Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Περίπατος κατά των διακρίσεων

Περίπατος κατά των διακρίσεων

«Περίπατο κατά των διακρίσεων» διοργανώνουν το Σάββατο, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, εκπρόσωποι ομάδων που αντιμετωπίζουν ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία (ΑμεΑ, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες κ.ά.). Την πρωτοβουλία πήρε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με στόχο να υπάρξει η ευρύτερη συμμετοχή.

Την ανάγκη να μη μένει κανείς σε αόριστες καταγγελίες κατά των διακρίσεων, αλλά να κατονομάζει τις διακρίσεις, επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος αναρωτήθηκε τι ενοχλεί την ελληνική πολιτεία και δεν υπογράφει το 12ο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που διευρύνει το πεδίο της προστασίας των δικαιωμάτων. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επισήμανε πως πρέπει να δοθεί έμφαση όχι μόνο στο επίπεδο των νόμων και των θεσμών, αλλά στην ίδια την κοινωνία, το πεδίο όπου κρίνεται η εφαρμογή των νόμων.

Στη συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν 28 ΜΚΟ, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις. Την πρωτοβουλία στηρίζουν εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τη Φιλελεύθερη Συμμαχία και προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, του ακτιβισμού και της δημοσιογραφίας.

Η διοργάνωση ξεκινά στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το μέγαρο Μαξίμου, όπου θα δοθεί κατάλογος αιτημάτων στο γραφείο του πρωθυπουργού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ