Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Migrantfest2012: Ο μετανάστης και η οροθετική τοξικοεξαρτημένη εκδιδόμενη στον βωμό του προεκλογικού συμφέροντος

Migrantfest2012: Ο μετανάστης και η οροθετική τοξικοεξαρτημένη εκδιδόμενη στον βωμό του προεκλογικού συμφέροντος

Κρίση, μετανάστευση, ο μετανάστης και η οροθετική τοξικοεξαρτημένη ιερόδουλος στον βωμό του προεκλογικού συμφέροντος, η απόπειρα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το "περιθώριο" με ξενοφοβικές και σεξιστικές πρακτικές και η πριμοδότηση της ακροδεξιάς ατζέντας που οδήγησε στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στα βουλευτικά έδρανα απασχόλησαν τη συζήτηση με την οποία έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης το διήμερο φεστιβάλ migrantfest2012 για την αλληλεγγύη και τη συμβίωση που διοργάνωσε στην Τεχνόπολη το κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το ΕΚΑ.

Την ανάγκη ύπαρξης ενός νηφάλιου διαλόγου, εκτός προεκλογικής περιόδου, για τα σύνθετα προβλήματα που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ζήτημα έθιξε στην παρέμβασή του ο επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γ. Τσαρμπόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να κρούσει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την υπηρεσία Ασύλου, που εξαιτίας των περιορισμών του Μνημονίου δεν έχει στελεχωθεί με συνέπεια να κινδυνεύει η ίδια η υπαρξή της στο ρευστό αυτό κλίμα, γεγονός που θα σημάνει και την παραμονή της στην αστυνομία με τα γνωστά προβλήματα πρόσβασης.

Επιπλέον, ο Γ. Τσαρμπόπουλος επεσήμανε πως δεν υπάρχει μόνο μια κατηγορία ανθρώπων χωρίς χαρτιά, χρειάζεται καταγραφή και διάκριση, ωστόσο ο φόβος δυσκολεύει την κατάσταση και στη συνέχεια διατύπωσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με απελάσεις, την εγκληματικότητα και κατά πόσο συνδέεται με τον αποκλεισμό ή τα κυκλώματα, την αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα, τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τη νομιμοποίηση και τη ρατσιστική βία.

Η Μαρία Κουβέλη, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, αναφέρθηκε στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο αλλά και στο γεγονός ότι οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές κορώνες των υπουργών Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη απέδωσαν ψήφους. Μίλησε για την καταγραφή των μεταναστών, την ανάγκη επανεξέτασης των περιπτώσεων που εξέπεσαν της νομιμότητας εξαιτίας της έλλειψης ενσήμων καθώς η κρίση έχει αφήσει άνεργους πολλούς νόμιμους μετανάστες, την ενίσχυση της διαδικασίας πολιτογράφησης αλλά και το ζήτημα των προγραμμάτων οικειοθελούς επαναπατρισμού.

Στις συνθήκες κρίσεις που έκαναν δυνατή τη διαπόμπευση ασθενών, οροθετικών εκδιδομένων γυναικών πέρα από κάθε δεοντολογία για τις ανάγκες μιας προεκλογικής εκστρατείας που διέσωσε δύο υπουργούς με βασική επίκληση την ελληνική οικογένεια, την ασφάλειά της και την υπόδειξη του "απαραίτητου εσωτερικού εχθρού που όταν δεν είναι ο μετανάστης, είναι η οροθετική τοξικοεξαρτημένη" αναφέρθηκε η δημοσιογράφος Αγγέλικα Ψαρρά. Ακόμα και οι εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής είναι αόρατες όταν γίνονται στο όνομα της οικογενειακής ειρήνης, τόνισε.

Η Χαλά Ακάρι από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μουσουλμάνων Γυναικών μοιράστηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νόμιμοι μετανάστες εξαιτίας των διαδικασιών ανανέωσης άδειας παραμονής και εργασίας, γεγονός που προκαλεί συνεχή ανασφάλεια και προβλήματα ακόμα και σε ανθρώπους που ζουν 30 χρόνια στη χώρα μας.

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί το περιθώριο και τη φτώχεια με μόνο στόχο "να μαζευτούν οι απόβλητοι", όπως φαίνεται να τους θεωρούν, έκανε λόγο ο Β. Παπαδόπουλος από την ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών. Προσπάθεια, η οποία προεβλήθη μάλιστα σαν μορφή ανάπτυξης με προσλήψεις ανθρωποφυλάκων.

Τέλος, ο Ανουάρ Ικμπάλ από το Ελληνικό Φόρουμ μεταναστών αναφέρθηκε στα προβλήματα των μεταναστών από την κρίση καθώς η ανεργία τους οδηγεί σε καθεστώς παρανομίας.

Ζώτου Έλλη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/05/2012
www.avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ