">
Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ξεκινά μια συνεχής σχέση...

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ξεκινά μια συνεχής σχέση...

"Σήμερα, ξεκινά μια συνεχής σχέση - μια συστηματική συνεργασία..." ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, στην πρώτη μας συνάντηση στα γραφεία του, με πρωτοβουλία του ιδίου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.

Η Διοίκηση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, πρόεδροι μεταναστευτικών κοινοτήτων - μέλη του ΕΦΜ, εκπρόσωποι 2ης γενιάς, καθώς και το προσωπικό του γραφείου μας, τοποθετήθηκαν, έθεσαν ζητήματα και προβληματισμούς για την ανάγκη ουσιαστικής ένταξης στην μεταναστευτική πολιτική. Πραγματοποιήθηκε μία γενική κουβέντα για το μεταναστευτικό ζήτημα και επί τη ευκαιρία, τον ενημερώσαμε για τις απειλές βίας που δέχθηκε και ο δικός μας οργανισμός την προηγούμενη εβδομάδα.

Συμφωνούμε με τον Υφυπουργό, για αλλαγές στον μεταναστευτικό κώδικα, οι οποίες είναι αναγκαίες να γίνουν. Μας ενημέρωσε, επίσης, για τους άμεσους στόχους του Υπουργείου σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς μετανάστες, τα προγράμματα ένταξης, και τα ΚΕΜ (Δομές Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών), τα οποία θα τεθούν σύντομα σε λειτουργία.

Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει πράγματι μια από κοινού συνεχή συνεργασία και προσπάθεια βελτίωσης - διαμόρφωσης της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα. Από την πλευρά μας, ως Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, δεσμευόμαστε για την κατάθεση υπομνήματος, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, στον Υφυπουργό και το επιτελείο του, με τα μείζονα προβλήματα προς διευθέτηση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ