Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Ομάδα Μεταναστών & Προφύγων Θεσσαλονίκης: Θα απελαθούν 93 πρόσφυγες με συνοπτικές διαδικασίες

Ομάδα Μεταναστών & Προφύγων Θεσσαλονίκης: Θα απελαθούν 93  πρόσφυγες με συνοπτικές διαδικασίες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προώθησε στην Αλεξανδρούπολη τους περισσότερους απο τους 93 πρόσφυγες που συνελήφθησαν την Παρασκευή 3/8/07 κοντά στο Βελεστίνο, ενώ οι υπολοιποι ανήλικοι κρατηθηκαν στο Κεντρο Υποδοχης Μεταναστων Βολου. Η προώθηση αυτη έγινε παρόλο που πολλοί από τους προσφυγες υπέβαλαν αίτηση πολιτικού ασύλου μετα τη συλληψη τους.

Η μεταφορά τους θα γίνει προφανώς στο «ολοκαίνουριο» κέντρο κράτησης των μεταναστών και προσφύγων στο χωριό Φυλάκιο της Ορεστιάδας, όπου με συρματοπλέγματα, μπάτσους και κάμερες οι πρόσφυγες θα βρίσκονται σε απομόνωση, χωρίς νομική υποστήριξη, χωρίς επαφή με δικηγόρους και οργανώσεις που θα μπορούσαν να τους στηρίξουν. Θα απελαθούν με συνοπτικές διαδικασίες στην Τουρκία και πάλι η ζωή και η ελευθυερία τους θα είναι σε κίνδυνο.

Η παράνομη απέλαση είναι παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος (νόμος 3386/2005), της Σύμβασης της Γενεύης και του Προεδρικού Διατάγματος 61/99. Το ίδιο το Κράτος παρανομεί εις βάρος του (;;;)

Πολύ συχνά γινόμαστε πρωταγωνιστές σε ιστορίες φρίκης από στρατόπεδα συγκέντρωσης,ιστορίες με απαγωγές, απελάσεις, μεταγωγές και διώξεις. Στις χώρες μας κινδυνεύουμε να χάσουμε τη ζωή και στις χώρες «υποδοχής» γινόμαστε θύματα κάθε είδους βίας, ψυχολογικής και σωματικής. Και εμείς είμαστε άνθρωποι. ΞΥΠΝΗΣΤΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να εξεταστούν πράγματι τα αιτήματα ασύλου από όλους εμάς
• Να υπάρχει δίκαια και εξατομικευμένη εξέταση ασύλου και όχι η ομαδική ταχύρυθμη διαδικασία.
• Να ακυρωθεί η παράνομη απόφαση εφαρμογής του πρωτοκόλλου επανεισδοχής. Το ίδιο το Πρωτόκολλο εξαιρεί τους πρόσφυγες, άρα η εφαρμογή του σε άτομα που αιτούνται Διεθνούς Προστασίας είναι παράνομη.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ