">
Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

The Citizens Are United Project - TCAU

The Citizens Are United Project - TCAU

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνεργάζεται από τον Απρίλιο 2018 με την οργάνωση Inter Alia Project στο πλαίσιο του προγράμματος "Οι Πολίτες Είναι Ενωμένοι" "The Citizens are United" (TCAU), συνγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Europe for Citizens Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Inter Alia Project μαζί με άλλες οργανώσεις που βρίσκονται σε ποικίλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζει το πρόγραμμα TCAU στην Ελλάδα. 
Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εμπλέξει ευρωπαίους πολίτες μαζί με μεταναστευτικές κοινότητες και νέους πολίτες, με βασικό σκοπό την ενδυνάμωση των κοινοτήτων, την ενδυνάμωση της ένταξης, καλώντας να συνεργαστούν και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια.
 
Το έργο αυτό φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το χάσμα της ενταξιακής πολιτικής της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα η αύξηση του στιγματισμού που έχει αυξηθεί κατά τηn διάρκεια των τελευταίων ετών και την προώθηση ευκαιριών διαπολιτισμικής συμμετοχής / εθελοντισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Κύρια δραστηριότητα είναι η συμμετοχή νέων ηλικίας 16-32 ετών, ενδεχομένως με ιδιαίτερη έμφαση στους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Το πρώτο εργαστήριο βασίζεται στην ενδυνάμωση όσον αφορά στα εργαλεία και στην ευθύνη, και θα παρέχει δεξιότητες σχετικές με τη διοργάνωση / διαχείριση εκδηλώσεων, κοινωνικές δεξιότητες, διαπολιτισμική συνείδηση, χρήση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.
 
Το πρόγραμμα Οι Πολίτες Είναι Ενωμένοι "The Citizens Are United" (TCAU) θα υλοποιηθεί σε 4 διαφορετικές εκδηλώσεις μαζί με την ομάδα νέων που έχει δημιουργηθεί.
 
Εργαστήριο 4 Μαΐου 2018:
Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα στα γραφεία μας, και συμμετείχαν 25 νέοι από Ελλάδα, Μπουρουντί, Σουδάν, Αλβανία, Γεωργία, Γκάνα, Ιταλία και Γκάμπια. Όλοι μαζί συμμετείχαν σε μια ανταλλαγή και έναν καταιγισμό ιδεών ως προς την διοργάνωση δραστηριοτήτων κοινωνικής συνοχής. Οι εθελοντές και το προσωπικό τόσο της Interalia όσο και του Ελληνικού Φόρουμ μεταναστών συμμετέχει με υποβοηθητικό ρόλο. Ακολουθεί ένα δείγμα από τις προτάσεις που σχηματίστηκαν:
 
1) Προβολή ταινίας σχετικά με την μετανάστευση, ακολουθούμενο από συζήτηση
2) Open-Air Film Projection ταινίας που θα επιλεγεί συλλογικά (μέσω ψηφοφορίας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης), συνοδεία σνακ, ποτού.
3) Διαπολιτισμική πρόκληση μέσω φαγητού (μικρές ομάδες ανθρώπων θα διαγωνιστεί ετοιμάζοντας μια εύκολη συνταγή από το πολιτιστικό τους ιστορικό), θα υπάρχου κριτές και στον νικητή θα αποδωθεί ένα συμβολικό δώρο, όπως T-shirt, ποδιά κ.ά.), συνοδεία έτοιμου φαγητού δωρεάν και αναψυκτικών για το κοινό.
4) Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Μουσικής Χορού και Φαγητού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ