Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Η εμπειρία μου ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα

Η εμπειρία μου ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα

Θα προσπαθήσω να γράψω γενικά για την εμπειρία μου στα ΜΜΕ, αφού στο κανάλι είμαι λίγο χρόνο.
Θεωρώ καταρχήν, τον εαυτό μου τυχερό, όχι μόνο γιατί το κανάλι δέχτηκε αμέσως την πρόταση μου, αλλά και γιατί το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα φιλικό, και οι συνθήκες εργασίας ανθρώπινες.

Έχω ακούσει και  έχω ζήσει πολύ πιο δύσκολες εμπειρίες από αυτήν. Η ανεργία πλήττει τους νέους στην Ελλάδα, μετανάστες και μη. Εμένα με βοήθησαν πολύ και οι συγκυρίες και το ότι ήξερα Ελληνικά και Αραβικά. 
Βέβαια οι ξένοι που δουλεύουν στα ελληνικά ΜΜΕ, έχουν μεγάλο ρόλο, στην γεφύρωση των σχέσεων μεταξύ των κοινοτήτων τους και της ελληνικής κοινωνίας. Αυτός ο σκοπός όμως, δεν είναι καθόλου απλός, αφού οι μετανάστες προέρχονται από πολλές κοινωνίες, ενώ οι μετανάστες δημοσιογράφοι είναι λίγοι, και ακόμα λιγότεροι εργάζονται για τα ελληνικά μέσα.
Πιστεύω πως οι δημοσιογράφοι πρέπει να μεταφέρουν την πραγματική εικόνα των μεταναστών, και όχι να την ωραιοποιούν, γιατί η εικόνα αυτή επηρεάζει σημαντικά την στάση των αρχών και της τοπικής κοινωνίας.
 
Σάντι Αγιούμπι είναι από το Λίβανο
Διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ και της ιστοσελίδας του ΑλΤζαζίρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ