Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο βράδυ 18.8 σε καφετέρια στον πεζόδρομο Καλαμαριάς η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο, δυο άτομα αγνώστου ταυτότητος μέχρι τώρα ντυμένοι με πολιτικά αλλά με συμπεριφορά αστυνομικού, πλησιάζουν τον Τόνι Όνουα και τον ακινητοποιούν. Ο Τόνι ο οποίος λίγες εβδομάδες πιο πριν είχε υποστεί ξυλοδαρμό από αστυνομικούς (πιθανολογείται ότι ήταν οι ίδιοι) ξεφεύγει από τον έλεγχο τους και κατευθύνθηκε στο μπαλκόνι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο πεζόδρομο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Οι απαγωγές των Πακιστανών, οι ξυλοδαρμοί των Ιρακινών προσφύγων, τα βίντεο από τα αστυνομικά τμήματα δείχνουν ότι αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν με την ανοχή και τη προτροπή του κράτους. Το κράτος που προσπαθεί να αντιμετωπίσει κοινωνικά προβλήματα με αστυνομικά μέτρα. Το κράτος που αφήνει τις μεγαλοεταιρίες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους, να μην πληρώνουν φόρους, να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές, κυνηγά ανελέητα τους μικροπωλητές.

Πριν μερικές εβδομάδες ανήλικος μετανάστης πέφτει από το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια αστυνομικού εφόδου σε γειτονιά της Γαλλίας. Πολιτική Σαρκοζί, πολιτική Καραμανλή, πολιτική Ευρώπης φρούριο. Κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι άνθρωποι που το μόνο «έγκλημα» τους είναι η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής βρίσκουν φρικτό θάνατο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ευρώπης φρούριο είναι τα ναρκοπέδια του Έβρου και τα νέα φυλάκια κράτησης των μεταναστών, η ολοκληρωτική απόρριψη των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο, η ομηρία στην οποία κρατούνται οι μετανάστες η οποία τους απαγορεύει οποιαδήποτε εργασιακή και κοινωνική διεκδίκηση. Η τρομοκρατία, στην οποία καταδικάζονται οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν, είναι που τους οδηγεί σε πράξεις απελπισίας. Η αστυνομία δεν είναι ο ηθικός αυτουργός αλλά το όργανο ενός συστήματος που καταδικάζει όλους τους εργαζόμενους να ζουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας.

Η αστυνομική δ/νση όχι μόνο αρνείται την παρουσία αστυνομικών εκείνη την ώρα στην καφετέρια αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για τη σύλληψη των δραστών. Πού είναι η σκιτσογραφία των δραστών; Υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που είδαν τους δύο δράστες να απομακρύνονται σαν να μην συνέβη τίποτα. Τους ξέρουν όλοι οι μαγαζάτορες της Καλαμαριάς αλλά όχι η αστυνομία;;;

Η ανείπωτη αγανάκτηση μας, η οργή που ξεχειλίζει θα γίνει κύμα ενάντια σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος, ενάντια σε κάθε ρατσιστική βαρβαρότητα εκ μέρους του κράτους. Όσοι βιοπραγούν εις βάρος των μεταναστών θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν έχουν απέναντι τους μόνο τους νιγηριανούς αλλά όλους τους μετανάστες και έλληνες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητάμε :

• Άμεση σύλληψη των δραστών
• Απόδοση ευθυνών στην αστυνομία για τη ΜΗ σύλληψη των δραστών
• Άμεση έκδοση των αδειών παραμονής των συγγενών του που εκκρεμούν στην Περιφέρεια ΚΜ για να μεταβούν αξιοπρεπώς στην Νιγηρία για την τελετή
• Να αναλάβει το Ελληνικό κράτος το κόστος μεταφοράς της σορού στη Νιγηρία
• Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
Καλούμε όλους και όλες στις πορείες :
Δευτέρα 6.30 μμ στο Πεζόδρομο Καλαμαριάς
Πέμπτη 6.30 μμ στην Καμάρα

Κοινότητα Νιγηριανών
Φόρουμ Μεταναστών
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ