Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συνάντηση της επιτροπής πρωτοβουλίας

Συνάντηση της επιτροπής πρωτοβουλίας

Κινητοποίηση για πιστοποιητικό γέννησης
των παιδιών των μεταναστών/τριών, που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Βιώνοντας το ρατσισμό από την κούνια
 
Κάλεσμα για επιτροπή πρωτοβουλίας

Η συνάντηση θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2006, ώρα 19μμ. στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Φερρών 18, Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα

Με την ευκαιρία των προσεχών δημοτικών εκλογών στις  15.10.06 στην Ελλάδα, εμείς οι μετανάστριες που ζούμε, δουλεύουμε και γεννάμε στην Ελλάδα θέλουμε να κάνουμε γνωστό τον αγώνα μας για την απόκτηση  πιστοποιητικού γέννησης των παιδιών μας που γεννιούνται στην Ελλάδα.
Η κατάσταση είναι τραγική. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν δίνουν πιστοποιητικό γέννησης στα παιδιά των μεταναστών/τριών.

Σε όλο το πλανήτη και σε όλη την Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλη χώρα που να αρνείται αυτό το ευνόητο στοιχειώδες δικαίωμα. Έτσι η Ελλαδα αποτελεί  θλιβερή παγκόσμια εξαίρεση. Αυτή η άρνηση έχει καταστροφικές συνέπειες: σήμερα στην Ελλάδα τα παιδιά των μεταναστών δεύτερης γενιάς είναι απάτριδες και αναγκάζονται να ζούνε στο κοινωνικό αποκλεισμό. Δηλαδή, μπροστά στα μάτια μας δημιουργείται ένα ακραίο κοινωνικό πρόβλημα, που στο μέλλον θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις σαν κι αυτές που έζησε πέρυσι η Γαλλία…

Το Πανελλαδικό Δίκτυο Μεταναστριών και η Ένωση Αφρικανών Γυναικών  καλούν τις μεταναστευτικές, γυναικείες, συνδικαλιστικές, κοινωνικές οργανώσεις και κυρίως, τις δημοτικές  παρατάξεις σε μια συνάντηση για τη δημιουργία μιας ευρύτερης επιτροπής πρωτοβουλίας που θα στηρίξει παραπέρα την καμπάνια μας «Βιώνοντας το ρατσισμό από την κούνια, ισότητα για τα παιδία των μεταναστριών και μεταναστών στην Ελλάδα».

Πιστεύουμε πως η προεκλογική καμπάνια μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και να αναδείξουμε το θέμα, ίσως ακόμα και για να νικήσουμε… Σας θυμίζουμε πως η καμπάνια άρχισε με μια διαδήλωση που έγινε πέρσι στις 3 Δεκεμβρίου 2005 στην πλατεία Δημαρχείου (οδός Αθηνάς). Από τότε μέχρι και σήμερα, το πρόβλημα έγινε γνωστό στην κοινή γνώμη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, αφού πολλές εφημερίδες, κανάλια και συνέδρια ασχολήθηκαν με αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Σας συνάπτουμε υλικό για την ενημέρωση σας.


Προτείνουμε τα παραπέρα βήματα και δράσεις για τις κοινοποιήσεις:

Δράσεις:
1) Διαδήλωση το Σάββατο  στις 7.10.06 προς το υπουργείο Εσωτερικών,
Διαδρομή της διαδήλωσης: να  ξεκινήσει από το δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Δημαρχείου (οδός Αθηνάς) ώρα 11 π.μ. και να καταλήξει στο υπουργείο Εσωτερικών (οδός Σταδίου 27), ώρα 1 μ.μ. με συνέντευξη τύπου.

2) Συνέντευξη τύπου με κινηματικές προσωπικότητες. Η συνέντευξη τύπου να γίνει μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών ή να γίνει δυο μέρες πριν από το γεγονός.

3) Καμπάνια για την κινητοποίηση:
Δημιουργία μιας ευρύτερης και ανοιχτής επιτροπής με μεταναστευτικές, κοινωνικές, γυναικείες, συνδικαλιστικές, και δημοτικές οργανώσεις και παρατάξεις.
Κινητοποίηση των ίδιων των μεταναστών/τριών με μια προκήρυξη, αφίσα κτλ.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις με ένα κάλεσμα που καλεί τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση.
Ενημέρωση του τύπου με μια ανακοίνωση τύπου Και άλλα πολλά…
Υλικά: προκήρυξη, κάλεσμα, ανακοίνωση τύπου και αφίσα κτλ…

Οικονομικά:
Υποστήριξη από την επιτροπή.

Να μη λείψει καμιά και κανείς! Σας περιμένουμε!

Η συνάντηση καλείται από
ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

Για επικοινωνία, πληροφορίες: 6948118512, 6938387351, 6934773639, 6932295118

Διεύθυνση:
Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών/μεταναστριών, Φερρών18, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
E-mail: africanwomen@ezilon.com  womenmigrants@yahoo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ