Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

2o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου: 5 - 6 Οκτώμβρη 2007

2o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου: 5 - 6 Οκτώμβρη 2007

θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι λόγω των εκλογών, η ημερομηνία διεξαγωγής του 2ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου άλλαξε και τελικά θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Οκτώβρη 2007. Το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου, 5 - 6 ×Οκτώμβρη 2007, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που άρχισε πέρυσι. Το Συντονιστικό μεταναστευτικών, κοινωνικών, πολιτικών οργανώσεων και πολιτών που διοργανώνει το φεστιβάλ, έρχεται για μια ακόμα φορά να φωνάξει απερίφραστα ότι οι μετανάστες δεν αποτελούν πρόβλημα, αντίθετα έχουν προβλήματα.

Τα τελευταία χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους μεταναστευτικούς νόμους που ψήφισαν, όχι μόνο δεν δημιούργησαν ένα νομικό πλαίσιο προστασίας των μεταναστών, αλλά αντίθετα προκάλεσαν νέα προβλήματα στους μετανάστες. Ειδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες 2ης γενιάς δυστυχώς καθημερινά αυξάνουν. Βασικότερο όλων είναι η μη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού γέννησης για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και η μη δυνατότητα εγγραφής τους στα δημοτολόγια της χώρας.

Επιπλέον τα φαινόμενα αστυνομικής βίας σε βάρος μεταναστών που έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, επιβεβαιώνουν ότι οι κακοποιήσεις και οι εξευτελισμοί μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα γίνονται τόσο συχνά που αποτελούν πια μέρος της αστυνομικής ρουτίνας. Όμως η αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος των μεταναστών είναι απαράδεκτη, θα πρέπει όλοι να την καταδικάσουμε και να υποχρεώσουμε την αστυνομία να σταματήσει αυτήν την συμπεριφορά.

Όμως ο ρατσισμός δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο, δεν είναι μόνο φυλετικός. Κοινωνικές διακρίσεις υφίστανται άτομα ή ομάδες λόγω καταγωγής, φύλου, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων και σωματικής ή πνευματικής ικανότητας. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι φαινόμενα που ως κοινωνία οφείλουμε να αποκρούσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές από τις δικές μας, αλλά εξίσου φυσιολογικές και αποδεκτές συμπεριφορές, στάσεις και νοοτροπίες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποδοχή του διαφορετικού. Έτσι αποκλείεται ο φόβος απέναντι στο καινούργιο, στο διαφορετικό. Ο ρατσισμός κάθε τύπου καλλιεργεί το φόβο, οδηγεί στην απομόνωση. H αλληλεγγύη φέρνει κατανόηση και αποδοχή, μας ενώνει! Όσοι και όσες θέλουν περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου, ή αν κάποιοι σύλλογοι μεταναστών θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6977315619

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ