Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων (ΕΦΠ) το οποίο θα  αποτελέσει ένα άτυπο δίκτυο προσφυγικών οργανωσεων και κοινοτήτων.
Η ιδέα της ίδρυσης του γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη και ύστερα από πρωτοβουλια του συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Στόχος του ΕΦΠ είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης δομής που θα ενώσει όλους τους πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα μέσα από την εφαρμογή ενός συλλογικού προγράμματος δράσης, βοηθώντας με αυτον τον τρόπο στη δύσκολη και μακρά διαδικασία απόκτησης ασύλου, στην προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και στην ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων ήδη έχει κάνει την πρώτη δημόσια παρουσία του με τη διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής στην Πλ. Κουμουνδούρου στις 20 Ιουνίου 2010 την  Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Φορουμ Προσφύγων είναι ο Σύλλογος Αφγανών στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Σουδανών Προσφύγων στην Ελλάδα, η Κοινότητα Σομαλίας στην Ελλάδα και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.
Τα νέα του Ελληνικού Φορουμ Προσφύγων στην σελίδα https://refugeegr.blogspot.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ