Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προώθηση της αλλαγής του ελληνικού & ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των οργανώσεών τους για να προωθούν την ένταξή τους με ατομική και συλλογική ευθύνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: 

Συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: 

Προώθηση της επικοινωνίας, της  συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών.

ΟΔΗΓΟΣ για τη ρατσιστική βία 2024

Βρείτε παρακάτω σε πολλές γλώσσες έναν ενημερωμένο οδηγό αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενάντια στο Ρατσισμό ENAR:

Περισσότερα

ΚΥΨΕΛΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2024

Με μεγάλη μας χαρά συνδιοργανώνουμε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, η Ιβοριανή Κοινότητα Ελλάδας και ο σύλλογος Vana Ba Africa το πρώτο ΚΥΨΕΛΗ Μουντιάλ τουρνουά ποδοσφαίρου κοινοτήτων και πολιτιστικό φεστιβάλ στην Αλεπότρυπα:

Περισσότερα

Εργαστήριο: Αντιμετωπίζουμε την Ρατσιστική Βία 2024

Διαβάστε περισσότερα για το ενημερωτικό σεμινάριο για την αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας:

Περισσότερα

Νέος οδηγός για την ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ σε 10 γλώσσες

Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια και ο νέος οδηγός ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ. Διαβάστε παρακάτω περισσότερα:

Περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ Νομική Συμβουλευτική

Διαβάστε παρακάτω σχετικά με το νέο πρόγραμμα που υλοποιεί το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με τη χρηματοδότηση της οργάνωσης CHOOSE LOVE, και αφορά την νομική συμβουλευτική:

Περισσότερα

Καλοκαιρινός Οδηγός για Αθήνα 2023

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο μια λίστα με υπηρεσίες εν λειτουργία για μετανάστες και πρόσφυγες κατά την διάρκεια του Αυγούστου 2023:

Περισσότερα

To έργο DIGITS ξεκίνησε!

Το έργο DIGITS Erasmus+-«Ανάπτυξη ήπιων ψηφιακών δεξιοτήτων για γυναίκες υπηκόους τρίτων χωρών» έχει επισήμως ξεκινήσει! Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Περισσότερα

Καλοκαιρινός Οδηγός για Αθήνα 2022

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο μια λίστα με υπηρεσίες εν λειτουργία για μετανάστες και πρόσφυγες κατά την διάρκεια του Αυγούστου:

Περισσότερα

Μάθε πώς μπορείς να εμβολιαστείς

Στα πλαίσια της καμπάνιας Εμβόλια για Όλους διαβάστε σχετικά με την έκδοση ΠΑΜΚΑ και όσων δεν έχουν χαρτιά για το πώς μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί, σε 10 διαφορετικές γλώσσες:

Περισσότερα

Χρήσιμες οδηγίες για τον εμβολιασμό - Εμβόλια για Όλους

Στα πλαίσια της καμπάνιας Εμβόλια για όλους βρείτε παρακάτω σε 10 γλώσσες την ενημερωτική αφίσα για τους εμβολιασμούς:

Περισσότερα

Καλοκαιρινός Οδηγός για την Αθήνα 2021

Με αφορμή έναν ακόμη δύσκολο Αύγουστο εν μέσω πανδημίας covid-19, διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο μια λίστα με υπηρεσίες εν λειτουργία αυτήν την περίοδο:

Περισσότερα

Αντιμετωπίζουμε τα εγκλήματα μίσους, μαζί.

Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοέμβρη 2020, πραγματοποιήθηκε η παρακάτω διαδικτυακή συζήτηση:

Περισσότερα

Εργαστήριο: Αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών με τις μεταναστευτικές κοινότητες -μέλη του, και την συνεργασία του σωματείου μας με το Ευρωπαικό Αντιρατσιστικό Δίκτυο ENAR:

Περισσότερα

Καλοκαιρινός οδηγός στην Αθήνα

Διαβάστε παρακάτω μια λίστα - οδηγό για μαθήματαδράσεις και υπηρεσίες που λειτουργούν τον Αύγουστο 2019 στην Αθήνα, για μετανάστες και πρόσφυγες: 

Περισσότερα

Ο ρόλος της Γυναίκας

Ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στις 3:00 μ.μ., πραγματοποιείται εκδήλωση με τίτλο "Ο ρόλος της Γυναίκας".

Περισσότερα

Κατεβάστε το App4Refs!

Η έναρξη του App4refs είναι γεγονός! H εφαρμογή που παρέχει οδηγίες για τις βασικές ανάγκες και υπηρεσίες σε νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα.

Περισσότερα

Μιλάμε για την έμφυλη βία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, μιλάμε για την έμφυλη βία.

Περισσότερα

Καλοκαιρινά μαθήματα γλώσσας στην Αθήνα

Διαβάστε παρακάτω τις οργανώσεις που πραγματοποιούν μαθήματα γλώσσας για μετανάστες και πρόσφυγες, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού:

Περισσότερα

The Citizens Are United Project - TCAU

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συνεργάζεται από τον Απρίλιο 2018 με την οργάνωση Inter Alia Project στο πλαίσιο του προγράμματος "Οι Πολίτες Είναι Ενωμένοι" "The Citizens are United" (TCAU), συνγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Europe for Citizens Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα

Κέντρα διασύνδεσης νέων στην Ελλάδα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Κέντρα διασύνδεσης νέων στην Ελλάδα" με την υποστήριξη της Mercy Corps, με διάρκεια 2 μηνών, από τον Απρίλιο έως και Ιούνιο 2018. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:

Περισσότερα

Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης και παρουσίασης των μελών/κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με την καμπάνια #VoicetoCOMMUNITIES, που νοηματοδοτεί την φωνή των κοινοτήτων,

Περισσότερα

Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο Καύκασος

Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης και παρουσίασης των μελών/κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με την καμπάνια #VoicetoCOMMUNITIES, που νοηματοδοτεί την φωνή των κοινοτήτων,

Περισσότερα

Ένωση Σενεγαλέζων Αθήνας

Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης και παρουσίασης των μελών/κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με το όνομα #VoicetoCOMMUNITIES, που νοηματοδοτεί την "φωνή των κοινοτήτων",

Περισσότερα

Αιθιοπικό Πολιτιστικό Κέντρο

Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης και παρουσίασης των μελών/κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με το όνομα #VoicetoCOMMUNITIES, που νοηματοδοτεί την "φωνή των κοινοτήτων",

Περισσότερα

Εργαστήριο Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΦΜ

Στις 21 Σεπτέμβρη 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήρι Στρατηγικού Σχεδιασμού, με την καθηγήτρια Ευγενία Βαθάκου. Το εργαστήρι αφορά τον σχεδιασμό του Στρατηγικού Πλάνου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Περισσότερα

ZAGEL - η πρώτη οργάνωση προσφύγων

Η ομάδα Zagel είναι η πρώτη οργάνωση νέων προσφύγων που δημιουργήθηκε στο Alef School, του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, αποτελούμενη από 22 πρόσφυγες.

Περισσότερα

Ένα βήμα μπροστά

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών υλοποιεί το πρόγραμμα «One step forward». Οι στόχοι του προγράμματος είναι: Να βελτιωθεί το επίπεδο της επικοινωνίας της οργάνωσης, να επεκταθεί η χρήση εργαλείων επικοινωνίας όπως το website και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού μας αλλά και η ανάπτυξη των ικανοτήτων και η εκπαίδευση του προσωπικού της οργάνωσης και των μελών της.

Περισσότερα

Μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες ηλικίας 15-26 χρόνων στο πλαίσιο του προγράμματος Alef School (ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ιούνιος 2016 - Απρίλιος 2018)

Περισσότερα

Δημιουργία Μεικτών Κέντρων Νεότητας

Το Έργο εντάσσεται στην  Προτεραιότητα 1: «Υλοποίηση Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών  Βασικών Αρχών για την πολιτική ένταξης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» -Δράση 1.1/11: «Πληροφόρηση - Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα»  και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά  25% από Εθνικούς Πόρους.

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - FORUM

Ιούνιος 2013

Πρόσκληση σε Διαδραστική Εκδήλωση με ψυχαγωγικό, καλλιτεχνικό-πολιτιστικό περιεχόμενο με τίτλο "Workshop : Παράθυρα σε Νέους Δημιουργούς"- Θεσσαλονίκη Σάββατο 8 Ιουνίου - Διοργανωτής Φορέας Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών - Δράση 1.1γ/11 Δημιουργία Μεικτών Κέντρων Νεότητας - Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης ΕΤΕ 2011

Περισσότερα

Σεμινάρια για νέους

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια που διοργανώνει το Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών μέσω του προγράμματος  «Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή», με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».  Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που απευθύνεται σε νέους με μεταναστευτικό  υπόβαθρο, ηλικίας 16-25 χρόνων

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Αναστασία Γεωργίου στο τηλ. 210- 8831620

Περισσότερα

Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή

Το  Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει το πρόγραμμα «Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή», με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».  Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που απευθύνεται σε νέους με μεταναστευτικό  υπόβαθρο, ηλικίας 16-25 χρόνων.  Απώτερος στόχος είναι η διευκόλυνση της ισότιμης, δομικής ένταξης των νέων με μεταναστευτική καταγωγή στην ελληνική κοινωνία μέσω της εφαρμογής δράσεων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Περισσότερα

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων (ΕΦΠ) το οποίο θα  αποτελέσει ένα άτυπο δίκτυο προσφυγικών οργανωσεων και κοινοτήτων.
Η ιδέα της ίδρυσης του γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη και ύστερα από πρωτοβουλια του συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Περισσότερα

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την Αλβανία

Οι τραγικές συνέπειες της έκρηξης χιλιάδων τόνων πυρομαχικών την 15 Μαρτίου στο Γκερντέτς (Gerdec) της Αλβανίας που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τα Τίρανα περιλαμβάνουν καταστροφές σπιτιών, σχολείων, πολλούς τραυματίες αλλά και νεκρούς.

Περισσότερα

Κοπή της πίτας από Ουκρανία!

Στις 13 Ιανουαρίου 2008 σε μια χαρούμενη γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας από την κοινότητα των Ουκρανών στην Ελλάδα «Η γη του πελαργού».

Περισσότερα

Γιορτή Μαθητών και δασκάλων του τμήματος Ελληνικών του ΕΦΜ

Το τμήμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών οργάνωσε γιορτή το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα

Το τμήμα Ελληνικών οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις με τους δάσκαλους .Η τελευταία συνάντηση ήταν το Σάββατο, 8-12-2007 και αποφασίστηκαν από κοινού ορισμένα πράγματα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Περισσότερα

Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης: Ομάδα Νομικών στην διάθεση των μεταναστών

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Τετάρτη από τις 7.30μμ μέχρι τις 9.00μμ,

Περισσότερα

Μπαζάρ Λατινοαμερικανών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ» ASOCIACION CULTURAL EL SOL DE CUBA El sol de cuba στο Μπαζάρ Λατινοαμερικανών Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Ο Ηλιος της Κούβας» στην Ελλάδα, συμμετέχει με περίπτερο στο Μπαζάρ Λατινοαμερικανών που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Λατινοαμερικανών και Ισπανών «Asclaye»,

Περισσότερα

Οι Πακιστανοί γιόρτασαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Χώρας τους.

Οι Πακιστανοί που διαμένουν στην Ελλάδα, γιόρτασαν στις 14 Αυγούστου 2007, την Εθνική Ημέρα του Πακιστάν στην Αθήνα και στην Ελευσίνα με μεγάλες εκδηλώσεις. Στην Πλατεία Κουμουνδούρου ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας οργάνωσε, σε συνεργασία με άλλες 5 οργανώσεις, εκδήλωση από τις 7.00μμ μέχρι 12.00 μ.μ. όπου συμμετείχαν γύρω στις 4000 άτομα.

Περισσότερα

Ίδρυμα Ν. Γ. Παπαδημητρίου: υποτροφίες σε 5 αλλοδαπούς αριστούχους τελειόφοιτους Λυκείου το 2007

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Το Ίδρυμα Ν. Γ. Παπαδημητρίου ανακοινώνει ότι χορηγεί υποτροφίες: Α1) σε 22 αριστούχους τελειόφοιτους Λυκείου που θα αποφοιτήσουν το 2007 από Λύκεια της Αράχοβας του Νομού Βοιωτίας (2 μαθητές) και των Νήσων Λέσβου (11 μαθητές) , Χύδηρα Λέσβου (1 μαθητής), Άνδρου (2 μαθητές), Κόρθι Άνδρου (2 μαθητές),Σπετσών (2 μαθητές) και Ύδρας (2 μαθητές)και θα εισαχθούν το ίδιο έτος σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Βασικό κριτήριο επιλογής των υποτρόφων θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου του Λυκείου και σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο βαθμός (μόρια) που έτυχαν στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις διαιρουμένου δια του αριθμού των μαθημάτων στα οποία διαγωνίστηκαν.

Περισσότερα

Κύκλος Ενημέρωσης - Επιμόρφωσης Στελεχών Κοινοτήτων Μεταναστών και Προσφύγων

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ), στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL ΙΙ και του έργου «Παρατηρητήριο και Δίκτυο Δομών για την Ενδυνάμωση των Οικονομικών Μεταναστών και Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας»,

Περισσότερα

Μαθαίνω ελληνικά παίζοντας θέατρο

Πρόσκληση
Μαθαίνω ελληνικά παίζοντας θέατρο

Η Πολυθεατρική Ομάδα του ΕΦΜ. στα πλαίσια του προγράμματος EQUAL β’ κύκλος υλοποίησης με συντονιστή το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ

Περισσότερα

Γενική Συνέλευση της Σουδανικής Κοινότητας

Στη Δομή ενημέρωσης του ΕΦΜ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2007η Γενική Συνέλευση της Σουδανικής Κοινότητας , όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εσωτερική της λειτουργία.

Περισσότερα

Νιγηριανή Κοινότητα στην Πάτρα

Μέσα Απριλίου μάθαμε ότι στην Πάτρα 30 περίπου Νιγηριανοί έχουν κινήσει διαδικασίες για οργάνωση Νιγηριανής Κοινότητας. Έχουν δικηγόρο και έχουν σχηματίσει καταστατικό.

Περισσότερα

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Πακιστάν

Ο Ελληνο-Πακιστανικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στα πλαίσια του προγράμματος EQUAL β’ κύκλος υλοποίησης με συντονιστή το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ διοργάνωσαν μία βραδιά γνωριμίας με το Πακιστάν

Περισσότερα

Οι Πακιστανοί γιορτάζουν το Al Mawlid

Χιλιάδες Πακιστανοί μετανάστες γιόρτασαν το Σάββατο και την Κυριακή (31/3 & 1/4/2007) στην Αθήνα το Almawlid (τα γενέθλια του Προφήτη Μωάμεθ).

Περισσότερα

Συνάντηση των παιδιών των μεταναστών, που γεννήθηκαν και ζούνε στην Ελλάδα

Κάλεσμα της Καμπάνιας "ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ" Συνάντηση που θα γίνει στις 11 Απριλίου 2007, ώρα 19,30μμ. στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.

Περισσότερα

Προετοιμασία Οδηγού Μεταναστευτικών Κοινοτήτων

Συγκροτήθηκε ομάδα για την προετοιμασία ενός οδηγού που θα παρουσιάσει στο Ελληνικό κοινό τις κοινότητες των μεταναστών που βρίσκονται στην Αθήνα. Ο οδηγός μπορεί να έχει και μεταφράσεις σε διάφορες γλώσσες για να γίνει και εργαλείο γνωριμίας μεταξύ των ίδιων των κοινοτήτων.

Περισσότερα

Τα μαθήματα Ελληνικών σταματάνε για το Πάσχα

Περισσότερα

Προσπάθεια συγκρότησης της Κοινότητας των Αφγανών

Την 1-4-2007, στο στάδιο Σπόρτινγκ, ο Σύλλογος Αφγανών στην Ελλάδα, πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσει την πρωτοχρονιά η οποία σύμφωνα με το ημερολόγιο τους είναι στις 21-3-2007.

Περισσότερα

Νέος πρόεδρος για την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων

Στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα ,που έγινε στις 18-3-2007, στη οδό Χαλκοκονδύλη 37, εκλέχτηκε ο καινούργιος πρόεδρος κος Ηλίας Θάκα.

Περισσότερα

Η Κοινότητα της Παλαιστίνης εκλέγει νέα διοίκηση

Το Σάββατο 17/3/2007 ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εργασίες της 5η Γενικής Συνέλευσης της Παλαιστινιακής Κοινότητας στην Ελλάδα που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 18/3 όπου και θα γίνει η εκλογή της νεάς διοίκησης.

Περισσότερα

Ανακοίνωση από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Όποιος νέος ή νέα (απόφοιτος λυκείου) ενδιαφέρεται να προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης να επικοινωνήσει  με το Φόρουμ Μεταναστών το οποίο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής) οργανώνει μαθήματα προετοιμασίας για θεατρικές σχολές.

Περισσότερα

Εκδήλωση του Δικτύου Γυναικών Μεταναστριών Βορείου Ελλάδος

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Περισσότερα

Ο δεύτερος κύκλος Ελληνικών στο Κυριακάτικο Σχολείο

Το επόμενο σαββατοκύριακο 3 & 4 Μαρτίου 2007 ξεκινά ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων της φετινής χρονιάς στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. «Παλιοί» μαθητές και έλληνες εθελοντές θα καλωσορίσουν τους νέους μετανάστες σε εκδήλωση υποδοχής το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στο χώρο του σχολείου, στην οδό Άργους 145, στον Κολωνό.

Περισσότερα

Ο Σύλλογος Πακιστανών Δημοσιογράφων στο ΕΦΜ

Την Πέμπτη 22-02-07 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΕΦΜ συνάντηση μεταξύ του συντονιστή του ΕΦΜ και του συλλόγου Πακιστανών δημοσιογράφων που εκδίδουν εφημερίδες στην Αθήνα.

Περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χορήγηση των αδειών διαμονής εντός των προθεσμιών

Περισσότερα

Ειδικό Σεμινάριο για εκπροσώπους Κοινότητων

Στα πλαίσια των δράσεων του ΕΦΜ που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των στελεχών μεταναστευτικών οργανώσεων, η γργαμματεία του ΕΦΜ οργάνωσε την Δευτέρα 8/1/07 στην έδρα του σεμινάριο 3 ωρών σε μεγάλο αριθμό εκπροσώπων μελών του σχετικά με διαδικασία επιβολής αιτήσεων για πρόγραμματα χρηματοδότησης του Υπ. Απασχόλησης που απευθύνονται στις ΜΚΟ.

Περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

Περισσότερα

Πάρτι αλληλεγγύης στο Στέκι του Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών

Περισσότερα

Εκδήλωση για τον Νέχρο της Ινδίας

Περισσότερα

Παρέμβαση του ΕΦΜ για την ενδυνάμωση των μεταναστευτικών οργανώσεων

Στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, χρόνια τώρα προσπαθούμε συνεχώς να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα μετά τη νομιμοποίηση είναι η πληροφόρηση. Λίγοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν. Στο αίτημα αυτό υπήρξαν φορείς που μας υποστηρίξανε κι έγινε αίτημα σταθερό, δηλαδή να υπάρχουν κέντρα πληροφόρησης για τους μετανάστες.

Περισσότερα

Νέα δισκογραφική δουλειά δεύτερης γενιάς μεταναστών

Περισσότερα

Νέο τμήμα Ελληνικών στο χώρο της Κοινότητας Σιέρρα Λεόνε

Περισσότερα

Οι Αλβανοί ιδρύουν το πρώτο σύλλογο μεταναστών στην Πάτρα

Περισσότερα

Μαθήματα ελληνικών στο ΕΦΜ

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ξεκίνησε με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών δωρεάν τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας.

Περισσότερα

Η Ελληνοϊνδική Εταιρία προωθεί ιστοδελίδα

Η οργάνωση Ελληνοϊνδική Πολιτιστική Εταιρία ή Greek Cultural and Welfare Association προώθησε πλούσια και ζωντανή ιστοσελίδα στην διεύθυνση: www.indogreek.org.

Περισσότερα

Το πρόγραμμα SOLID εκπαιδεύει

Σε συνεννόηση με το πρόγραμμα SOLID το ΕΦΜ εξασφάλισε την συμμετοχή όσες οργάνώσες μεταναστών θέλουν να πάρουν μέρος στο σεμινάριο που οργανώνεται τέλη Σεπτεμβρίου στην Ουγγαρία

Περισσότερα

Ο πρόξενος της Τανζανίας στο ΕΦΜ

Ο πρόξενος της Τανζανίας για την Ελλάδα που εδρεύει στην Ρώμη ολοκλήρωσε με επιτυχία τέλη Ιουνίου την τριήμερη διαδικασία έκδοσης καινούργιων διαβατηρίων των Τανζανών υπηκόων που διαμένουν στην Ελλάδα

Περισσότερα

Η Σουδανική Κοινότητα αλλάζει ΔΣ

Η Γενική Συνέλευση της Σουδανικής Κοινότητας Ελλάδας που συγκροτήθηκε την Κυριακή 29/7/2006, εξέλεξε καινούργια πενταμελή διοίκηση

Περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ