Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις κατά των διακρίσεων

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις κατά των διακρίσεων

Συλλαλητήρια εκδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Στον «Περίπατο κατά των διακρίσεων», πήραν μέρος δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, που στη συνέχεια με το σύνθημα "αντιρατσισμός" , ακολούθησαν πορεία έως την Ομόνοια. Στην πορεία πήρε μέρος και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και το Δίκτυο για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μέλη του οποίου μαζί με πολλά παιδιά, έκαναν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

"Είμαστε αποφασιστικά και θα είμαστε κατά του ρατσισμού. Τα παιδιά κατανοούν καλύτερα το πρόβλημα των διακρίσεων και επιλέγουν τη θέση τους. Αποστρέφονται ότι τους προκαλεί φόβο και να δέχονται ότι τους γεννάει την ελπίδα", ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Δικτύου και πρώην Ευρωβουλευτής, Μυρσίνη Ζορμπά.

Επίσης, στις 2.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια συλλαλητήριο της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε συναυλία με αίτημα τη δικαιοσύνη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις.
Αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Η πορεία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων. Ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, πέρασε από τις οδούς Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Λεωφόρου Νίκης με τελικό προορισμό την ΕΡΤ3.

Από τα σημεία όπου περνούσαν οι διαδηλωτές η τροχαία έκλεινε τους δρόμους, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ