρόλο που αποτελεί ένα πληθυσμό 200.000 ατόμων.
Έτσι, δεκάδες χιλιάδες νέες και νέοι που μεγαλώνουν και σπουδάζουν στην Ελλάδα, ανακαλύπτουν ξαφνικά με την ενηλικίωσή τους ότι είναι μετανάστες χωρίς χαρτιά, με αποτέλεσμα να απειλούνται ανά πάσα στιγμή ακόμα και με…απέλαση στις χώρες καταγωγής των γονιών τους που –συνήθως- δεν γνώρισαν ποτέ.  Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν μπορεί να επιλυθεί ενόσω το ελληνικό κράτος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα παιδιά της δεύτερης γενιάς των μεταναστών/τριών διαφορετικά από τους Έλληνες φίλους και συμμαθητές τους.
Όλη αυτή τη κατάσταση  έρχονται να την κάνουν πολύ πιο δύσκολη τα γραφεία αλλοδαπών ,στους δήμους και στις περιφέρειες  που από την έλλειψη οργάνωσης και προσωπικού ,  προβλημάτων και  καθυστερήσεων, έχουν λήξει οι άδειες παραμονής των μεταναστών με συνέπειες :
1- χαμένα μεροκάματα, ατελείωτες ουρές για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά .
2- Οι περισσότεροι μετανάστες δεν μπορούσαν να πάνε για τις γιορτές  στις πατρίδες και στις οικογένειες  τους. 
3- Να μην μπορούν να πάρουν το ταμείο ανεργίας ή να εξασφαλίζονται  στις δουλειές τους(αργότερα θα έχουν πρόβλημα στη συμπλήρωση των ενσήμων)
4- Προωθούν τους μετανάστες για να πληρώσουν δικηγόρους (και οποίος έχει πια να πληρώσει, και όποιος αντέχει!!!) για να μεσολαβήσουν στην ουρά  για να καταθέσουν τα χαρτιά τους
5- Να τους απειλούν ότι θα πληρώσουν πρόστιμα επειδή «άργησαν» να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για την νομιμοποίηση και για την ανανέωση της άδειας τους!!!
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ